Pastă de ton cu castraveți murați în coșulețe de legume
Aroma tonului cu cea a castraveților murați formează o echipă pe care vrei să ai mereu pe masa ta. Gustul dulce al tonului cu gustul acrișor al castraveților murați se combină perfect. De asemenea, texturile lor destul de diferite te vor face să vrei să prepari o pastă de ton cu castraveți murați ori de câte ori simți nevoia să consumi ceva consistent. Acest preparat îți va da energie pentru restul zilei.
Dacă ai prin frigider și cremă de brânză sau legume proaspete, cu atât mai bine. Poți face pastă de ton cu castraveți murați fie atunci când ai nevoie de o masă rapidă, fie pentru o gustare de weekend.
Pastă de ton cu castraveți murați în coșulețe de legume
Aceste aperitive care au un gust aparte și sunt mai sofisticate se prepară de fapt din ingrediente simple. Acestea pot ocupa oricând un loc de cinste pe platoul cu aperitive pentru o zi de sărbătoare.
Pastă de ton cu castraveți murați poți servi pe felii de pâine prăjită, pe crackerși. O poți pune de asemenea pe felii de ardei sau în cupe de legume. Această rețetă este una destul de veche, doar că înainte ingredientele erau diferite. Salata aperitiv cu ton și castraveți murați se făcea atunci cu unt și ceapă roșie.
Dacă nu ești fan unt, acesta poate fi oricând înlocuit cu o cremă tartinabilă de brânză, iar dacă nu ai ceapă roșie în casă, poți folosi fără probleme o ceapă albă, pe gustul tău.
Tonul este un aliment care are o mulțime de beneficii pentru organism. Nutriționiștii îl recomandă încă de la împlinirea vârstei de 1 an. Acest pește nu are contraindicații, scrie Webmd.com. Poate fi consumat cel puțin o dată pe săptămână.
Un alt avantaj al tonului este faptul că e foarte indicat în curele de slăbire. Dacă te-ai decis să scapi de kilogramele în plus, iată o rețetă pe care o poți prepara și care nu are multe calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă de pastă cu ton și castraveți murați este un deliciu. Un alt avantaj al ei este faptul că rețeta nu necesită ingrediente complicate, iar gătirea ei durează foarte puțin.
Cum se prepară pasta de ton cu castraveți murați
Primul pas este să scoți tonul din conserve și să-l pui într-o sită, la scurs. Toacă mai apoi ceapa solzișori și adaug-o peste fileul de ton. Următorul pas este să le amesteci și să adaugi și crema tartinabilă de brânză. Omogenizează foarte bine toate aceste ingrediente.
Toacă castraveții murați în cuburi cât mai mici, iar mai apoi scurge-i bine. Îi poți presa cu mâna ca să te asiguri că zeama lor nu va înmuia compoziția de ton cu ceapă și cremă de brânză. După ce s-au scurs suficient, îi poți adăuga și pe ei peste celelalte ingrediente.
Ultimul pas constă în omogenizarea tuturor ingredientelor și în condimentarea salatei de ton cu castraveți murați după preferințele tale culinare.
Pasta de ton se poate aranja mai apoi în cupe de legume. Poți folosi roșii, ardei sau chiar castraveți proaspeți. De la aceste legume trebuie să îndepărtezi un pic din semințe și din pulpa lor ca să se aranjeze perfect pasta de ton.