Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Dacă ești în căutare de rețete simple și rapide din legume, pentru masa de prânz sau cină, trece pe lista de preparat și rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.
Galerie foto
Nu ai mare lucru de făcut pentru această rețetă. Păstăile se fierb mai întâi în apă cu sare, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi se prepară la tigaie cu ceapă, usturoi și roșii. Este o rețetă care pune în valoare gustul și aroma ingredientelor, fără adaos de condimente. Însă nu este greșit nici dacă se aromatizează după propriul gust.
Rețetele cu păstăi de fasole sunt foarte versatile. Se pot prepara supe și ciorbe, salate și aperitive, dar și multe mâncăruri scăzute. Păstăile de fasole pot fi folosite atât proaspete cât și congelate sau conservate la borcan. Cea mai populară rețetă cu păstăi de fasole din bucătăria românească este rețeta de păstăi cu usturoi. Este prima rețetă la care poftești de cum apar păstăile pe piață. O poți încerca și tu, dacă n-ai făcut-o încă, folosind păstăi proaspete, congelate sau conservate în saramură.
Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti păstăile de fasole verde care reprezintă pasul cel mai anevoios. Cu un cuțit de legume îndepărtează vârfurile de la ambele capete ale păstăilor de fasole. Clătește bine păstăile cu apă rece și, dacă sunt mari, rupe-le în bucăți mai mici.
Cum prepari rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi
Pune o oală cu apă la fiert și adaugă o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească adaugă păstăile de fasole. Lasă-le să fiarbă 10-12 minute, până când se pătrund ușor. Nu le fierbe în exces pentru că vor mai fi supuse unui tratament termic împreună cu celelalte ingrediente.
Între timp, opărește roșiile, descojește-le și toacă-le în cuburi.
Curăță ceapa, toac-o solzișori și călește-ao într-o tigaie cu ulei. Curăță și doi căței de usturoi, toacă-i mărunt și adaugă-i peste ceapă. Presară și puțină sare. și călește-le până când devin translucide și se pătrund ușor.
Scurge păstăile de fasole verde și adaugă-le peste ceapă și usturoi. Adaugă și roșiile tocate și amestecă ușor toate ingredientele pentru a se întrepătrunde gusturile. Mai adaugă și o ceașcă mică de apă. Presară sare și piper după gust. Spre final de preparare mai adaugă 2 căței de usturoi răzuiți și amestecă-i cu ingredientele din tigaie. Mai lasă delicioasa mâncare de păstăi de fasole cu roșii și usturoi să fiarbă timp de 7-8 minute.
Poți adăuga și o linguriță de zahăr, necesară pentru a regla aciditate roșiilor. Iar după stingerea focului sau în timpul servirii, poți adăuga pătrunjel verde, tocat mărunt.
Iar dacă vrei să prepari această mâncare și în sezonul rece, poți conserva câteva borcane de fasole verde în saramură.