Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun delicios
Dacă îți plac mic dejunurile pe bază de fulgi de ovăz, încearcă și rețeta de porridge cu mere în sos caramel. Combinația de ingrediente te va cuceri negreșit.
Porridge este denumirea unui preparat din fulgi de ovăz cu lapte. Fulgii de ovăz se fierb în lapte la foc mic spre mediu, până când sunt bine hidratați și absorb tot laptele. Timpul de fierbere este foarte scurt, în aproximativ 3-4 minute preparatul va fi gata. În mod clasic porridge se servește simplu sau îndulcit cu miere, la micul dejun. Însă, pentru gusturi deosebite, rețeta se poate completa cu diferite alte ingrediente. Poți adăuga fructe proaspete sau fructe uscate. poți adăuga diferite arome, toppinguri sau creme delicioase.
Porridge este considerat un preparat sănătos și digestiv, datorită conținutului ridicat de fibre al ovăzului. Acestea sunt foarte benefice sănătății sistemului digestiv. Ovăzul mai are un conținut bogat și de vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine si magneziu. Chiar este un ingredient care merită din plin inclus în alimentație. Îl poți consuma atât la micul dejun, cât și inclus în deserturi.
Descoperă și o rețetă de biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz, delicioasă și de post. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă cu lista de ingrediente și pașii de preparare pentru porridge cu mere în sos caramel.
Ingrediente
Mod de preparare
Chiar dacă este un preparat simplu, pentru gustarea de la micul dejun, rețeta se prepară din două elemente: porridge clasic și mere în sos caramel. Primul pas constă în prepararea porridge-ului care necesită un timp de fierbere, dar și un timp de hidratare a fulgilor de ovăz.
Pașii necesari pentru a prepara porridge cu mere în sos caramel
Pentru prepararea porriddge-ului va trebui să fierbi mai întâi laptele, într-o oală înaltă. Adaugi și un praf de sare, zahărul, dar și miezul păstăii de vanilie. Amestecă cu un tel sau cu o spatulă până când zahărul și sarea sunt dizolvate. Apoi poți adăuga fulgii de ovăz. Amestecă-i și pe aceștia prin laptele fiert, timp de aproximativ 4-5 minute. După acest interval de timp, stinge focul și acoperă oala cu un capac. Lasă fulgii de ovăz să se mai hidrateze sub capac și pregătește merele.
Înainte de a pregăti merele, prepară sosul caramel.
Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa, apoi zahărul. Lasă zahărul să se dizolve complet în cratiță, fără a-l amesteca. Apoi adăugi untul și acum poți să amesteci intens până când și untul este dizolvat.
Următorul pas constă în adăugarea treptată a smântânii lichide, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Fierbe sosul caramel timp de 7-8 minute, apoi stinge focul și pregătește merele.
Spală merele, șterge-le și secționează-le în jumătăți pentru a îndepărta cotoarele. Taie jumătățile de mere în felii mai grosiere. Adaugă-le într-o tigaie și presară-le cu pudră de scorțișoară. Toarnă peste ele sosul caramel fierbinte și amestecă merele cu o spatulă, favorizându-le astfel înmuierea.
Porționează deliciosul porridge în boluri mici, de servire și garnisește-l deasupra cu felii de mere și sos caramel.
Dacă îți va plăcea acest porridge cu mere în sos caramel, data viitoare poți încerca și rețeta de brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină