Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert simplu, dar delicios, de vară, prepară rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Are tot ce ți-ai dori de la un desert simplu, dar savuros și aspectuos.

Maria Udrea
Publicat: 16 iunie 2023, 06:00

Galerie foto

Prăjitura bicoloră cu căpșuni și zmeură va arăta foarte frumos secționată / Profimedia Images

Prăjitura are la bază un blat simplu de pandișpan, dar marmorat cu cacao. Căpșunile și zmeura adăugate, înnobilează atât gustul, cât și aspectul acestuia. Căpșunile și zmeura sunt fructele care se combină perfect în deserturi. Explozia lor de arome și de culori oferă prăjiturilor și torturilor savoare maximă și aspect spectaculos.

Citește și

Nu rata sezonul acestor fructe aromate și frumos colorate, fără a le include în cât mai multe deserturi și preparate culinare. Pentru mai târziu, în sezonul rece, le poți conserva în diferite moduri. Le poți congela, dar poți prepara din ele siropuri, nectaruri și alte băuturi, dar și compot, gem sau dulceață. Descoperă aici și o rețetă de jeleu de zmeură sau gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea tăvii în care coci prăjitura. Pentru cantitatea de ingrediente menționate în rețetă este necesară o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. După ce ai pregătit tava poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi poți da start procesului de preparare a compoziției pentru blatul prăjiturii.

Cum prepari rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură

Primul pas pentru prepararea blatului marmorat constă în separarea albușurilor de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline. Poți folosi mixerul sau un tel. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci energic până când obții o bezea fermă. Din acest moment îndepărtezi mixerul și folosești o spatulă pentru amestecarea ingredientelor. Adaugă unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor cu o spatula. Toarnă treptat și uleiul, amestecând ușor, apoi adaugi lingură cu lingură, cele 225 gr de făina.

Împarte compoziția în două părți egale. Într-o parte adaugi pudra de cacao trecută prin sită și esența de rom. În cealaltă parte adaugi 25 gr de făină și esența de vanilie.

Unge baza și pereții interiori ai tăvii de copt cu ulei și presară un strat subțire de făină. Întinde la baza tăvii compoziția simplă, iar peste aceasta adaugă straturi neuniforme din compoziția cu cacao. Introdu spatula prin cele două compoziții, ridicând din loc în loc compoziția albă deasupra celei maro. Astfel vei obține efectul marmorat al prăjiturii.

Adaugă deasupra compoziției marmorate căpșunile feliate și zmeura întreagă. Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o, apoi, să se răcească în tavă pentru 15 minute. Apoi o poți transfera pe un platou sau un grătar de răcire și o lași să se răcească. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și porționeaz-o în cuburi. Secțiunea prăjiturii va arăta spectaculos.

Pentru data următoare când vei avea poftă de un desert cu fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă