Prăjitură cu aluat fraged și piersici, simplă și gustoasă

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de prăjitură cu aluat fraged și piersici. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele folosite sunt la îndemâna tuturor.

Maria Udrea
Publicat: 16 iulie 2023, 06:00

Galerie foto

Prăjitura se decorează cu zahăr pudră înainte de porționare / Rețetefeldefel.ro

Aluatul fraged se prepară pe bază de unt cu ou și făină, ca și aluatul clasic pentru tarte. Umplutura de piersici se prepară asemănător gemului, dar într-un timp mai scurt. Piersicile sunt gustoase și consistente poți prepara din ele diferite creme sau jeleuri. Nu au aromă deosebită, dar le poți ajuta cu puțină vanilie. Le poți include ca și pe caise în blaturile pentru prăjituri.

Citește și

În sezonul rece când nu mai găsești piersici proaspete pe piață, poți apela la cele din compot. Avantajul piersicilor este acela că se păstrează ferme și în compoturi. Compotul de piersici se prepară ca și cel de caise. Îl poți prepara din piersici întregi sau din jumătăți.

Descoperă aici și rețeta de compot de caise jumătăți. Este perfect pentru deserturile de mai târziu. Iar mai jos, poți descoperi rețeta detaliată pentru prăjitură cu aluat fraged și piersici.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp poți pregăti și piersicile.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu aluat fraged și piersici

Trece făina prin sită într-un bol mai încăpător. Adaugă sarea și zahărul pudră și amestecă bine aceste ingrediente. Apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor începe să amesteci untul cu celelalte ingrediente până când obții o compoziție nisipoasă.

Adaugă oul și esența și mai frământă aluatul doar până când se încorporează și obții un aluat omogen. Nu frământa în exces pentru a nu da timp untului să se topească.

Dacă aluatul nu este suficient de compact mai poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Împachetează aluatul într-o folie alimentară și pune-l la frigider timp de o oră. În acest interval de timp pregătește piersicile.

Curăță piersicile de coajă și de sâmburi și pune-le într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la foc mediu. Fierbe piersicile timp de 5-6 minute până când siropul devine mai consistent.

Amestecă amidonul cu două linguri de apă și adaugă-l peste piersici. Mai fierbe piersicile cu amidonul pentru 2-3 minute, până când acesta se hidratează. Stinge focul și lasă compoziția de piersici la răcit până când vei scoate aluatul de la rece.

Cum montezi și coci prăjitura

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi împarte aluatul în două părți, dar nu egale. Oprește un sfert pentru partea de deasupra și trei sferturi pentru bază.

Întinde partea mai mare de aluat direct pe hârtia de copt pe care o așezi într-o tavă de 20×30 cm. Peste foaia de aluat întinde compoziția de piersici. Deasupra acestora adaugă restul de aluat dat pe răzătoarea mare, amestecat cu nucile tocate.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu aluat fraged și piersici timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o. Cei dragi se vor bucura de gustul delicios al prăjiturii, alături de un pahar cu suc sau cu iaurt.

Descoperă și o rețetă de tartă franțuzească, numită nectarine galette.

Citește și
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Te-ar mai putea interesa și
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Regina Întunericului, detalii din culisele conflictelor de la Chefi la cuțite. Ce nu au surprins camerele de filmat | EXCLUSIV
Regina Întunericului, detalii din culisele conflictelor de la Chefi la cuțite. Ce nu au surprins camerele de filmat | EXCLUSIV
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
fresh

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged