Prăjitură cu dovleac și frișcă, pentru momentele dulci ale familiei
Dacă nu ai ideece desert să prepari pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de prăjitură cu dovleac și frișcă. Este simplă, dar foarte gustoasă, iar aspectul este pe măsură.
Galerie foto
Deserturile cu dovleac sunt vedete pe platouri, în plin sezon al dovlecilor copți. Pe lângă savoare și culoare, dovleacul oferă deserturilor o textură cremoasă și ușor umedă. Poate fi folosit atât la blaturile prăjiturilor cât și la prepararea cremelor. Poate fi folosit atât răzuit, cât și copt. Cea mai potrivită aromă cu care se poate combina dovleacul este scorțișoara.
Dovleacul poate fi folosit și în preparate sărate, nu doar în deserturi. Îl poți adăuga în salate, în aperitive, supe sau mâncăruri scăzute. Poate fi adăugat chiar și în aluaturi fragede sau în aluaturi dospite. Pâinea cu dovleac în aluat sau cozonacul vor arăta spectaculos. Supa cremă de dovleac este cel mai popular, dar și cel mai îndrăgit preparat pe bază de dovleac. O poți prepara în mai multe moduri, combinând dovleacul cu alte legume preferate.
Descoperă aici o rețetă de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte, plină de savoare și culoare. Iar în rândurile ce urmează vei descoperi rețeta completă pentru prăjitură cu dovleac și frișcă.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în coacerea dovleacului. Descoperă aici cum poți prepara cel mai bun dovleac copt la cuptor.
După coacerea și răcirea dovleacului poți prepara compoziția pentru blatul prăjiturii, iar după răcirea acestuia prepari și crema de frișcă.
Cum prepari rețeta de prăjitură cu dovleac și frișcă
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge tava cu puțin unt moale sau ulei și presară făină.
Pentru a prepara compoziția adaugă untul moale și zahărul în bolul mixerului. Amestecă-le energic până când cristalele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine cremoasă. Încorporează în compoziția de unt unul câte unul, cele 4 ouă. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi adaugă piureul de dovleac copt.
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de scorțișoară. Adaugă și sarea și încorporează treptat acest amestec, în compoziția pentru prăjitură cu dovleac și frișcă.
Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace prăjitura pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
În acest interval de timp pregătește și crema. Amestecă smântâna pentru frișcă până când capătă consistență, apoi adaugă zahărul pudră și amestecă energic până când frișca devine fermă. Pune bolul cu frișca la rece până când se răcește blatul prăjiturii. Apoi întinde crema de frișcă uniform peste blatul răcit și presară alune mărunțite pe deasupra.
Pune tava cu delicioasa prăjitură cu dovleac și frișcă la rece pentru 1-2 ore, apoi o poți porționa.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu dovleac, poți încerca rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt, foarte delicioasă și spectaculoasă.