Prăjitură cu kiwi, fără coacere
Prăjitura cu kiwi este potrivită pentru cei cărora le place gustul acestui fruct și vor să încerce ceva nou. De data această îți propunem o rețetă care se face rapid și nu necesită coacere. Este desertul potrivit atunci când vrei să pui pe masă ceva spectaculos și gustos în același timp.
Această prăjitură se face cu ingrediente pe care le găsești la orice magazin și au un preț acceptabil, astfel că costurile totale nu-ți vor depăși bugetul. Mai jos îți prezentăm lista de ingrediente și pașii pe care să-i urmezi ca să obții cel mai bun gust pentru prăjitura cu kiwi.
Alimentele bogate în antioxidanți pot avea un impact mic asupra nivelului tensiunii arteriale. Alimentele bogate în vitamina C, vitamina E, potasiu, seleniu sau L-arginina sunt opțiuni bune dacă vrei să reduci tensiunea arterială, iar kiwi este un fruct cu un conținut mare de vitamina C, un motiv în plus să-l incluzi în dieta ta.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas de făcut la prăjitura cu kiwi este să prepari crusta care va ține loc de blat. Împarte untul în două părți egale. Pune 75 grame la topit într-o cratiță. Când s-a topit, adaugă fulgii de ovăz și amestecă până se omogenizează. Când totul este gata, stinge focul și pune mierea. Acoperă totul și lasă la răcit.
Pentru această prăjitură este bine să folosești biscuiți fini pe care să-i zdrobești bine. Amestecă-i cu fulgii de ovăz răciți și cu restul de unt rece, tăiat în bucățele mici. Adaugă un praf de sare și omogenizează bine compoziția pentru prăjitura cu kiwi.
După ce ai terminat de făcut blatul, ia o tavă, de preferat pătrată, și întinde toată compoziția. Pune tava la rece până faci și cremele.
Cum faci cremele pentru prăjitura cu kiwi
Dacă vrei să te apuci de făcut cremele pentru această prăjitură cu kiwi, pune mai întâi gelatina la hidratat în 200 ml de apă. Apoi curăță fructele de kiwi și fă din ele un piure fin. Este indicat să folosești blenderul. Următorul pas este să mixezi frișca până când se întărește. Mai apoi adaugă zahărul. Continuă să mixezi până se topesc toate granulele și frișca devine cremoasă. Pune gelatina și mascarpone, un praf de sare și amestecă bine până se omogenizează compoziția.
Toarnă trei sferturi din cremă peste blat și întinde bine astfel încât să fie uniform. Peste crema rămasă pune piureul de kiwi și amestecă până culoarea devine uniformă. La final, pune și această cremă, întinde-o bine și bagă tava la rece peste noapte.
La decor poți să folosești tot kiwi, tăiat în felii subțiri. Totul depinde de imaginația ta. Pentru a menține culoarea fructelor de kiwi, pune un strat subțire de jeleu transparent peste decor. Oricum ai decora, această prăjitură merge cu una dintre cele 8 băuturi fără alcool răcoritoare și aromate.