Prăjitură Mărțișor. Rețetă de desert pentru ziua de 1 Martie

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Mărțișorul dulce poate fi cadoul ideal pentru a fi oferit în ziua de 1 martie. Dacă nu știi ce desert să prepari în spiritul mărțișorului, îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură Mărțișor.

Prăjitură Mărțișor, două porții
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile pot fi dăruite în spiritul mărțișorului / Shutterstock

Este o rețetă delicioasă, cu aspect frumos, în culorile specifice mărțișorului. Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari o compoziție de blat roșie și o cremă albă. Apoi le combini în straturi pentru a imita cât mai mult aspectul șnurului de mărțișor. Mărțișoarele sunt simboluri ale renașterii naturii, odată cu sosirea primăverii. Se spune că acestea au și rol de talismane, dacă sunt purtate zilnic. Culoarea roșie protejează de rele și exprimă iubirea, în credința populară. Culoarea albă semnifică puritate și energie.

Citește și

Șnururile albe cu roșu pot fi atașate la diferite obiecte simbolice sau la bijuterii autentice, pentru a fi dăruite de 1 Martie. Iar deserturile preparate în culorile alb și roșu, vor fi adevărate bijuterii culinare pentru cei care se vor răsfăța cu ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre aceste rețete, pe care o poți prepara ca simbol al mărțișorului, poate fi rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos îți oferim o altă rețetă de prăjitură Mărțișor, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea mărțișorului dulce constă în pregătirea ingredientelor pentru blatul roșu. Apoi vei porni cuptorul la 180 de grade Celsius și vei pregăti o tavă de 26/38 cm în care vei așeza hârtie de copt.

Cum prepari blatul pentru prăjitură Mărțișor

Topește untul într-un bol, pe baie de aburi și lasă-l la răcorit.

În alte două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile amestecă-le intens, presărate cu un praf de sare, până când devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul și amestecă energic până când bezeaua devine fermă.

Amestecă gălbenușurile cu untul răcorit, apoi adaugă iaurtul amestecat cu bicarbonatul.

Omogenizează bine compoziția. Amestecă făina cu pudra de cacao și praful de copt și trece amestecul prin sită. Încorporează acest amestec în compoziție, apoi adaugă 2-3 picături din colorantul alimentar.  Întinde compoziția în tava pregătită și coace blatul roșu pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema albă

Pune frișca lichidă într-un vas așezat pe flacăra aragazului și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Ridică vasul de pe foc și adaugă ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până când ciocolata albă este topită, iar compoziția omogenizată.

Lasă compoziția să se răcească, apoi amestec-o folosind mixerul, până când devine cremoasă. Adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și omogenizează bine crema.

Pentru a forma delicioasa prăjitură Mărțișor, decupează blatul răcit cu un pahar sau cu un inel metalic.

Suprapune câte 3 cercuri de blat roșu și adaugă cremă albă între ele. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat prăjituri și torturi, formează trandafiri la suprafața prăjiturilor.

Așază prăjiturile frumos pe platouri sau împachetează-le în cutii de cadouri, pentru a le dărui de 1 Martie.

Dacă mai dorești și alte rețete în aceeași temă, mai poți încerca și rețeta de tort Mărțișor. Pe aceasta o poți prepara și de 8 Martie.

Citește și
Prăjitură Mărțișor, patru porții și inimioare roșii
Galerie foto

Galerie foto

Blat de prăjitură red velvet
Compoziție pentru prăjitură red velvet
Prăjitură Mărțișor, două porții
+1
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mini tarte mărțișor, cu gem de zmeură și bezea, decorate cu mentă
Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulce
Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulce
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: Sunt extrem de fericită
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: „Sunt extrem de fericită”
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: „Sunt extrem de fericită”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide