Prăjitură Mărțișor. Rețetă de desert pentru ziua de 1 Martie

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Mărțișorul dulce poate fi cadoul ideal pentru a fi oferit în ziua de 1 martie. Dacă nu știi ce desert să prepari în spiritul mărțișorului, îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură Mărțișor.

Prăjitură Mărțișor, două porții
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile pot fi dăruite în spiritul mărțișorului / Shutterstock

Este o rețetă delicioasă, cu aspect frumos, în culorile specifice mărțișorului. Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari o compoziție de blat roșie și o cremă albă. Apoi le combini în straturi pentru a imita cât mai mult aspectul șnurului de mărțișor. Mărțișoarele sunt simboluri ale renașterii naturii, odată cu sosirea primăverii. Se spune că acestea au și rol de talismane, dacă sunt purtate zilnic. Culoarea roșie protejează de rele și exprimă iubirea, în credința populară. Culoarea albă semnifică puritate și energie.

Citește și

Șnururile albe cu roșu pot fi atașate la diferite obiecte simbolice sau la bijuterii autentice, pentru a fi dăruite de 1 Martie. Iar deserturile preparate în culorile alb și roșu, vor fi adevărate bijuterii culinare pentru cei care se vor răsfăța cu ele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre aceste rețete, pe care o poți prepara ca simbol al mărțișorului, poate fi rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos îți oferim o altă rețetă de prăjitură Mărțișor, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea mărțișorului dulce constă în pregătirea ingredientelor pentru blatul roșu. Apoi vei porni cuptorul la 180 de grade Celsius și vei pregăti o tavă de 26/38 cm în care vei așeza hârtie de copt.

Cum prepari blatul pentru prăjitură Mărțișor

Topește untul într-un bol, pe baie de aburi și lasă-l la răcorit.

În alte două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile amestecă-le intens, presărate cu un praf de sare, până când devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul și amestecă energic până când bezeaua devine fermă.

Amestecă gălbenușurile cu untul răcorit, apoi adaugă iaurtul amestecat cu bicarbonatul.

Omogenizează bine compoziția. Amestecă făina cu pudra de cacao și praful de copt și trece amestecul prin sită. Încorporează acest amestec în compoziție, apoi adaugă 2-3 picături din colorantul alimentar.  Întinde compoziția în tava pregătită și coace blatul roșu pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema albă

Pune frișca lichidă într-un vas așezat pe flacăra aragazului și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Ridică vasul de pe foc și adaugă ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până când ciocolata albă este topită, iar compoziția omogenizată.

Lasă compoziția să se răcească, apoi amestec-o folosind mixerul, până când devine cremoasă. Adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și omogenizează bine crema.

Pentru a forma delicioasa prăjitură Mărțișor, decupează blatul răcit cu un pahar sau cu un inel metalic.

Suprapune câte 3 cercuri de blat roșu și adaugă cremă albă între ele. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat prăjituri și torturi, formează trandafiri la suprafața prăjiturilor.

Așază prăjiturile frumos pe platouri sau împachetează-le în cutii de cadouri, pentru a le dărui de 1 Martie.

Dacă mai dorești și alte rețete în aceeași temă, mai poți încerca și rețeta de tort Mărțișor. Pe aceasta o poți prepara și de 8 Martie.

Citește și
Prăjitură Mărțișor, patru porții și inimioare roșii
Galerie foto

Galerie foto

Blat de prăjitură red velvet
Compoziție pentru prăjitură red velvet
Prăjitură Mărțișor, două porții
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mini tarte mărțișor, cu gem de zmeură și bezea, decorate cu mentă
Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulce
Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulce
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
închide