Prăjitură Mărțișor. Rețetă de desert pentru ziua de 1 Martie
Mărțișorul dulce poate fi cadoul ideal pentru a fi oferit în ziua de 1 martie. Dacă nu știi ce desert să prepari în spiritul mărțișorului, îți oferim mai jos o rețetă de prăjitură Mărțișor.
Galerie foto
Este o rețetă delicioasă, cu aspect frumos, în culorile specifice mărțișorului. Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să prepari o compoziție de blat roșie și o cremă albă. Apoi le combini în straturi pentru a imita cât mai mult aspectul șnurului de mărțișor. Mărțișoarele sunt simboluri ale renașterii naturii, odată cu sosirea primăverii. Se spune că acestea au și rol de talismane, dacă sunt purtate zilnic. Culoarea roșie protejează de rele și exprimă iubirea, în credința populară. Culoarea albă semnifică puritate și energie.
Șnururile albe cu roșu pot fi atașate la diferite obiecte simbolice sau la bijuterii autentice, pentru a fi dăruite de 1 Martie. Iar deserturile preparate în culorile alb și roșu, vor fi adevărate bijuterii culinare pentru cei care se vor răsfăța cu ele.
Una dintre aceste rețete, pe care o poți prepara ca simbol al mărțișorului, poate fi rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos îți oferim o altă rețetă de prăjitură Mărțișor, simplă și ușor de preparat.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea mărțișorului dulce constă în pregătirea ingredientelor pentru blatul roșu. Apoi vei porni cuptorul la 180 de grade Celsius și vei pregăti o tavă de 26/38 cm în care vei așeza hârtie de copt.
Cum prepari blatul pentru prăjitură Mărțișor
Topește untul într-un bol, pe baie de aburi și lasă-l la răcorit.
În alte două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile amestecă-le intens, presărate cu un praf de sare, până când devin cristaline. Adaugă, treptat, zahărul și amestecă energic până când bezeaua devine fermă.
Amestecă gălbenușurile cu untul răcorit, apoi adaugă iaurtul amestecat cu bicarbonatul.
Omogenizează bine compoziția. Amestecă făina cu pudra de cacao și praful de copt și trece amestecul prin sită. Încorporează acest amestec în compoziție, apoi adaugă 2-3 picături din colorantul alimentar. Întinde compoziția în tava pregătită și coace blatul roșu pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari crema albă
Pune frișca lichidă într-un vas așezat pe flacăra aragazului și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Ridică vasul de pe foc și adaugă ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până când ciocolata albă este topită, iar compoziția omogenizată.
Lasă compoziția să se răcească, apoi amestec-o folosind mixerul, până când devine cremoasă. Adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și omogenizează bine crema.
Pentru a forma delicioasa prăjitură Mărțișor, decupează blatul răcit cu un pahar sau cu un inel metalic.
Suprapune câte 3 cercuri de blat roșu și adaugă cremă albă între ele. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat prăjituri și torturi, formează trandafiri la suprafața prăjiturilor.
Așază prăjiturile frumos pe platouri sau împachetează-le în cutii de cadouri, pentru a le dărui de 1 Martie.
Dacă mai dorești și alte rețete în aceeași temă, mai poți încerca și rețeta de tort Mărțișor. Pe aceasta o poți prepara și de 8 Martie.
Galerie foto