Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Se anunță prietenii în vizită și dorești să îi surprinzi cu surprize dulci, dar nu te-ai hotărât ce să pregătești? Încearcă rețeta de praline Tiramisu, simplă și ușor de preparat. Este o rețetă de bomboane aromate și gustoase, preparate în casă, fără coacere și din puține ingrediente.

Maria Udrea
Publicat: 28 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Pralinele se pot depozita la loc răcoros, în cutii de carton cu hârtiuțe speciale / Shuttestock

Torturile Tiramisu sunt atât de adorate în toate bucătăriile lumii, încât rețetele au fost adaptate în diferite feluri atât din punct de vedere al formei cât și al conținutului. Poți prepara tort Tiramisu după rețeta clasică, dar îl poți personaliza și după propriile gusturi. Important este să nu te abați foarte mult de la lista de ingrediente principale, care sunt specifice acestei rețete.

Citește și

Pentru a-și menține denumirea de Tiramisu, nelipsite din lista de ingrediente sunt pișcoturile, mascarponele și aroma de cafea cu lichior. În plus, rețetele pot fi adaptate adăugând fructe proaspete sau deshidratate, diferite sosuri sau blaturi. Descoperă aici și o rețetă de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru bomboanele Tiramisu.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor necesare rețetei. Apoi prepară cafeaua care necesită un timp de răcire, înainte de a o folosi la însiropat pișcoturile. Prepară o cafea mai tare, la filtru sau la espressor. Poți să o lași neîndulcită, pentru că pișcoturile sunt ușor dulci. Dar poți să adaugi și zahăr, după gust.

Desoperă și rețeta clasică pentru tort Tiramisu.

Cum prepari praline Tiramisu

Lăsăm cafeaua să se mai tempereze, dar fără a se răci complet și adaugă lichiorul Amaretto în ea. Pune lichior după propriul gust, dar nu exagera cu cantitatea, pentru a nu-i îmbăta pe cei care vor savura bomboanele.

Rupe pișcoturile în câte 2-3 bucăți și adaugă-le în recipientul robotului sau al unui chopper. Mărunțește-le fin. Macină fin și migdalele sau alunele și adaugă-le peste firimiturile de pișcoturi.

Apoi toarnă, treptat cafeaua caldă și aromatizată cu lichior și amestecă intens până când se omogenizează compoziția. Presară și un praf de sare, pentru accentuarea gustului bomboanelor. Lasă compoziția obținută să se răcească, apoi adaugă mascarponele. Pune vasul cu compoziția pentru praline la rece timp de 30-40 de minute pentru a deveni mai fermă.

Apoi, ia câte o lingură de compoziție și modeleaz-o într-o bilă uniformă. După ce ai modelat toate pralinele, tăvălește-le bine prin pudra de cacao să se acopere pe toate părțile.

Așază delicioasele praline Tiramisu pe platouri, în boluri de servit bomboane sau în cutii cu hârtiuțe speciale de bomboane. Depozitează-le la loc răcoros până în momentul servirii.

Când le servești, mai pudrează-le cu un strat de cacao pentru un aspect spectaculos. Poți folosi pralinele și pentru a decora torturi sau prăjituri. Descoperă aici rețeta unui  tort cu alune și cafea pe care îl poți decora cu delicioasele praline.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată

Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată