Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Se anunță prietenii în vizită și dorești să îi surprinzi cu surprize dulci, dar nu te-ai hotărât ce să pregătești? Încearcă rețeta de praline Tiramisu, simplă și ușor de preparat. Este o rețetă de bomboane aromate și gustoase, preparate în casă, fără coacere și din puține ingrediente.

Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Galerie foto

Galerie foto

Pralinele se pot depozita la loc răcoros, în cutii de carton cu hârtiuțe speciale / Shuttestock

Torturile Tiramisu sunt atât de adorate în toate bucătăriile lumii, încât rețetele au fost adaptate în diferite feluri atât din punct de vedere al formei cât și al conținutului. Poți prepara tort Tiramisu după rețeta clasică, dar îl poți personaliza și după propriile gusturi. Important este să nu te abați foarte mult de la lista de ingrediente principale, care sunt specifice acestei rețete.

Citește și

Pentru a-și menține denumirea de Tiramisu, nelipsite din lista de ingrediente sunt pișcoturile, mascarponele și aroma de cafea cu lichior. În plus, rețetele pot fi adaptate adăugând fructe proaspete sau deshidratate, diferite sosuri sau blaturi. Descoperă aici și o rețetă de tiramisu cu zmeură și cremă cu ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru bomboanele Tiramisu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor necesare rețetei. Apoi prepară cafeaua care necesită un timp de răcire, înainte de a o folosi la însiropat pișcoturile. Prepară o cafea mai tare, la filtru sau la espressor. Poți să o lași neîndulcită, pentru că pișcoturile sunt ușor dulci. Dar poți să adaugi și zahăr, după gust.

Desoperă și rețeta clasică pentru tort Tiramisu.

Cum prepari praline Tiramisu

Lăsăm cafeaua să se mai tempereze, dar fără a se răci complet și adaugă lichiorul Amaretto în ea. Pune lichior după propriul gust, dar nu exagera cu cantitatea, pentru a nu-i îmbăta pe cei care vor savura bomboanele.

Rupe pișcoturile în câte 2-3 bucăți și adaugă-le în recipientul robotului sau al unui chopper. Mărunțește-le fin. Macină fin și migdalele sau alunele și adaugă-le peste firimiturile de pișcoturi.

Apoi toarnă, treptat cafeaua caldă și aromatizată cu lichior și amestecă intens până când se omogenizează compoziția. Presară și un praf de sare, pentru accentuarea gustului bomboanelor. Lasă compoziția obținută să se răcească, apoi adaugă mascarponele. Pune vasul cu compoziția pentru praline la rece timp de 30-40 de minute pentru a deveni mai fermă.

Apoi, ia câte o lingură de compoziție și modeleaz-o într-o bilă uniformă. După ce ai modelat toate pralinele, tăvălește-le bine prin pudra de cacao să se acopere pe toate părțile.

Așază delicioasele praline Tiramisu pe platouri, în boluri de servit bomboane sau în cutii cu hârtiuțe speciale de bomboane. Depozitează-le la loc răcoros până în momentul servirii.

Când le servești, mai pudrează-le cu un strat de cacao pentru un aspect spectaculos. Poți folosi pralinele și pentru a decora torturi sau prăjituri. Descoperă aici rețeta unui  tort cu alune și cafea pe care îl poți decora cu delicioasele praline.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cafea depozitată într-un borcan de metal
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Mai multe cești pline cu cafea puternică
Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină
Ce tip de cafea este mai puternic. De ce depinde cantitatea de cofeină
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Galerie foto
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 8 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide