Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasă

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pulpele de pui nu trebuie să lipsească de pe grătarul tău. Sunt suculente, pot fi preparate într-o varietate de moduri și pot fi combinate cu diverse sosuri, legume sau garnituri. Indiferent cât de mofturoși sunt cei de la masă, nu au cum să refuze un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Cristina Catană
Publicat: 28 august 2023, 07:00
Pulpele de pui la grătar se gătesc în 20 de minute / Shutterstock

Pentru a face pulpe de pui la grătar trebuie mai întâi să alegi cele mai bune ingrediente. Caută în magazin pulpe care provin de la păsări crescute în mod liber. Nu doar că au fost hrănite sănătos, dar carnea lor este mult mai gustoasă.

Dacă vrei să scazi conținutul de grăsimi îndepărtează pielea, dar atunci când le gătești la grătar este păcat să faci acest lucru. Pielea va deveni crocantă și va ajuta toate sucurile și aromele cărnii să se păstreze în interior.

Ingrediente

Mod de preparare

După ce ai găsit carnea de cea mai bună calitate trebuie să o pregătești pentru grătar. Cel mai bine poți face acest lucru punând-o într-o marinadă pentru minimum 30 de minute sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.

Există multe rețete de baiț pentru pulpe de pui la grătar. Tu poți să alegi combinația care se potrivește cel mai bine gusturilor tale

Cum prepari marinada

Într-un castron, se combină uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, cimbrul și rozmarinul. Se amestecă bine ingredientele până obțineți o marinadă omogenă. Se toarnă peste pulpele de pui, se acoperă și se dau la rece.

Cum pregătești pulpele de pui

Nu pune pulpele pe grătar imediat ce le-ai scos de la frigider. Lasă-le pentru câteva minute la temperatura camerei. Atunci când le pui pe grătar, nu le întoarce prea des. Lasă-le să se gătească pe o parte până când pielea devine crocantă, apoi întoarce-le. Poți chiar să folosești un termometru pentru a verifica temperatura internă a pulpelor. Aceasta ar trebui să fie aproximativ 75°C.

După ce pulpele s-au gătit lasă-le să se odihnească câteva minute. Această etapă va ajuta sucurile din carne să se redistribuie și va menține pulpele mai suculente.

Trucuri pentru cele mai bune pulpe de pui la grătar

Pentru a obține cele mai bune pulpe de pui la grătar folosește pulpe de pui proaspete, din surse sigure. Nu ar trebui să aibă pete sau contuzii, iar pielea trebuie să aibă o culoare uniformă.

Vara aceasta încearcă și rețeta de ostropel de pui. Este o rețetă ideală pentru mesele mari în familie.

Asigură-te că pulpele sunt uscate înainte de a le pune pe grătar. Poți folosi un prosop de hârtie pentru a le șterge și îndepărta excesul de umiditate. Înainte de a pune carnea preîncălzește grătarul. Aceasta trebuie să fie curat și uns cu puțin ulei pentru a evita lipirea pulpelor.

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao