Rețetă de lipie din albușuri de ou. Are multe proteine și puține calorii

Fără coacere

Lipia din albușuri de ou este o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați și calorii la varianta clasică. Nu ai nevoie decât de 3 ingrediente și se prepară fără să fie nevoie de coacere. Din compoziție vor rezulta 4 lipii, cu doar 2 grame de carbohidrați, fără gluten. Așadar, poți consuma lipie din albușuri de ou dacă ții o dietă ketogenică.

Cristina Catană
Publicat: 18 februarie 2024, 03:58
Lipia din albușuri de ou are un aport mare de proteine / Shutterstock

Dacă ești în căutarea unor soluții pentru a înlocui pâinea clasică cu un preparat sărac în carbohidrați și calorii poți prepara această rețetă de lipie din albușuri de ou. Secretul este să te asiguri că acoperi tigaia și că lași focul la minim. În acest fel, vei obține un aspect crocant perfect în exterior.

Ingrediente necesare pentru lipie din albușuri de ou

Făina de cocos acționează ca un burete și, atunci când este combinată cu albușurile, îi conferă o textură mai groasă. În funcție de marcă, va trebui să adaugi mai multă sau mai puțină, pentru că puterea de absorbție poate fi diferită. Poți să o înlocuiești cu făina de migdale, dar trebuie să dublezi cantitatea. Pune la început 80 de grame și, dacă mai este necesar, mai adaugă.

Sărace calorii și bogate în proteine, albușurile de ou sunt perfecte pentru această rețetă. Poți folosi albușuri pasteurizate sau poți să separi gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se pot folosi apoi în alte preparate.

Praful de copt ajută lipiile să crească, iar condimentele le dau gust. Pe lângă sare și piper mai poți folosi fulgi de chili, amestec de ierburi italienești sau orice altă mirodenie îți place.

Cum se păstrează lipiile din albușuri de ou

Resturile de lipie din albușuri de ou trebuie păstrate la frigider. Pune-le într-un recipient cu capac și se vor păstra bine până la 5 zile.

Le poți congela în pungi cu fermoar. Le poți consuma chiar și după două luni. Când vei vrea să le consumi, scoate-le și lasă-le la temperatura camerei câteva ore. Le poți încălzi la cuptorul cu microunde sau la cuptorul aragazului.

Rețetă de lipie din albușuri de ou

Ingrediente

  • 40 g făină de cocos
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 12 albușuri mari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină albușurile, făina de cocos, praful de copt, sarea și piperul. Se amestecă bine și se lasă deoparte.

Se unge o tigaie mare cu ulei și se pune la foc mic, lăsând-o să se încălzească complet. Când este fierbinte se toarnă 1/4 din amestec în tigaie și se acoperă imediat. Odată ce încep să apară bule pe margini, se ia capacul și se răstoarnă. Se mai lasă pe foc 1-2 minute. Se repetă procesul până când se epuizează compoziția. Se lasă se se răcească și se consumă.

Cu ce se poate servi

Lipiile din albușuri de ou se pot folosi pentru sandviciuri. Poți să pui deasupra oricare dintre ingredientele tale preferate, carne sau legume și sosuri și vei avea un mic-dejun delicios. De asemenea, poți să faci quesadilla  cu brânză, avocado și alte umpluturi. După ce împturești lipia pune-o pe o tigaie sau pe un grătar fierbinte. Servește-o cu salsa și condimente. 

Poți folosi lipia din albușuri de ou ca blat de pizza. Se unge cu sos de roșii și se pun toppinguri la alegere. Apoi se coace la la cuptor până când devine crocantă pe margini și brânza/toppingurile s-au topit. 

Lipia din albușuri vs. lipia clasică din făină

O lipie din albușuri are 84 kcal, 5 g carbohidrați, 12 g proteine, 1 g grăsimi, 424 mg sodiu, 161 mg potasiu, 3 g fibre. O lipie clasică din făină albă are 234 kcal, 1 g grăsimi, 7,7 g proteine, 47 g carbohidrați, 456 mg sodiu, 102 mg potasiu, 1,9 g fibre.

În cazul în care vrei să urmezi o dietă ketogenică sau una prin care vrei să pierzi kilograme cele mai potrivite sunt lipiile din albușuri de ou. Nu doar că sunt mai bogate în proteine, dar au și un aport mai mare de fibre și sunt sărace în carbohidrați.

Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Cele mai noi articole hellotaste
09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
Cea mai avantajoasă alegere când luăm un credit ipotecar: dobandă fixă vs. variabilă. "Ar fi un posibil ultim tren să facă acest pas"
Cea mai avantajoasă alegere când luăm un credit ipotecar: dobandă fixă vs. variabilă. "Ar fi un posibil ultim tren să facă acest pas"
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale”
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat