Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele mai târziu și nu va mai fi nevoie să le achiziționezi din comerț.

Adăugarea roșiilor deshidratate din tavă în borcan
Galerie foto

Galerie foto

Roșiile se adaugă în borcan în straturi alternative cu condimente / Shutterstock

Roșiile deshidratate și conservate în ulei de măsline sunt o metodă excelentă de a păstra gustul verii pe parcursul iernii. Procesul de deshidratare intensifică dulceața și aroma roșiilor, concentrându-le gustul într-un mod inconfundabil. Conservate în ulei de măsline, roșiile devin moi, suculente și pline de arome date de usturoi și ierburi. Acestea sunt perfecte pentru a fi adăugate în salate, paste, pe pizza sau ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare. Uleiul de măsline în care sunt conservate capătă la rândul lui o aromă intensă, fiind ideal pentru a fi folosit la gătit sau în dressing-uri pentru salate.

Citește și

Pentru reușita deplină a rețetei, roșiile trebuie alese din cele mai puțin zemoase. Cele mai recomandate sunt roșiile prunișoare, cele cu aspect mai lunguieț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria conservelor de roșii îți mai recomandăm să încerci și rețeta de roșii întregi la borcan, conservate în suc de roșii. Roșiile întregi își vor păstra gustul intact pe parcursul depozitării. Le vei putea include în multe preparate, chiar și în salate. Iar în continuare îți oferim rețeta pas cu pas pentru roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea roșiilor.

Spală bine roșiile și taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Îndepărtează semințele, dacă dorești, pentru a obține roșii mai puțin suculente și mai concentrate.

Cum prepari roșii deshidratate în ulei de măsline

Preîncălzește cuptorul la 90-100 de grade Celsius. Dacă ai un deshidrator, poți folosi acest aparat pentru o deshidratare mai uniformă.

Așează roșiile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament, cu partea tăiată în sus.

Presară sare de mare și zahăr peste roșii. Zahărul ajută la accentuarea dulceții roșiilor și la reglarea acidității acestora.

Introdu tava în cuptor și lasă roșiile să se deshidrateze timp de 6-8 ore, sau până când sunt bine uscate, dar încă flexibile. Verifică-le periodic pentru a te asigura că nu se ard.

Pregătirea pentru conservare

După ce roșiile s-au deshidratat complet, lasă-le să se răcească.

Într-un borcan sterilizat, așază un strat de roșii deshidratate, adaugă câțiva căței de usturoi feliați, ierburi aromatice și, opțional, fulgi de ardei iute sau piper.

Continuă să adaugi straturi de roșii și condimente până când umpli borcanul.

Toarnă ulei de măsline extravirgin peste roșii până când acestea sunt complet acoperite. Asigură-te că nu rămân bule de aer în borcan, presând ușor roșiile cu o lingură.

Închide borcanele ermetic cu capace sterilizate.

Depozitează borcanele cu roșii deshidratate în ulei de măsline într-un loc răcoros și întunecat. Roșiile deshidratate se pot păstra în ulei de măsline pentru câteva luni, păstrându-și aroma și gustul.

Descoperă și o rețetă de sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza.

Citește și
Roșii deshidratate în ulei de măsline, în borcan și în bol
Galerie foto

Galerie foto

Roșii deshidratate în borcan, cu ulei de măsline
Borcan cu Roșii deshidratate în ulei de măsline
Adăugarea roșiilor deshidratate din tavă în borcan
+1
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate porționată
Galerie foto
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate. O explozie de arome mediteraneene
Pâine cu mozzarella și roșii deshidratate. O explozie de arome mediteraneene
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete porționate pe o farfurie cu legume, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Mai multe roșii scoase din conservă și puse într-un bol alb
Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturile
Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
06:45
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
05:29
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
13 iulie, 06:43
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă
13 iulie, 05:28
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la Beach, Please!
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: Eram doar o fetiță timidă. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Copiii care au creierul foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: Arăți genial
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
fresh
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
închide