Ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos
Printre rețetele de prăjituri pe care le vei coace cu ocazia sărbătorilor sau a unor evenimente deosebite, poți prepara și o ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos. Este un desert rapid și fără coacere, din ingrediente simple.
Galerie foto
Deserturile fără coacere sunt ca o binecuvântare atunci când ești aglomerată cu multe preparate într-un timp scurt. Biscuiții sunt ingredientele cele mai populare pentru astfel de deserturi. Îi poți folosi întregi, la deserturi montate în tavă. Îi poți folosi rupți la deserturile la pahar, dar și sfărâmați la diferite aluaturi, bomboane sau praline.
Cel mai popular desert fără coacere din bucătăria românească, în care poți folosi biscuiții rupți, este celebrul salam de biscuiți. Exemple de folosire a biscuiților la aluaturi le poți descoperi la rețetele de cheesecake. Îți oferim în acest scop o rețetă de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie. În continuare poți urmări rețeta completă pentru rulada din biscuiți cu nucă de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea stratului de biscuiți, apoi pregătești crema și formezi rulada. Este important să folosești biscuiți simpli, din cei populari, pentru a avea controlul zahărului și al grăsimii. Biscuiții populari nu au unt în compoziție și sunt mai puțin îndulciți.
Pașii necesari pentru a prepara ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos
Rupe biscuiții în bucăți mai mici și mărunțește-i fin cu ajutorul robotului de bucătărie sau al unui chopper. Apoi transferă nisipul de biscuiți într-un bol.
Încălzește laptele într-un ibric, dar fără a-l lăsa să atingă punctul de fierbere. Trece pudra de cacao printr-o sită deasă peste biscuiții din bol. Amestecă bine cele două ingrediente în timp ce torni câte puțin din laptele cald și esența de rom. Dacă constați că amestecul de biscuiți și cacao se subțiază în timp ce torni laptele, nu îl adăuga pe tot. Lasă-l deoparte și vei vedea mai târziu dacă stratul de biscuiți mai necesită diluat. Acoperă bolul cu folie de prospețime.
Prepară crema de unt cu nucă de cocos
Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente până când ai obținut o compoziție cremoasă. Apoi adaugă nuca de cocos și omogenizează crema. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Poți adăuga zahăr pudră cu aromă de vanilie, dacă dorești desertul foarte aromat.
Descoperă și o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.
Cum formezi delicioasa ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos
Împarte compoziția de biscuiți în două părți egale. Pune pe masă o folie de prospețime și întinde pe ea prima parte din compoziția de biscuiți. Întinde-o cu sucitorul de aluaturi într-un dreptunghi de 23×30 cm. Peste aceasta întinde jumătate din crema de unt cu nucă de cocos.
Apoi rulează strâns folosindu-te și de folie. Procedează la fel și cu următoarele părți de compoziție de biscuiți și cremă. Pune ruladele la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi le poți secționa cu un cuțit cu lamă subțire, sau cu un cuțit cu lama zimțată.
Minunata ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos feliată frumos, va arăta spectaculos pe un platou cu prăjituri festive