Ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Printre rețetele de prăjituri pe care le vei coace cu ocazia sărbătorilor sau a unor evenimente deosebite, poți prepara și o ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos. Este un desert rapid și fără coacere, din ingrediente simple.

Maria Udrea
Publicat: 20 decembrie 2022, 06:00

Galerie foto

Rulada de biscuiți cu cremă se porționează frumos după ce stă la rece 2-3 ore / Shutterstock

Deserturile fără coacere sunt ca o binecuvântare atunci când ești aglomerată cu multe preparate într-un timp scurt. Biscuiții sunt ingredientele cele mai populare pentru astfel de deserturi. Îi poți folosi întregi, la deserturi montate în tavă. Îi poți folosi rupți la deserturile la pahar, dar și sfărâmați la diferite aluaturi, bomboane sau praline.

Citește și

Cel mai popular desert fără coacere din bucătăria românească, în care poți folosi biscuiții rupți, este celebrul salam de biscuiți. Exemple de folosire a biscuiților la aluaturi le poți descoperi la rețetele de cheesecake. Îți oferim în acest scop o rețetă de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie. În continuare poți urmări rețeta completă pentru rulada din biscuiți cu nucă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea stratului de biscuiți, apoi pregătești crema și formezi rulada. Este important să folosești biscuiți simpli, din cei populari, pentru a avea controlul zahărului și al grăsimii. Biscuiții populari nu au unt în compoziție și sunt mai puțin îndulciți.

Pașii necesari pentru a prepara ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos

Rupe biscuiții în bucăți mai mici și mărunțește-i fin cu ajutorul robotului de bucătărie sau al unui chopper. Apoi transferă nisipul de biscuiți într-un bol.

Încălzește laptele într-un ibric, dar fără a-l lăsa să atingă punctul de fierbere. Trece pudra de cacao printr-o sită deasă peste biscuiții din bol. Amestecă bine cele două ingrediente în timp ce torni câte puțin din laptele cald și esența de rom. Dacă constați că amestecul de biscuiți și cacao se subțiază în timp ce torni laptele, nu îl adăuga pe tot. Lasă-l deoparte și vei vedea mai târziu dacă stratul de biscuiți mai necesită diluat. Acoperă bolul cu folie de prospețime.

Prepară crema de unt cu nucă de cocos

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente până când ai obținut o compoziție cremoasă. Apoi adaugă nuca de cocos și omogenizează crema. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Poți adăuga zahăr pudră cu aromă de vanilie, dacă dorești desertul foarte aromat.

Descoperă și o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.

Cum formezi delicioasa ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos

Împarte compoziția de biscuiți în două părți egale. Pune pe masă o folie de prospețime și întinde pe ea prima parte din compoziția de biscuiți. Întinde-o cu sucitorul de aluaturi într-un dreptunghi de 23×30 cm. Peste aceasta întinde jumătate din crema de unt cu nucă de cocos.

Apoi rulează strâns folosindu-te și de folie. Procedează la fel și cu următoarele părți de compoziție de biscuiți și cremă. Pune ruladele la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi le poți secționa cu un cuțit cu lamă subțire, sau cu un cuțit cu lama zimțată.

Minunata ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos feliată frumos, va arăta spectaculos pe un platou cu prăjituri festive

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă