Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Rețeta de sparanghel la tigaie poate fi opțiunea ideală atunci când dorești o mâncare simplă, rapidă și ușoară, dar gustoasă și hrănitoare. Este gata în câteva minute, iar efortul depus este minimum.

Maria Udrea
Publicat: 26 mai 2024, 06:01 / Actualizat: 26 mai 2024, 10:55

Galerie foto

Roșiile cherry se vor aromatiza de la usturoi și vor completa gustul sparanghelului / Shutterstock

Sparanghelul preparat la tigaie poate servit alături de o garnitură de orez fiert, ouă poșate sau câteva felii bacon rumenite în aceeași tigaie. Poate fi servit atât la masa de prânz cât și la cină. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti rețeta. Însă o poți adapta după propriul gust, adăugând condimentele preferate și asortându-l cu garnitura dorită.

Citește și

Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai des sparanghel, pentru că acesta poate avea efect diuretic, ajutând organismul să elimine sarea în exces, toxinele din rinichi și poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Descoperă aici și șapte motive pentru care e recomandat să mănânci sparanghel mai des. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari, pentru a prepara și tu cu ușurință sparanghel la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea sparanghelului. Acesta trebuie spălat bine, apoi i se va îndepărta capetele lemnoase de la bază, pentru că acestea nu sunt comestibile.

Pentru a îndepărta cu ușurință aceste capete nici nu ai nevoie de cuțit. Doar vei îndoi ușor fiecare tulpină până când aceasta se rupe natural, exact în locul de unde începe partea fragedă a sparanghelului.

Tot din categoria rețetelor cu sparanghel, simple și ușor de preparat, mai poți încerca și rețeta de ouă poșate pe pat de sparanghel.

Cum prepari sparanghel la tigaie

Ia o tigaie cu diametrul mai mare în care să încapă tot sparanghelul. Așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adaugă uleiul de măsline. Când uleiul este bine încins, adaugă sparanghelul în tigaie într-un singur strat. Dacă acesta nu încape tot odată, va trebui să-l gătești în mai multe tranșe.

Gătește sparanghelul în uleiul de măsline timp de 5-7 minute. Întoarce-l ocazional cu o spatulă sau cu un clește, până când devine fraged și unsuros, și începe să capete o culoare ușor maronie.

Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și toacă-l cât mai mărunt. Adaugă-l în tigaie și amestecă-l printre bucățile de sparanghel. Continuă să gătești sparanghelul cu usturoiul pentru încă 1-2 minute. Amestecă constant, pentru a evita arderea usturoiului, dar și pentru a ajuta sparanghelul să se aromatizeze. Adaugă și 1-2 crenguțe de roșii cherry, deasupra sparanghelului. Vor fi delicioase servite alături de sparanghel.

Stoarce sucul de lămâie peste deliciosul sparanghel la tigaie și asezonează-l cu sare și piper după gust. Dacă dorești un gust mai picant, poți adăuga și câțiva fulgi de ardei iute.

După preparare, transferă sparanghelul pe un platou și, opțional, poți presăra deasupra lui puțin parmezan ras.

Dacă preferi sparanghelul mai crocant, poți reduce timpul de gătire cu 1-2 minute. Ajustează timpul de gătire în funcție de grosimea tulpinilor de sparanghel.

Tot din categoria rețetelor simple și rapide cu sparanghel, îți recomandăm să încerci și tu rețeta de sparanghel la cuptor.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple
Sparanghel cu bacon în aluat foietaj. Rețetă pentru gustări simple
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă