Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Rețeta de sparanghel la tigaie poate fi opțiunea ideală atunci când dorești o mâncare simplă, rapidă și ușoară, dar gustoasă și hrănitoare. Este gata în câteva minute, iar efortul depus este minimum.
Galerie foto
Sparanghelul preparat la tigaie poate servit alături de o garnitură de orez fiert, ouă poșate sau câteva felii bacon rumenite în aceeași tigaie. Poate fi servit atât la masa de prânz cât și la cină. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti rețeta. Însă o poți adapta după propriul gust, adăugând condimentele preferate și asortându-l cu garnitura dorită.
Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai des sparanghel, pentru că acesta poate avea efect diuretic, ajutând organismul să elimine sarea în exces, toxinele din rinichi și poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Descoperă aici și șapte motive pentru care e recomandat să mănânci sparanghel mai des. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari, pentru a prepara și tu cu ușurință sparanghel la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea sparanghelului. Acesta trebuie spălat bine, apoi i se va îndepărta capetele lemnoase de la bază, pentru că acestea nu sunt comestibile.
Pentru a îndepărta cu ușurință aceste capete nici nu ai nevoie de cuțit. Doar vei îndoi ușor fiecare tulpină până când aceasta se rupe natural, exact în locul de unde începe partea fragedă a sparanghelului.
Tot din categoria rețetelor cu sparanghel, simple și ușor de preparat, mai poți încerca și rețeta de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Cum prepari sparanghel la tigaie
Ia o tigaie cu diametrul mai mare în care să încapă tot sparanghelul. Așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adaugă uleiul de măsline. Când uleiul este bine încins, adaugă sparanghelul în tigaie într-un singur strat. Dacă acesta nu încape tot odată, va trebui să-l gătești în mai multe tranșe.
Gătește sparanghelul în uleiul de măsline timp de 5-7 minute. Întoarce-l ocazional cu o spatulă sau cu un clește, până când devine fraged și unsuros, și începe să capete o culoare ușor maronie.
Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și toacă-l cât mai mărunt. Adaugă-l în tigaie și amestecă-l printre bucățile de sparanghel. Continuă să gătești sparanghelul cu usturoiul pentru încă 1-2 minute. Amestecă constant, pentru a evita arderea usturoiului, dar și pentru a ajuta sparanghelul să se aromatizeze. Adaugă și 1-2 crenguțe de roșii cherry, deasupra sparanghelului. Vor fi delicioase servite alături de sparanghel.
Stoarce sucul de lămâie peste deliciosul sparanghel la tigaie și asezonează-l cu sare și piper după gust. Dacă dorești un gust mai picant, poți adăuga și câțiva fulgi de ardei iute.
După preparare, transferă sparanghelul pe un platou și, opțional, poți presăra deasupra lui puțin parmezan ras.
Dacă preferi sparanghelul mai crocant, poți reduce timpul de gătire cu 1-2 minute. Ajustează timpul de gătire în funcție de grosimea tulpinilor de sparanghel.
Tot din categoria rețetelor simple și rapide cu sparanghel, îți recomandăm să încerci și tu rețeta de sparanghel la cuptor.