Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. Rețeta care are un rezultat perfect

Dulceața de căpșuni se prepară foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Important este să alegi fructe proaspete, suficient de coapte, fără urme sau pete și să respecți regulile de preparare. Află timp cât se fierbe dulceața de căpșuni. Descoperă și tu rețeta simplă cu rezultat perfect.

Mai multe borcane cu dulceață de căpșuni
Pentru a verifica dacă dulceața este gata, se face testul farfuriei/ Shutterstock

Dulceața de căpșuni poate fi preparată doar din fructe și zahăr, dar dacă vrei să îi dai mai multă aromă poți să mai adaugi esență de vanilie sau păstaie de vanilie sau esență de migdale, în funcție de preferințe.

Citește și

Dulceața de căpșuni este perfectă pentru a aduce un strop de aromă la micul-dejun sau pentru deserturi ce-ți aduc aminte de vară. Se prepară ușor și poate fi păstrată pentru o perioadă lungă de timp dacă borcanele sunt sterilizate corect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine căpșunile și se îndepărtează codițele. Dacă căpșunile sunt mari, se taie în jumătăți sau sferturi. Căpșunile mai mici pot fi lăsate întregi.

Cum prepari rețeta de dulceață de căpșuni

Într-un vas mare, se combină căpșunile cu zahărul. Se adaugă sucul de lămâie și, dacă se folosește și esența de vanilie. Se amestecă bine pentru a acoperi toate căpșunile cu zahăr.

Se lasă amestecul să stea timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte la frigider pentru a permite căpșunilor să își elibereze sucul.

Se pune vasul pe foc mediu și se aduce la punctul de fierbere, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea. După ce începe să fiarbă, se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă timp de 20-40 de minute. Din când în când se ia spume care se formează deasupra cu o lingură pentru a se obține o dulceață clară.

Cum verifici dacă dulceața s-a fiert suficient

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, se face testul cu farfuria rece. Se pune o farfurie mică în congelator pentru câteva minute.

Apoi se scoate o linguriță de dulceață fierbinte și se pune pe farfurie. Se lasă să se răcească câteva secunde, apoi se împinge marginea dulceții cu degetul.

Dacă se încrețește și nu curge, dulceața este gata. Dacă dulceața este încă prea lichidă, se continuă fierberea și se mai repetă testul la intervale de 5 minute.

Cum pregătești borcanele pentru dulceață

Cât timp dulceața fierbe, se spală borcanele și capacele cu apă fierbinte și cu săpun. Se clătesc bine și se pun într-o tavă de cuptor. Se dau la cuptor la 120°C timp de 15 minute sau fierbe-le într-un vas mare cu apă timp de 10 minute.

După ce dulceața este gata se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm de spațiu până la gura acestora. Se închid bine borcanele cu capace sterilizate, apoi se întorc cu susul în jos pentru 5 minute pentru a crea un vid, apoi se întorc la loc. După aceea se lasă să se răcească complet.

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni

Pentru a prepara dulceața de căpșuni este important să respecți timpul de fierbere pentru ca aceasta să aibă consistența potrivită. Timpul de fierbere poate varia în funcție de cantitatea de fructe și zahăr, precum și de metoda specifică utilizată. În general, durează între 20 și 40 de minute.

Înainte de a pune fructele la foc, lasă-le cu zahăr pentru a se forma siropul în care vor fierbe. Folosește o oală care are fund dublu pentru a preveni lipirea fructelor și amestecă din când în când tot din același motiv.

Pune vasul pe foc mediu și adu amestecul la fierbere, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea. După ce începe să fiarbă, reduce focul la mic și continuă să fierbi timp de 20-40 de minute. Din când în când culege spuma care se formează deasupra, pentru ca dulceața de căpșuni să fie clară.

Fierberea corectă a dulceții de căpșuni este esențială pentru a obține consistența perfectă și pentru a păstra aroma intensă a fructelor.

Trucuri pentru a face cea mai bună dulceață de căpșuni

Pentru a face o dulceață de căpșuni gustoasă, care să rămână bună peste iarnă trebuie să respecți câteva secrete și tehnici. În felul acesta vei obține o consistență ideală și o aromă intensă. În primul rând trebuie să alegi căpșuni coapte, dar ferme, care vor fi dulci și vor avea o aromă intensă. Căpșunile nu trebuie să fie prea coapte sau moi, deoarece pot afecta textura dulceții.

Imediat după ce ai ajuns cu fructele acasă trebuie să le speli bine înainte de a le curăța de codițe pentru a preveni pătrunderea apei în fructe, ceea ce poate dilua aroma. Apoi se îndepărtează codițele și se taie căpșunile mari în jumătăți sau sferturi pentru a asigura o fierbere uniformă.

Nu pune căpșunile imediat la fiert. lasă-le să stea stea cu zahărul și sucul de lămâie timp de cel puțin o oră sau peste noapte în frigider. Acest proces eliberează sucul natural al fructelor, intensificând aroma și ajutând la formarea siropului.

Se fierb căpșunile la foc mic pentru a preveni arderea și pentru a permite zahărului să se dizolve uniform. Se amestecă des pentru a evita lipirea și pentru a asigura o fierbere uniformă. Adăugarea sucului de lămâie nu doar că ajută la stabilizarea pectinei din fructe, dar și intensifică aroma căpșunilor.

Dacă vrei o dulceață mai groasă, poți adăuga câteva felii de măr sau coajă de lămâie, care conțin pectină naturală.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un dovleac curățat și tăiat în cubulețe
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Dulceață de caise fără zahăr
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
9 octombrie, 06:19
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
8 octombrie, 08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
8 octombrie, 06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în parte. Vezi ce spun astrele în favoarea ta
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
Ieșit din azil, Irinel Columbeanu s-a prăbușit emoțional când a făcut o descoperire incredibilă. Gestul făcut de fostul milionar
Ieșit din azil, Irinel Columbeanu s-a prăbușit emoțional când a făcut o descoperire incredibilă. Gestul făcut de fostul milionar
Ieșit din azil, Irinel Columbeanu s-a prăbușit emoțional când a făcut o descoperire incredibilă. Gestul făcut de fostul milionar
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
Călătoria faimoasei Hande Erçel de la începuturi și până astăzi. Cum s-a transformat de-a lungul timpului
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
Clătite cu dovleac. Un desert delicios pentru cei mici
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. RM: Right People, Wrong Place va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. „RM: Right People, Wrong Place” va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
RM de la BTS și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ziua lansării noului său documentar. „RM: Right People, Wrong Place” va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan 2024 
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
Leacuri bătrânești pentru tusea seacă la adulți. Ce remedii naturale funcționează
fresh
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
închide