Supă picantă de pui cu legume, pentru o zi răcoroasă
Pentru că zilele au devenit din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă n-ar trebui să lipsească din meniurile noastre. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă picantă de pui cu legume, perfectă pentru o zi răcoroasă.
Galerie foto
Foarte recomandate pentru sezonul rece sunt supele savurate fierbinți. Dacă mai sunt și ușor picante, vor pune și mai mult sângele în mișcare, oferind un plus de căldură corpului. Carnea de pui este perfectă pentru supe în orice anotimp. Carnea de pui este ușoară, este mai sănătoasă, dar și gustoasă. Se poate combina cu o mulțime de legume pentru un plus de gust și consistență.
Pe lângă carnea de pui, adăugată din belșug, supa mai conține și cartofi, morcovi, ceapă, ardei gras, ardei iute și țelină apio. Țelina oferă supei un plus de gust și o pată de culoare. Cartofii oferă consistență, iar morcovii un plus de gust dulce și culoare plăcută. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te răsfăța și tu într-o zi friguroasă cu o astfel de supă delicioasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare, spălare și porționare. Apoi te ocupi în același mod și de carne, pe care o porționezi în bucăți mici și o clătești cu apă rece.
Pașii necesari pentru rețeta de supă picantă de pui cu legume
Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toacă totul în cuburi mici. Curăță morcovii, clătește-i și pe aceștia și taie-i în rondele. Tot în rondele taie și lujerii de la țelina apio, iar cartofii îi vei curăța și îi vei tăi în cuburi mai mari. Pe aceștia îi poți curăța mai târziu când îi vei adăuga în supă, pentru a nu oxida.
Pune pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie, o oală cu apa. Adaugă carnea porționată și las-o să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma folosind o sită deasă. Șterge și marginea vasului cu șervețele, pentru a nu rămâne depuneri de la spuma formată.
Vezi aici cum se prepară și: rețeta de ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară!
După ce ai îndepărtat toată spuma, iar supa este limpede, adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când se dizolvă, apoi adaugă ceapa și după 5-6 minute adaugă și morcovii. Peste alte 5-6 minute de fierbere adaugi și țelina apio, apoi cartofii. Ardeii, cel gras și cel iute, se vor adăuga spre final de fierbere pentru a rămâne ușor crocanți.
Tot spre final de fierbere a supei se vor adăuga și ghimbirul răzuit, dar și usturoiul, de asemeni, răzuit. Potrivește gustul supei cu sare și piper, pe parcursul fierberii.
Pe parcursul fierberii supei adăugăm și sare după gust, dar și piper proaspăt măcinat. După stingerea focului, lasă delicioasa supă picantă de pui cu legume să se tempereze 5 minute. Apoi, toacă pătrunjelul verde și adaugă-l în supă. Amestecă-l pentru a se infuza și ași degaja aroma în supa fierbinte.
Mai poți adăuga pătrunjel verde și în timpul servirii.
Pentru data viitoare, îți recomandăm să prepari rețeta de supă cremă de usturoi copt, perfectă pentru a ține virozele și răcelile la distanță.