Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Fără coacere

Această delicioasă tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri, îmbină gustul dulce-acrișor al gemului cu cel amărui al ciocolatei topite. Aluatul fraged oferă o bază delicată, iar decorul cu migdale crocante și jeleuri colorate adaugă un aspect festiv și o combinație interesantă de texturi. Este perfectă pentru ocazii speciale sau ca desert rafinat într-o zi obișnuită.

Maria Udrea
Publicat: 20 decembrie 2024, 05:48

Galerie foto

Tarta se servește rece, tăiată în felii, pentru a surprinde stratificarea perfectă dintre gem, ciocolată și decor / Profimedia Images

Rețeta nu se prepară anevoios, însă pentru reușita acesteia este important să ții cont de pașii de urmat și de alegerea ingredientelor. Calitatea ingredientelor este unul dintre factorii esențiali care determină succesul unui desert. De la aluat până la umplutură și decor, fiecare componentă contribuie la gust, textură și aspect. Ingredientele de calitate vor scoate în evidență aromele autentice și vor crea o experiență culinară memorabilă.

Citește și

Alegerea atentă a ingredientelor nu doar că îmbunătățește gustul, ci și transformă desertul într-o expresie a rafinamentului și a atenției pentru detalii. Un preparat făcut cu ingrediente de calitate va fi mereu apreciat de cei care îl degustă.

Descoperă și o rețetă de rețetă de tartă cu pere și ciocolată pe care o mai poți încerca. Dar până atunci poți prepara rețeta de tartă cu gem și ciocolată, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare detaliate mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru această rețetă de tartă nu ai de făcut altceva decât să prepari un aluat fraged pe care îl coci separat. Mai ai de topit ciocolata cu frișcă lichidă, apoi montezi delicioasa tartă.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu gem și ciocolată

Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și frământă rapid cu vârful degetelor până obții o textură nisipoasă. Încorporează oul și amestecă până când aluatul începe să se lege. Dacă este necesar, adaugă o lingură de apă rece. Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30 de minute.

Între timp preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt o formă de tartă cu diametrul de 24-26 cm.

Scoate aluatul de la rece și modelează-l uniform în forma de copt. Îndepărtează excesul de aluat de pe margini. Înțeapă baza aluatului cu o furculiță, acoperă-l cu hârtie de copt și umple-l cu greutăți pentru copt (boabe de fasole sau orez). Coace crusta de tartă timp de 15 minute, apoi îndepărtează hârtia și greutățile și mai coace 5 minute, până devine ușor aurie.

După ce aluatul s-a răcit puțin, întinde un strat uniform de gem pe toată suprafața.

Cum pregătești glazura de ciocolată

Încălzește smântâna lichidă până aproape de punctul de fierbere, apoi toarn-o peste ciocolata mărunțită. Amestecă până obții o cremă netedă.

Toarnă ganache-ul peste stratul de gem și nivelează cu o spatulă.

Decorează delicioasa tartă cu gem și ciocolată după propria imaginație, folosind migdale și jeleuri de fructe.

Pune tarta la frigider timp de 2-3 ore, până când glazura se întărește.

Servește tarta rece, tăiată în felii, pentru a surprinde stratificarea perfectă dintre gem, ciocolată și decor.

Iar dacă mai dorești să prepari și o altă rețetă de tartă, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.

Citește și
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:35
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
06:32
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
05:48
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri
19 decembrie, 06:07
Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură
19 decembrie, 05:45
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
19 decembrie, 05:39
Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt Cum se fac cartofii copți la cuptorul electric. La ce temperatură se gătesc și cât se lasă de fapt
18 decembrie, 08:08
Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine Moduri inedite de a integra lintea în meniul tău. Idei delicioase pentru un aport mai mare de proteine
18 decembrie, 06:02
Budincă de dovlecei. Rețeta de post Budincă de dovlecei. Rețeta de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

3 zodii care găsesc claritate în viață pe data de 21 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii care găsesc claritate în viață pe data de 21 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Tobă, lebăr, caltaboş şi cârnaţi din piaţă, duşi la analize la laborator. Concluzia după o săptămână este şocantă
Tobă, lebăr, caltaboş şi cârnaţi din piaţă, duşi la analize la laborator. Concluzia după o săptămână este şocantă
Iubita lui Bănel Nicoliţă, apariţie spectaculoasă! Cât de frumoasă e Denisa, cea care l-a ajutat pe Bănel să treacă peste divorţul dureros
Iubita lui Bănel Nicoliţă, apariţie spectaculoasă! Cât de frumoasă e Denisa, cea care l-a ajutat pe Bănel să treacă peste divorţul dureros
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate privirile
Cel mai bun telefon al anului 2024. Ce smartphone a impresionat
Cel mai bun telefon al anului 2024. Ce smartphone a impresionat
Ciolan de porc afumat, cu cimbru și usturoi, la cuptor
Ciolan de porc afumat, cu cimbru și usturoi, la cuptor
Cum să te pregătești emoțional pentru un an nou mai organizat
Cum să te pregătești emoțional pentru un an nou mai organizat
Elton John se pregătește să lanseze muzica nouă. Cântărețul a vorbit despre următoarea etapă a carierei lui
Elton John se pregătește să lanseze muzica nouă. Cântărețul a vorbit despre următoarea etapă a carierei lui
Cât de mult îngrașă alcoolul amp;#8211; tabel calorii. Băuturi alcoolice cu puține calorii
Cât de mult îngrașă alcoolul amp;#8211; tabel calorii. Băuturi alcoolice cu puține calorii
fresh

Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent

Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

Cele mai eficiente metode de a frăgezi carnea. Următoarea ta friptură ți se va topi în gură

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte

Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte