Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Pentru momentele dulci petrecute cu familia în zilele de post, încearcă și tu o rețetă simplă și ușoară de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos. Vă veți bucura de un desert, pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și aromat.
Galerie foto
Tartele sunt printre cele mai simple dar și apreciate deserturi, iar rețetele sunt foarte versatile. Se compun dintr-un aluat fraged, dospit sau foietaj și o umplutură la alegere. Cele mai adorate sunt tartele cu fructe. Pe acestea le putem prepara vara și toamna cu fructe de sezon. Le putem prepara și în sezonul rece, cu fructe din compot, dulceață sau gem.
Mai putem prepara tartele și cu alte creme, precum crema de vanilie, de lămâie sau de ciocolată. Iar când dispunem de mai mult timp, putem face diferite combinații de umpluturi în aceeași tartă. Descoperă un astfel de exemplu la rețeta de tartă cu banane și caramel. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că umplutura tartei nu necesită proces de preparare, nu ai altceva de făcut pentru acest desert decât să pregătești un aluat fraged, de post.
Cum prepari aluatul pentru tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Mai întâi trece prin sită 300 gr de făină într-un bol încăpător. Peste făină adaugă uleiul de cocos rece, așa cum procedezi și cu untul, la rețeta clasică de aluat. Mai adaugă un praf de sare și zahărul pudră și amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor, până când rezultă niște firimituri.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu în sucul de lămâie, apoi amestecă-l cu apa minerală.
Toarnă câte puțin din acest amestec lichid peste peste firimiturile din bol, în timp ce amesteci pentru omogenizare. Mai adaugă și câte puțină făină, până când obții un aluat compact și nelipicios.
Formează o bilă din aluat și împacheteaz-o în folie alimentară. Pune bila de aluat în frigider pentru minim 30 de minute.
Cum formezi și coci tarta
Înainte de a scoate aluatul din frigider pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi împarte aluatul în două părți. Cu o parte din aluat îmbraci interiorul formei de copt. Din cealaltă parte formezi niște șnururi mai groase, pentru a le așeza deasupra tartei.
Adaugă gemul de zmeură în interiorul aluatului din forma de copt. Întinde-l uniform la suprafață. Din șnururile de aluat creează deasupra gemului un grilaj, prin suprapunerea acestora.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, las-o să se răcească ușor, presară zahăr pudră pe deasupra și porționeaz-o frumos.
Dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi simple de post, trece pe listă pentru data viitoare și rețeta de melcișori cu scorțișoară.