Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc

Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.

cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
Galerie foto

Galerie foto

Unele dintre cele mai bune fructe din lume cresc în zona Mării Mediterane / Shutterstock

Clima și solul fac anumite soiuri de fructe să fie mult mai gustoase și mai rezistente atunci când sunt cultivate în zone aparte ale lumii.

În plus, au și texturi deosebite, mai multe substanțe nutritive, dar și un preț pe măsură. Iată care sunt cele mai bune fructe din lume.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai bune fructe din lume

Fructele sunt bogate în fibre și nu ar trbui să lipsească din dieta ta zilnică. Acestea îți aduc un aport de vitamine și te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Dacă ești amatoare de fructe exotice, atunci acestea vor fi pe placul tău.

Cireșe Wiśnia Nadwiślanka 

Cireșele din soiul Wiśnia Nadwiślanka se cultivă în regiunile Mazowieckie, Świętokrzyskie și Lubelskie Voivodships din Polonia încă din secolul XX atât pentru consum, cât și pentru a fi prelucrate în diverse preparate.

Cireșele Wiśnia Nadwiślanka pe o crenguță
Cireșele Wiśnia Nadwiślanka sunt cel mai adesea transformate în suc / Shutterstock

Cireșele sunt mici, zemoase și foarte parfumate și se folosesc pentru sucuri, dulcețuri și gemuri. Coaja lor este foarte închisă la culoare, aproape de burgundy, pentru că sunt foarte bogate în antocianine. Aceștia sunt antioxidanți recunoscuți pentru beneficiile lor anticancerigene.

Mere Firiki Piliou 

Merele Firiki Piliou  se cultivă în regiunea Magnesia din Grecia, sunt de dimensiuni mici spre medii și au o formă ușor alungită.

Merele Firiki Piliou într-un copac
Merele Firiki Piliou sunt micuțe, dar foarte aromate / Shutterstock

Datorită faptului că sunt destul de micuțe nu sunt afectate foarte mult de razele soarelui. Totuși, coaja lor galben-verzuie are câteva pete roșiatice prin zone pe unde au fost atinse de soare.

Soiul este originar din teritoriile din jurul Mării Negre și au fost aduse în Grecia în secolul XIX-lea și se pare că solul și clima de aici le-a priit mult mai bine.

Cítricos Valencianos 

În categoria Cítricos Valencianos intră portocale, mandarine și lămâi crescute în regiunile Castellón, Valencia și Alicante din Spania. De secole, aici se cultivă citrice a căror calitate este recunoscută în întreaga lume.

Citrice din zona Valencia pusă pe o masă
Citricele din zona Valencia sunt extrem de parfumate / Shutterstock

Cele din Valencia au un echilibru perfect între aciditate și dulceață datorită climei mediteranene calde. În plus, beneficiază și de calitățile deosebite ale soiului și de tehnicile de cultivare specifice ceea ce le face mai parfumate și le aduce o culoare mai intensă.

Fructele trec chiar și printr-un proces de inspecție după cules pentru ca producătorii să se asigure că pun pe piață doar exemplarele premium.

Mere Honeycrisp

Merele Honeycrisp sunt un soi dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota din SUA. Sunt atât de bune, încât au fost desemnate fructele oficiale ale statului american.

Merele Honeycrisp puse pe o masă de lemn
Merele Honeycrisp sunt simbolul statului Minnesota / Shutterstock

Sunt cultivate doar pentru gustul lor care are un echilibru perfect între aroma dulce acrișoară și textura crocantă, ușor zemoasă.

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis 

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis se cultivă în zona Chania din Insula Creta și sunt culese de la mijlocul lui decembrie până în mai.

Portocale din Creta într-un portocal
Despre portocalele din Creta se spune că ar fi fost apreciate chiar și de zeii Olimpului / Shutterstock

Sunt recunoscute pentru aroma și mirosul lor foarte puternic, de dimensiuni mari, ușor alungite și destul de tari. Aceste calități le fac și foarte ușor de transportat, așa că ajung în aproape toate zonele lumii.

Căpșuni Truskawka Kaszubska 

Căpșunile Truskawka kaszubska mai sunt cunoscute și sub numele de Kaszëbskô malëna și fac parte din soiurile Elsanta, Honeoye și Senga Sengana. Se cultivă în regiunile Kartuski, Kościerski și Bytowski din Polonia.

Căpșunile Truskawka Kaszubska în două caserole
Căpșunile Truskawka Kaszubska se folosesc și pentru dulcețuri / Shutterstock

Cele din soiurile Elsanta și Honeoye sunt destinate consumului direct, sunt de culoare roșie de la pal la intens, sunt mici și rotunde, zemoase, destul de ferme. Au un gust dulce, aromat, asemănător cu cel al căpșunilor sălbatice. Soiul Senga Sengana este preferat pentru produse procesat. Descoperă cum păstrezi căpșunile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Smochine Aydın

Smochinele crescute în zona Aydin din Turcia sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită.

Smochine puse pe o masă din lemn
De cele mai multe ori smochinele sunt uscate / Shutterstock

Sunt culese la sfârșitul lui august și sunt uscate pentru a fi consumate pe parcursul iernii. Sunt bogate în fibre și fructoză. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diverse deserturi.

Fructe Açaí

Fructele de açaí care cresc în regiunea amazoniană a Braziliei sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Fructele de açaí pe o crenguță
Fructele de açaí sunt considerate superalimente / Shitterstock

Cercetările spun că au proprietăți nutritive excelente, fiind considerate super-alimente. În Brazilia se consumă de mii de ani, iar datorită dezvoltării mijloacelor de transport, în ultimii ani, au început să fie exportate și în alte zone ale lumii.

Ele trebuie să fie procesate în maximum 24 de ore de la culegere, așa că este esențial să ajungă cât mai repede la consumatori.

Smochine Markopoulo Mesogion Vravona

Smochinele Markopoulo Mesogion Vravona  se obțin din soiurile Vasilika Mavra și Mavra Markopoulo și sunt cultivate în zona Markopoulo Mesogion, prefectura Attica.

Smochine grecești într-un copac
Smochinele grecești sunt mai cărnoase / Shutterstock

Au coaja foarte fină, de culoarea burgundy foarte închis. Cele din soiul Vasilika Mavra se culeg în august-septembrie, iar cele din soiul Mavra Markopoulo în perioada august-noiembrie. Ambele au formă de pară, sunt foarte cărnoase, suculente și dulci.

Piersici Naoussas 

Piersicile Naossas cresc în regiunea Macedonia Centrală din Grecia. Se obțin din soiurile May Crest, Spring Crest, June Gold, Dixired, Red Haven, Maria Bianca, Sun Cloud, Flavor Crest, Sun Crest, J. H. Hale, Honey Dew Hale, Naoussa Late și Loring.

Piersicile Naoussas puse într-o lădiță
Piersicile Naoussas trec printr-un amplu proces de selecție / Shutterstock

Sunt considerate cele mai bune fructe din lume datorită faptului că solul mediteranean le conferă cele mai bune condiții de creștere. Sunt foarte aromate, parfumate, ferme.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O oală plină cu paste puse la fiert
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Două pahare pline cu cireșată
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide