Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc

Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.

cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
Galerie foto

Galerie foto

Unele dintre cele mai bune fructe din lume cresc în zona Mării Mediterane / Shutterstock

Clima și solul fac anumite soiuri de fructe să fie mult mai gustoase și mai rezistente atunci când sunt cultivate în zone aparte ale lumii.

În plus, au și texturi deosebite, mai multe substanțe nutritive, dar și un preț pe măsură. Iată care sunt cele mai bune fructe din lume.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai bune fructe din lume

Fructele sunt bogate în fibre și nu ar trbui să lipsească din dieta ta zilnică. Acestea îți aduc un aport de vitamine și te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Dacă ești amatoare de fructe exotice, atunci acestea vor fi pe placul tău.

Cireșe Wiśnia Nadwiślanka 

Cireșele din soiul Wiśnia Nadwiślanka se cultivă în regiunile Mazowieckie, Świętokrzyskie și Lubelskie Voivodships din Polonia încă din secolul XX atât pentru consum, cât și pentru a fi prelucrate în diverse preparate.

Cireșele Wiśnia Nadwiślanka pe o crenguță
Cireșele Wiśnia Nadwiślanka sunt cel mai adesea transformate în suc / Shutterstock

Cireșele sunt mici, zemoase și foarte parfumate și se folosesc pentru sucuri, dulcețuri și gemuri. Coaja lor este foarte închisă la culoare, aproape de burgundy, pentru că sunt foarte bogate în antocianine. Aceștia sunt antioxidanți recunoscuți pentru beneficiile lor anticancerigene.

Mere Firiki Piliou 

Merele Firiki Piliou  se cultivă în regiunea Magnesia din Grecia, sunt de dimensiuni mici spre medii și au o formă ușor alungită.

Merele Firiki Piliou într-un copac
Merele Firiki Piliou sunt micuțe, dar foarte aromate / Shutterstock

Datorită faptului că sunt destul de micuțe nu sunt afectate foarte mult de razele soarelui. Totuși, coaja lor galben-verzuie are câteva pete roșiatice prin zone pe unde au fost atinse de soare.

Soiul este originar din teritoriile din jurul Mării Negre și au fost aduse în Grecia în secolul XIX-lea și se pare că solul și clima de aici le-a priit mult mai bine.

Cítricos Valencianos 

În categoria Cítricos Valencianos intră portocale, mandarine și lămâi crescute în regiunile Castellón, Valencia și Alicante din Spania. De secole, aici se cultivă citrice a căror calitate este recunoscută în întreaga lume.

Citrice din zona Valencia pusă pe o masă
Citricele din zona Valencia sunt extrem de parfumate / Shutterstock

Cele din Valencia au un echilibru perfect între aciditate și dulceață datorită climei mediteranene calde. În plus, beneficiază și de calitățile deosebite ale soiului și de tehnicile de cultivare specifice ceea ce le face mai parfumate și le aduce o culoare mai intensă.

Fructele trec chiar și printr-un proces de inspecție după cules pentru ca producătorii să se asigure că pun pe piață doar exemplarele premium.

Mere Honeycrisp

Merele Honeycrisp sunt un soi dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota din SUA. Sunt atât de bune, încât au fost desemnate fructele oficiale ale statului american.

Merele Honeycrisp puse pe o masă de lemn
Merele Honeycrisp sunt simbolul statului Minnesota / Shutterstock

Sunt cultivate doar pentru gustul lor care are un echilibru perfect între aroma dulce acrișoară și textura crocantă, ușor zemoasă.

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis 

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis se cultivă în zona Chania din Insula Creta și sunt culese de la mijlocul lui decembrie până în mai.

Portocale din Creta într-un portocal
Despre portocalele din Creta se spune că ar fi fost apreciate chiar și de zeii Olimpului / Shutterstock

Sunt recunoscute pentru aroma și mirosul lor foarte puternic, de dimensiuni mari, ușor alungite și destul de tari. Aceste calități le fac și foarte ușor de transportat, așa că ajung în aproape toate zonele lumii.

Căpșuni Truskawka Kaszubska 

Căpșunile Truskawka kaszubska mai sunt cunoscute și sub numele de Kaszëbskô malëna și fac parte din soiurile Elsanta, Honeoye și Senga Sengana. Se cultivă în regiunile Kartuski, Kościerski și Bytowski din Polonia.

Căpșunile Truskawka Kaszubska în două caserole
Căpșunile Truskawka Kaszubska se folosesc și pentru dulcețuri / Shutterstock

Cele din soiurile Elsanta și Honeoye sunt destinate consumului direct, sunt de culoare roșie de la pal la intens, sunt mici și rotunde, zemoase, destul de ferme. Au un gust dulce, aromat, asemănător cu cel al căpșunilor sălbatice. Soiul Senga Sengana este preferat pentru produse procesat. Descoperă cum păstrezi căpșunile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Smochine Aydın

Smochinele crescute în zona Aydin din Turcia sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită.

Smochine puse pe o masă din lemn
De cele mai multe ori smochinele sunt uscate / Shutterstock

Sunt culese la sfârșitul lui august și sunt uscate pentru a fi consumate pe parcursul iernii. Sunt bogate în fibre și fructoză. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diverse deserturi.

Fructe Açaí

Fructele de açaí care cresc în regiunea amazoniană a Braziliei sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Fructele de açaí pe o crenguță
Fructele de açaí sunt considerate superalimente / Shitterstock

Cercetările spun că au proprietăți nutritive excelente, fiind considerate super-alimente. În Brazilia se consumă de mii de ani, iar datorită dezvoltării mijloacelor de transport, în ultimii ani, au început să fie exportate și în alte zone ale lumii.

Ele trebuie să fie procesate în maximum 24 de ore de la culegere, așa că este esențial să ajungă cât mai repede la consumatori.

Smochine Markopoulo Mesogion Vravona

Smochinele Markopoulo Mesogion Vravona  se obțin din soiurile Vasilika Mavra și Mavra Markopoulo și sunt cultivate în zona Markopoulo Mesogion, prefectura Attica.

Smochine grecești într-un copac
Smochinele grecești sunt mai cărnoase / Shutterstock

Au coaja foarte fină, de culoarea burgundy foarte închis. Cele din soiul Vasilika Mavra se culeg în august-septembrie, iar cele din soiul Mavra Markopoulo în perioada august-noiembrie. Ambele au formă de pară, sunt foarte cărnoase, suculente și dulci.

Piersici Naoussas 

Piersicile Naossas cresc în regiunea Macedonia Centrală din Grecia. Se obțin din soiurile May Crest, Spring Crest, June Gold, Dixired, Red Haven, Maria Bianca, Sun Cloud, Flavor Crest, Sun Crest, J. H. Hale, Honey Dew Hale, Naoussa Late și Loring.

Piersicile Naoussas puse într-o lădiță
Piersicile Naoussas trec printr-un amplu proces de selecție / Shutterstock

Sunt considerate cele mai bune fructe din lume datorită faptului că solul mediteranean le conferă cele mai bune condiții de creștere. Sunt foarte aromate, parfumate, ferme.

Citește și
CELE MAI CITITE
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Fursecuri nor cu lămâie
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
O femeie care ține două ouă vopsite pentru pește
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O salată de boeuf servită pe un platou alb
06:59
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
Tartă cu afine și lămâie pe un blat gri
06:51
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
22 mai, 08:27
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie 5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
TRei borcane pline cu rețete cu linte
22 mai, 06:37
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale 5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Căpșunată sau lichior de căpșuni. Băutură de casă foarte aromată
Căpșunată sau lichior de căpșuni. Băutură de casă foarte aromată
Căpșunată sau lichior de căpșuni. Băutură de casă foarte aromată
O româncă ajunsă viceprimar în Austria dezvăluie secretele unui oraş sănătos în care trăiesc fericiţi peste 100.000 de oameni
O româncă ajunsă viceprimar în Austria dezvăluie secretele unui oraş sănătos în care trăiesc fericiţi peste 100.000 de oameni
O româncă ajunsă viceprimar în Austria dezvăluie secretele unui oraş sănătos în care trăiesc fericiţi peste 100.000 de oameni
Florin Răducioiu a spus totul despre iubita cu 10 ani mai tânără. Data la care va avea loc nunta: „Îi place ei această zi!”
Florin Răducioiu a spus totul despre iubita cu 10 ani mai tânără. Data la care va avea loc nunta: „Îi place ei această zi!”
Florin Răducioiu a spus totul despre iubita cu 10 ani mai tânără. Data la care va avea loc nunta: „Îi place ei această zi!”
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Scarlett Johansson a fost șocată și furioasă după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Scarlett Johansson a fost „șocată” și „furioasă” după ce ChatGPT ar fi folosit o voce similară cu a ei
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Clătite umplute cu spanac și brânză, gratinate cu cașcaval
Psihologii îi roagă pe părinți să nu mai facă aceste greșeli. Sfaturi pentru creșterea unui copil sănătos
Psihologii îi roagă pe părinți să nu mai facă aceste greșeli. Sfaturi pentru creșterea unui copil sănătos
Psihologii îi roagă pe părinți să nu mai facă aceste greșeli. Sfaturi pentru creșterea unui copil sănătos
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Legume bogate în vitamina A. Cum îți pot completa dieta
Legume bogate în vitamina A. Cum îți pot completa dieta
Legume bogate în vitamina A. Cum îți pot completa dieta
fresh
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale

5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie

5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
închide