Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc

Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.

cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
Galerie foto

Galerie foto

Unele dintre cele mai bune fructe din lume cresc în zona Mării Mediterane / Shutterstock

Clima și solul fac anumite soiuri de fructe să fie mult mai gustoase și mai rezistente atunci când sunt cultivate în zone aparte ale lumii.

În plus, au și texturi deosebite, mai multe substanțe nutritive, dar și un preț pe măsură. Iată care sunt cele mai bune fructe din lume.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai bune fructe din lume

Fructele sunt bogate în fibre și nu ar trbui să lipsească din dieta ta zilnică. Acestea îți aduc un aport de vitamine și te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Dacă ești amatoare de fructe exotice, atunci acestea vor fi pe placul tău.

Cireșe Wiśnia Nadwiślanka 

Cireșele din soiul Wiśnia Nadwiślanka se cultivă în regiunile Mazowieckie, Świętokrzyskie și Lubelskie Voivodships din Polonia încă din secolul XX atât pentru consum, cât și pentru a fi prelucrate în diverse preparate.

Cireșele Wiśnia Nadwiślanka pe o crenguță
Cireșele Wiśnia Nadwiślanka sunt cel mai adesea transformate în suc / Shutterstock

Cireșele sunt mici, zemoase și foarte parfumate și se folosesc pentru sucuri, dulcețuri și gemuri. Coaja lor este foarte închisă la culoare, aproape de burgundy, pentru că sunt foarte bogate în antocianine. Aceștia sunt antioxidanți recunoscuți pentru beneficiile lor anticancerigene.

Mere Firiki Piliou 

Merele Firiki Piliou  se cultivă în regiunea Magnesia din Grecia, sunt de dimensiuni mici spre medii și au o formă ușor alungită.

Merele Firiki Piliou într-un copac
Merele Firiki Piliou sunt micuțe, dar foarte aromate / Shutterstock

Datorită faptului că sunt destul de micuțe nu sunt afectate foarte mult de razele soarelui. Totuși, coaja lor galben-verzuie are câteva pete roșiatice prin zone pe unde au fost atinse de soare.

Soiul este originar din teritoriile din jurul Mării Negre și au fost aduse în Grecia în secolul XIX-lea și se pare că solul și clima de aici le-a priit mult mai bine.

Cítricos Valencianos 

În categoria Cítricos Valencianos intră portocale, mandarine și lămâi crescute în regiunile Castellón, Valencia și Alicante din Spania. De secole, aici se cultivă citrice a căror calitate este recunoscută în întreaga lume.

Citrice din zona Valencia pusă pe o masă
Citricele din zona Valencia sunt extrem de parfumate / Shutterstock

Cele din Valencia au un echilibru perfect între aciditate și dulceață datorită climei mediteranene calde. În plus, beneficiază și de calitățile deosebite ale soiului și de tehnicile de cultivare specifice ceea ce le face mai parfumate și le aduce o culoare mai intensă.

Fructele trec chiar și printr-un proces de inspecție după cules pentru ca producătorii să se asigure că pun pe piață doar exemplarele premium.

Mere Honeycrisp

Merele Honeycrisp sunt un soi dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota din SUA. Sunt atât de bune, încât au fost desemnate fructele oficiale ale statului american.

Merele Honeycrisp puse pe o masă de lemn
Merele Honeycrisp sunt simbolul statului Minnesota / Shutterstock

Sunt cultivate doar pentru gustul lor care are un echilibru perfect între aroma dulce acrișoară și textura crocantă, ușor zemoasă.

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis 

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis se cultivă în zona Chania din Insula Creta și sunt culese de la mijlocul lui decembrie până în mai.

Portocale din Creta într-un portocal
Despre portocalele din Creta se spune că ar fi fost apreciate chiar și de zeii Olimpului / Shutterstock

Sunt recunoscute pentru aroma și mirosul lor foarte puternic, de dimensiuni mari, ușor alungite și destul de tari. Aceste calități le fac și foarte ușor de transportat, așa că ajung în aproape toate zonele lumii.

Căpșuni Truskawka Kaszubska 

Căpșunile Truskawka kaszubska mai sunt cunoscute și sub numele de Kaszëbskô malëna și fac parte din soiurile Elsanta, Honeoye și Senga Sengana. Se cultivă în regiunile Kartuski, Kościerski și Bytowski din Polonia.

Căpșunile Truskawka Kaszubska în două caserole
Căpșunile Truskawka Kaszubska se folosesc și pentru dulcețuri / Shutterstock

Cele din soiurile Elsanta și Honeoye sunt destinate consumului direct, sunt de culoare roșie de la pal la intens, sunt mici și rotunde, zemoase, destul de ferme. Au un gust dulce, aromat, asemănător cu cel al căpșunilor sălbatice. Soiul Senga Sengana este preferat pentru produse procesat. Descoperă cum păstrezi căpșunile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Smochine Aydın

Smochinele crescute în zona Aydin din Turcia sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită.

Smochine puse pe o masă din lemn
De cele mai multe ori smochinele sunt uscate / Shutterstock

Sunt culese la sfârșitul lui august și sunt uscate pentru a fi consumate pe parcursul iernii. Sunt bogate în fibre și fructoză. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diverse deserturi.

Fructe Açaí

Fructele de açaí care cresc în regiunea amazoniană a Braziliei sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Fructele de açaí pe o crenguță
Fructele de açaí sunt considerate superalimente / Shitterstock

Cercetările spun că au proprietăți nutritive excelente, fiind considerate super-alimente. În Brazilia se consumă de mii de ani, iar datorită dezvoltării mijloacelor de transport, în ultimii ani, au început să fie exportate și în alte zone ale lumii.

Ele trebuie să fie procesate în maximum 24 de ore de la culegere, așa că este esențial să ajungă cât mai repede la consumatori.

Smochine Markopoulo Mesogion Vravona

Smochinele Markopoulo Mesogion Vravona  se obțin din soiurile Vasilika Mavra și Mavra Markopoulo și sunt cultivate în zona Markopoulo Mesogion, prefectura Attica.

Smochine grecești într-un copac
Smochinele grecești sunt mai cărnoase / Shutterstock

Au coaja foarte fină, de culoarea burgundy foarte închis. Cele din soiul Vasilika Mavra se culeg în august-septembrie, iar cele din soiul Mavra Markopoulo în perioada august-noiembrie. Ambele au formă de pară, sunt foarte cărnoase, suculente și dulci.

Piersici Naoussas 

Piersicile Naossas cresc în regiunea Macedonia Centrală din Grecia. Se obțin din soiurile May Crest, Spring Crest, June Gold, Dixired, Red Haven, Maria Bianca, Sun Cloud, Flavor Crest, Sun Crest, J. H. Hale, Honey Dew Hale, Naoussa Late și Loring.

Piersicile Naoussas puse într-o lădiță
Piersicile Naoussas trec printr-un amplu proces de selecție / Shutterstock

Sunt considerate cele mai bune fructe din lume datorită faptului că solul mediteranean le conferă cele mai bune condiții de creștere. Sunt foarte aromate, parfumate, ferme.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: Au protecţia lui
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide