Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc

Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.

cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
Galerie foto

Galerie foto

Unele dintre cele mai bune fructe din lume cresc în zona Mării Mediterane / Shutterstock

Clima și solul fac anumite soiuri de fructe să fie mult mai gustoase și mai rezistente atunci când sunt cultivate în zone aparte ale lumii.

În plus, au și texturi deosebite, mai multe substanțe nutritive, dar și un preț pe măsură. Iată care sunt cele mai bune fructe din lume.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 10 cele mai bune fructe din lume

Fructele sunt bogate în fibre și nu ar trbui să lipsească din dieta ta zilnică. Acestea îți aduc un aport de vitamine și te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Dacă ești amatoare de fructe exotice, atunci acestea vor fi pe placul tău.

Cireșe Wiśnia Nadwiślanka 

Cireșele din soiul Wiśnia Nadwiślanka se cultivă în regiunile Mazowieckie, Świętokrzyskie și Lubelskie Voivodships din Polonia încă din secolul XX atât pentru consum, cât și pentru a fi prelucrate în diverse preparate.

Cireșele Wiśnia Nadwiślanka pe o crenguță
Cireșele Wiśnia Nadwiślanka sunt cel mai adesea transformate în suc / Shutterstock

Cireșele sunt mici, zemoase și foarte parfumate și se folosesc pentru sucuri, dulcețuri și gemuri. Coaja lor este foarte închisă la culoare, aproape de burgundy, pentru că sunt foarte bogate în antocianine. Aceștia sunt antioxidanți recunoscuți pentru beneficiile lor anticancerigene.

Mere Firiki Piliou 

Merele Firiki Piliou  se cultivă în regiunea Magnesia din Grecia, sunt de dimensiuni mici spre medii și au o formă ușor alungită.

Merele Firiki Piliou într-un copac
Merele Firiki Piliou sunt micuțe, dar foarte aromate / Shutterstock

Datorită faptului că sunt destul de micuțe nu sunt afectate foarte mult de razele soarelui. Totuși, coaja lor galben-verzuie are câteva pete roșiatice prin zone pe unde au fost atinse de soare.

Soiul este originar din teritoriile din jurul Mării Negre și au fost aduse în Grecia în secolul XIX-lea și se pare că solul și clima de aici le-a priit mult mai bine.

Cítricos Valencianos 

În categoria Cítricos Valencianos intră portocale, mandarine și lămâi crescute în regiunile Castellón, Valencia și Alicante din Spania. De secole, aici se cultivă citrice a căror calitate este recunoscută în întreaga lume.

Citrice din zona Valencia pusă pe o masă
Citricele din zona Valencia sunt extrem de parfumate / Shutterstock

Cele din Valencia au un echilibru perfect între aciditate și dulceață datorită climei mediteranene calde. În plus, beneficiază și de calitățile deosebite ale soiului și de tehnicile de cultivare specifice ceea ce le face mai parfumate și le aduce o culoare mai intensă.

Fructele trec chiar și printr-un proces de inspecție după cules pentru ca producătorii să se asigure că pun pe piață doar exemplarele premium.

Mere Honeycrisp

Merele Honeycrisp sunt un soi dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota din SUA. Sunt atât de bune, încât au fost desemnate fructele oficiale ale statului american.

Merele Honeycrisp puse pe o masă de lemn
Merele Honeycrisp sunt simbolul statului Minnesota / Shutterstock

Sunt cultivate doar pentru gustul lor care are un echilibru perfect între aroma dulce acrișoară și textura crocantă, ușor zemoasă.

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis 

Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis se cultivă în zona Chania din Insula Creta și sunt culese de la mijlocul lui decembrie până în mai.

Portocale din Creta într-un portocal
Despre portocalele din Creta se spune că ar fi fost apreciate chiar și de zeii Olimpului / Shutterstock

Sunt recunoscute pentru aroma și mirosul lor foarte puternic, de dimensiuni mari, ușor alungite și destul de tari. Aceste calități le fac și foarte ușor de transportat, așa că ajung în aproape toate zonele lumii.

Căpșuni Truskawka Kaszubska 

Căpșunile Truskawka kaszubska mai sunt cunoscute și sub numele de Kaszëbskô malëna și fac parte din soiurile Elsanta, Honeoye și Senga Sengana. Se cultivă în regiunile Kartuski, Kościerski și Bytowski din Polonia.

Căpșunile Truskawka Kaszubska în două caserole
Căpșunile Truskawka Kaszubska se folosesc și pentru dulcețuri / Shutterstock

Cele din soiurile Elsanta și Honeoye sunt destinate consumului direct, sunt de culoare roșie de la pal la intens, sunt mici și rotunde, zemoase, destul de ferme. Au un gust dulce, aromat, asemănător cu cel al căpșunilor sălbatice. Soiul Senga Sengana este preferat pentru produse procesat. Descoperă cum păstrezi căpșunile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Smochine Aydın

Smochinele crescute în zona Aydin din Turcia sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită.

Smochine puse pe o masă din lemn
De cele mai multe ori smochinele sunt uscate / Shutterstock

Sunt culese la sfârșitul lui august și sunt uscate pentru a fi consumate pe parcursul iernii. Sunt bogate în fibre și fructoză. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diverse deserturi.

Fructe Açaí

Fructele de açaí care cresc în regiunea amazoniană a Braziliei sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Fructele de açaí pe o crenguță
Fructele de açaí sunt considerate superalimente / Shitterstock

Cercetările spun că au proprietăți nutritive excelente, fiind considerate super-alimente. În Brazilia se consumă de mii de ani, iar datorită dezvoltării mijloacelor de transport, în ultimii ani, au început să fie exportate și în alte zone ale lumii.

Ele trebuie să fie procesate în maximum 24 de ore de la culegere, așa că este esențial să ajungă cât mai repede la consumatori.

Smochine Markopoulo Mesogion Vravona

Smochinele Markopoulo Mesogion Vravona  se obțin din soiurile Vasilika Mavra și Mavra Markopoulo și sunt cultivate în zona Markopoulo Mesogion, prefectura Attica.

Smochine grecești într-un copac
Smochinele grecești sunt mai cărnoase / Shutterstock

Au coaja foarte fină, de culoarea burgundy foarte închis. Cele din soiul Vasilika Mavra se culeg în august-septembrie, iar cele din soiul Mavra Markopoulo în perioada august-noiembrie. Ambele au formă de pară, sunt foarte cărnoase, suculente și dulci.

Piersici Naoussas 

Piersicile Naossas cresc în regiunea Macedonia Centrală din Grecia. Se obțin din soiurile May Crest, Spring Crest, June Gold, Dixired, Red Haven, Maria Bianca, Sun Cloud, Flavor Crest, Sun Crest, J. H. Hale, Honey Dew Hale, Naoussa Late și Loring.

Piersicile Naoussas puse într-o lădiță
Piersicile Naoussas trec printr-un amplu proces de selecție / Shutterstock

Sunt considerate cele mai bune fructe din lume datorită faptului că solul mediteranean le conferă cele mai bune condiții de creștere. Sunt foarte aromate, parfumate, ferme.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O femeie care ține două ouă vopsite pentru pește
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
mâncare pentru diete care previn îmbătrânirea
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao, secționat
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
O femeie care ține două ouă vopsite pentru pește
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de Papoutsakia, așezată pe o masă
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Drob de miel pufos pentru Paște porționat pe salată verde, alături de roșii și ceapă verde
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Trei felii de drob alături de o legătură de ceapă verde
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: Mirific!
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
închide