Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc
Unele regiuni din lume sunt recunoscute pentru producția lor de fructe cu un gust foarte bun. Portocalele din Creta, de exemplu, sunt considerate a fi cele mai bune fructe din lume din categoria lor. Descoperă top 10 cele mai bune fructe din lume. Află care sunt regiunile în care se găsesc.
Galerie foto
Clima și solul fac anumite soiuri de fructe să fie mult mai gustoase și mai rezistente atunci când sunt cultivate în zone aparte ale lumii.
În plus, au și texturi deosebite, mai multe substanțe nutritive, dar și un preț pe măsură. Iată care sunt cele mai bune fructe din lume.
Top 10 cele mai bune fructe din lume
Fructele sunt bogate în fibre și nu ar trbui să lipsească din dieta ta zilnică. Acestea îți aduc un aport de vitamine și te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Dacă ești amatoare de fructe exotice, atunci acestea vor fi pe placul tău.
Cireșe Wiśnia Nadwiślanka
Cireșele din soiul Wiśnia Nadwiślanka se cultivă în regiunile Mazowieckie, Świętokrzyskie și Lubelskie Voivodships din Polonia încă din secolul XX atât pentru consum, cât și pentru a fi prelucrate în diverse preparate.
Cireșele sunt mici, zemoase și foarte parfumate și se folosesc pentru sucuri, dulcețuri și gemuri. Coaja lor este foarte închisă la culoare, aproape de burgundy, pentru că sunt foarte bogate în antocianine. Aceștia sunt antioxidanți recunoscuți pentru beneficiile lor anticancerigene.
Mere Firiki Piliou
Merele Firiki Piliou se cultivă în regiunea Magnesia din Grecia, sunt de dimensiuni mici spre medii și au o formă ușor alungită.
Datorită faptului că sunt destul de micuțe nu sunt afectate foarte mult de razele soarelui. Totuși, coaja lor galben-verzuie are câteva pete roșiatice prin zone pe unde au fost atinse de soare.
Soiul este originar din teritoriile din jurul Mării Negre și au fost aduse în Grecia în secolul XIX-lea și se pare că solul și clima de aici le-a priit mult mai bine.
Cítricos Valencianos
În categoria Cítricos Valencianos intră portocale, mandarine și lămâi crescute în regiunile Castellón, Valencia și Alicante din Spania. De secole, aici se cultivă citrice a căror calitate este recunoscută în întreaga lume.
Cele din Valencia au un echilibru perfect între aciditate și dulceață datorită climei mediteranene calde. În plus, beneficiază și de calitățile deosebite ale soiului și de tehnicile de cultivare specifice ceea ce le face mai parfumate și le aduce o culoare mai intensă.
Fructele trec chiar și printr-un proces de inspecție după cules pentru ca producătorii să se asigure că pun pe piață doar exemplarele premium.
Mere Honeycrisp
Merele Honeycrisp sunt un soi dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota din SUA. Sunt atât de bune, încât au fost desemnate fructele oficiale ale statului american.
Sunt cultivate doar pentru gustul lor care are un echilibru perfect între aroma dulce acrișoară și textura crocantă, ușor zemoasă.
Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis
Portocale Portokalia Maleme Chanion Kritis se cultivă în zona Chania din Insula Creta și sunt culese de la mijlocul lui decembrie până în mai.
Sunt recunoscute pentru aroma și mirosul lor foarte puternic, de dimensiuni mari, ușor alungite și destul de tari. Aceste calități le fac și foarte ușor de transportat, așa că ajung în aproape toate zonele lumii.
Căpșuni Truskawka Kaszubska
Căpșunile Truskawka kaszubska mai sunt cunoscute și sub numele de Kaszëbskô malëna și fac parte din soiurile Elsanta, Honeoye și Senga Sengana. Se cultivă în regiunile Kartuski, Kościerski și Bytowski din Polonia.
Cele din soiurile Elsanta și Honeoye sunt destinate consumului direct, sunt de culoare roșie de la pal la intens, sunt mici și rotunde, zemoase, destul de ferme. Au un gust dulce, aromat, asemănător cu cel al căpșunilor sălbatice. Soiul Senga Sengana este preferat pentru produse procesat. Descoperă cum păstrezi căpșunile pentru o perioadă mai lungă de timp.
Smochine Aydın
Smochinele crescute în zona Aydin din Turcia sunt recunoscute pentru aroma lor deosebită.
Sunt culese la sfârșitul lui august și sunt uscate pentru a fi consumate pe parcursul iernii. Sunt bogate în fibre și fructoză. Se consumă ca atare sau ca ingredient în diverse deserturi.
Fructe Açaí
Fructele de açaí care cresc în regiunea amazoniană a Braziliei sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.
Cercetările spun că au proprietăți nutritive excelente, fiind considerate super-alimente. În Brazilia se consumă de mii de ani, iar datorită dezvoltării mijloacelor de transport, în ultimii ani, au început să fie exportate și în alte zone ale lumii.
Ele trebuie să fie procesate în maximum 24 de ore de la culegere, așa că este esențial să ajungă cât mai repede la consumatori.
Smochine Markopoulo Mesogion Vravona
Smochinele Markopoulo Mesogion Vravona se obțin din soiurile Vasilika Mavra și Mavra Markopoulo și sunt cultivate în zona Markopoulo Mesogion, prefectura Attica.
Au coaja foarte fină, de culoarea burgundy foarte închis. Cele din soiul Vasilika Mavra se culeg în august-septembrie, iar cele din soiul Mavra Markopoulo în perioada august-noiembrie. Ambele au formă de pară, sunt foarte cărnoase, suculente și dulci.
Piersici Naoussas
Piersicile Naossas cresc în regiunea Macedonia Centrală din Grecia. Se obțin din soiurile May Crest, Spring Crest, June Gold, Dixired, Red Haven, Maria Bianca, Sun Cloud, Flavor Crest, Sun Crest, J. H. Hale, Honey Dew Hale, Naoussa Late și Loring.
Sunt considerate cele mai bune fructe din lume datorită faptului că solul mediteranean le conferă cele mai bune condiții de creștere. Sunt foarte aromate, parfumate, ferme.