Tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Pentru un weekend petrecut cu familia și prietenii și pentru că este sezonul dovlecilor, merită preparat un tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.

Publicat: 8 octombrie 2022, 06:18

Galerie foto

Tortul se poate porționa după ce glazura de ciocolată devine fermă / Profimedia Images

Dovleacul copt este desertul de toamnă cel mai îndrăgit și mai simplu de preparat. Este desertul adorat din copilărie pentru că îl preparau bunicile în spuza sobelor cu lemne existente pe atunci. În zilele noastre se prepară mai rapid și mai ușor, la cuptor sau în vase electrice. Este delicios atât consumat ca atare sau glazurat cu miere, dar și sub formă de creme sau adăugat în aluaturi.

Citește aici mai multe despre Beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate!

Citește și

Dovleacul copt nu oferă doar gust delicios și aromat, ci și o serie de proprietăți benefice sănătății organismului. Indiferent de opțiunea preparării acestuia, te poți bucura de un plus de sănătate dintr-o porție de preparat cu dovleac. Poți opta pentru o rețetă de supă cremă, o rețetă de tartă, plăcintă sau de ce nu, o rețetă de tort cu dovleac. Îți oferim mai jos rețeta celui mai delicios tort cu dovleac, cu listă completă de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în coacerea dovleacului la cuptor. Îl poți coace simplu, glazurat cu zahăr sau cu scorțișoară.

Vezi aici cum se prepară cel mai bun dovleac copt la cuptor!

Cum prepari blat de tort cu cremă de dovleac copt

Pentru a prepara blatul de tort, mai întâi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 10 minute la temperatura camerei. Între timp, pregătește ciocolata.

Pune un vas pe baie de aburi și adaugă în el ciocolata ruptă în bucăți mici împreună cu untul și laptele. Amestecă cu o spatulă până când se topesc ingredientele solide și compoziția este uniformă. Las-o să se răcească pe masa din bucătărie.

Când albușurile s-au odihnit, iar ciocolata s-a răcit, poți începe amestecarea ingredientelor pentru blat.

Nu uita să pornești mai întâi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile spumă, adăugă zahărul treptat și oprește-te atunci când obții o bezea fermă. Amestecă gălbenușurile în compoziția de ciocolată și adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri.

Folosește o spatulă și omogenizează bine compoziția. Apoi, adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Pune hârtie de copt la baza formei de tort, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină. Întinde aluatul pentru blat de tort cu cremă de dovleac copt în forma de copt. Coace-l pentru 35-40 de minute.

Cum prepari crema de dovleac și montezi tortul

Cu ajutorul unui blender transformă miezul dovleacului copt în piure și amestecă-l cu zahărul pudră. Crema de brânză amestec-o bine cu frișca lichidă până când obții consistența unei creme dense. Adaugă piureul de dovleac peste crema de brânză cu frișcă. Adaugă și un praf de sare, omogenizează bine crema și pune-o la rece.

Când blatul de tort s-a răcit complet, îl secționezi în două părți egale. Crema de dovleac copt o împarți în trei părți. Așază prima parte de blat pe un platou de tort și încercuiește-o cu inelul metalic al formei de copt. Întinde peste aceasta prima parte de cremă. Acoperă cu a doua jumătate de blat și presează ușor să se uniformizeze stratul de cremă. Decorează tortul deasupra și pe laterale cu a treia parte de cremă.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru tort cu cremă de dovleac copt

Pune frișca lichidă într-o crăticioară la încălzit și adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți. Amestecă bine până când ciocolata este topită și glazura uniformă. Lasă glazura să se tempereze pentru 5-6 minute, apoi toarn-o deasupra tortului. Lasă glazura de ciocolată s[ curgă și pe lateralele tortului pentru un aspect mai interesant.

Pune tortul la frigider până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi, îl poți porționa și savura cu poftă alături de cei dragi.

Dacă vrei să te abați de la rețeta clasică de glazură de ciocolată, îți recomandăm să încerci o rețetă de glazură cu cafea.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște