Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv sau pentru un weekend în familie, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure. Este simplu și ușor de preparat, este delicios și foarte aspectuos.

Maria Udrea
Publicat: 29 octombrie 2023, 06:00

Galerie foto

Fructele de pădure se combină astfel încât să ofere o culoare deosebită cremei / Shutterstock

Torturile cu creme din fructe sunt spectaculoase, datorită culorilor deosebite pe care acestea le oferă. Poți opta pentru fructele preferate sau poți combina mai multe fructe într-o cremă. Fructele de pădure sunt cele mai adorate pentru că sunt aromate și frumos colorate. Pentru o culoare reușită, ideal este să adaugi mai multe fructe roșii decât negre.

Citește și

Pentru blatul de tort urmezi rețeta clasică de pandișpan și îl aromatizezi după preferințe. Vanilia sau lămâia sunt cele mai potrivite arome pentru un astfel de blat. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice rețetă de tort, începe cu prepararea blatului. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei pentru a nu le folosi foarte reci. Pentru reușita unui blat perfect, albușurile nu se folosesc foarte reci, abia scoase din frigider.

Cum prepari blatul pentru tort cu mousse din fructe de pădure

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt. Pune hârtie de copt în interiorul tăvii sau unge-o puțin unt și presară un strat subțire de făină. Apoi ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le energic până când devin spumoase cristaline. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic.

Gălbenușurile le amesteci cu sucul și coaja răzuită fin de la o lămâie. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și omogenizezi ușor compoziția. Trece făina prin sită și încorporeaz-o în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a omogeniza bine compoziția.

Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine pentru a-l putea secționa.

Cum prepari mousse dun fructe de pădure

Începe prin a hidrata gelatina în apă cât să fie acoperită. Pune fructele de pădure cu zahărul într-o crăticioară și fierbe-le pentru 3-4 minute.  Oprește câteva fructe proaspete pentru mai târziu. După fierbere pasează fructele și trece-le printr-o sită deasă. Adaugă gelatina diluată și amestec-o bine cu piureul de fructe. Mixează smântâna pentru frișcă până când devine fermă. Amestec-o cu cu piureul de fructe. Adaugă și fructele oprite și omogenizează bine compoziția.

Când ai crema gata, secționează blatul în două părți pentru a monta deliciosul tort cu mousse din fructe de pădure. Așază prima parte pe platoul de tort și încercuiește-o cu pereții detașabili ai formei de copt. Pune în interior deliciosul mousse de fructe, iar peste acesta adaugă a doua parte de blat.

Apoi pune tortul la rece pentru cel puțin 5-6 ore, înainte de a-l porționa. Decorează-l cu zahăr pudră, cu fructe proaspete și cu frunze de mentă. Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort, poți încerca rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare
Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
Ion Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie
Ion Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver