Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv sau pentru un weekend în familie, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure. Este simplu și ușor de preparat, este delicios și foarte aspectuos.
Galerie foto
Torturile cu creme din fructe sunt spectaculoase, datorită culorilor deosebite pe care acestea le oferă. Poți opta pentru fructele preferate sau poți combina mai multe fructe într-o cremă. Fructele de pădure sunt cele mai adorate pentru că sunt aromate și frumos colorate. Pentru o culoare reușită, ideal este să adaugi mai multe fructe roșii decât negre.
Pentru blatul de tort urmezi rețeta clasică de pandișpan și îl aromatizezi după preferințe. Vanilia sau lămâia sunt cele mai potrivite arome pentru un astfel de blat. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru orice rețetă de tort, începe cu prepararea blatului. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei pentru a nu le folosi foarte reci. Pentru reușita unui blat perfect, albușurile nu se folosesc foarte reci, abia scoase din frigider.
Cum prepari blatul pentru tort cu mousse din fructe de pădure
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt. Pune hârtie de copt în interiorul tăvii sau unge-o puțin unt și presară un strat subțire de făină. Apoi ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le energic până când devin spumoase cristaline. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic.
Gălbenușurile le amesteci cu sucul și coaja răzuită fin de la o lămâie. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și omogenizezi ușor compoziția. Trece făina prin sită și încorporeaz-o în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a omogeniza bine compoziția.
Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine pentru a-l putea secționa.
Cum prepari mousse dun fructe de pădure
Începe prin a hidrata gelatina în apă cât să fie acoperită. Pune fructele de pădure cu zahărul într-o crăticioară și fierbe-le pentru 3-4 minute. Oprește câteva fructe proaspete pentru mai târziu. După fierbere pasează fructele și trece-le printr-o sită deasă. Adaugă gelatina diluată și amestec-o bine cu piureul de fructe. Mixează smântâna pentru frișcă până când devine fermă. Amestec-o cu cu piureul de fructe. Adaugă și fructele oprite și omogenizează bine compoziția.
Când ai crema gata, secționează blatul în două părți pentru a monta deliciosul tort cu mousse din fructe de pădure. Așază prima parte pe platoul de tort și încercuiește-o cu pereții detașabili ai formei de copt. Pune în interior deliciosul mousse de fructe, iar peste acesta adaugă a doua parte de blat.
Apoi pune tortul la rece pentru cel puțin 5-6 ore, înainte de a-l porționa. Decorează-l cu zahăr pudră, cu fructe proaspete și cu frunze de mentă. Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort, poți încerca rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.