Tort diplomat. Tort cu pișcoturi și fructe din compot

Fără coacere
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort pentru masa de Revelion sau pentru alte evenimente deosebite, rețeta de tort diplomat poate fi soluția ideală. Este un tort preparat cu pișcoturi în loc de blat și cu o cremă fină și delicioasă cu fructe din compot.

Maria Udrea
Publicat: 29 decembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Tortul Diplomat se decorează cu fructe și frișcă / Shutterstock

Renumitul tort face parte din colecția de deserturi „Charlotte russe”. Șarlota rusească este un desert pe bază de pișcoturi peste care se pune o crema de vanilie cu frișcă naturală. Este un tort foarte popular în bucătăria românească, preparându-se cu succes pentru mesele de Revelion, dar și pentru nunți sau alte evenimente deosebite.

Citește și

Pișcoturile sunt alegerea perfectă pentru a înlocui blaturile de prăjituri atunci când nu ai timp de coacere. Le găsești în toate magazinele alimentare, alături de compoturile cu fructe de care ai nevoie pentru tort. Îți oferim în continuare rețeta tortului pentru masa de Revelion, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu pișcoturi și cremă din compot de fructe, mai întâi fierbi o cremă pe bază de lapte cu ouă. Apoi te ocupi și de pregătirea celorlalte ingrediente necesare tortului. Ca si fructe pentru cremă poți folosi compot de ananas, compot de caise, de portocale sau un compot de fructe asortate.

Cum prepari crema pentru tort Diplomat

Începe prin a hidrata gelatina în 100 de mililitri de sirop din compotul de fructe.

Apoi, pune ouăle întregi împreună cu zahărul într-o cratiță așezată deasupra altei cratițe mai mari, în care adaugi apă fierbinte. Formezi astfel o baie de aburi în care vei fierbe crema.  Important pentru reușita cremei este ca apa din prima cratiță să nu atingă cratița cu crema. Fierbe crema de ouă la foc de intensitate medie, amestecând continuu cu un tel, pentru a nu lăsa crema să se taie. Fierbe crema doar până când se îngroașă ca o budincă.

Este important ca această cremă să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu se transforma în omletă. Ridică cratița cu crema de ouă din cea cu apă și pune-o într-un loc ferit.

Amestecă gelatina hidratată și diluată cu crema caldă. Adaugă cât crema este fierbinte și coaja de portocală confiată. După răcire adaugi și fructele scurse din compot.

Cât timp crema de ouă se răcește bate și frișca lichidă până când capătă consistență. O încorporezi treptat în crema de ouă cu fructe, după răcire. Oprește puțină frișcă și pentru decorul tortului, dar și câteva fructe pe care le tai în cuburi mici. Îți oferim și rețeta de tort diplomat. Este la fel de rapidă și ușor de pretarat.

Cum montezi tortul Diplomat

Folosește o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24-25 cm și inel detașabil. Îmbracă interiorul formei cu folie de prospețime. La baza formei, dar și pe pereții inelului, așază pișcoturi trecute prin sirop de compot. Apoi răstoarnă crema cu fructe în interior.

Prepară un jeleu din compotul de portocale pe care îl vei întinde deasupra tortului. Trece compotul prin blender, apoi printr-o sită fină și pune-l la încălzit. Diluează gelatina în 3-4 linguri de compot, apoi adaug-o peste compoziția încălzită. Amestecă bine pentru omogenizare și întinde compoziția rezultată deasupra tortului.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți decora cu aveline de frișcă, bucățele de fructe din compot și frunze de mentă.

Îți recomandăm să porționezi tortul a doua zi, după ce va sta la frigider câteva ore bune. Tot din categoria rețetelor de torturi populare pentru mesele sărbătorilor, mai poți prepara și rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars.

Citește și
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...

Parteneri

Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect