Uleiul pe care nu e recomandat să îl consumi dacă vrei să slăbești. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să slăbești cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să arzi mai multe calorii decât consumi. De aceea, metabolismul tău trebuie să funcționeze perfect. Dacă ai arderi lente, procesul de pierdere în greutate va fi unul greoi. Dacă în schimb ai un metabolism rapid poți să slăbești într-un timp mai scurt. Descoperă uleiul pe care nu e recomandat să îl consumi dacă vrei să slăbești. Ce spun specialiștii în sănătate.
Din fericire, există unele alimente care te ajută să stimulezi metabolismul, astfel încât organismul să poată arde calorii mai repede. Experții în sănătate recomandă evitarea unui tip de ulei.
Acesta îți perturbă metabolismul atât de grav, încât corpul tău nu mai poate consuma caloriile așa cum este normal.
Uleiul pe care nu e recomandat să îl consumi dacă vrei să slăbești
Dacă vrei să slăbești stai departe de uleiurile vegetale procesate. În această categorie intră uleiul de soia, uleiul de porumb și orice alt tip de ulei de semințe procesate. Majoritatea uleiurilor vegetale din magazine sunt procesate într-un mod care îngreunează arderea grăsimilor. Nutriționistul Jay Cowin a povestit pentru Yahoo.com ce se întâmplă cu organismul tău atunci când consumi în mod constant uleiuri vegetale.
Uleiul vegetal conține grăsimi trans
Uleiul de gătit este unul dintre elemente de bază ale bucătăriei oricărei case. Este folosit în aproape orice rețetă, fie că are nevoie de tratament termic sau nu.
Totuși, nu ar trebui să consumi orice fel de ulei, pentru că unul dintre sortimente este dăunător pentru metabolismul tău. Acesta este uleiul vegetal.
Uleiurile vegetale sunt extrase din semințe sau din alte părți ale fructelor. Uleiul de soia, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline și uleiul de cocos sunt unele dintre cele mai comune uleiuri vegetale.
Chiar dacă pot părea bune pentru sănătate din cauza folosirii cuvântului „vegetal” în nume, nu sunt în mod intrinsec bune pentru tine.
Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Află ce spun specialiștii.
Termenul „ulei vegetal” este destul de vag. Prin urmare, poate indica faptul că uleiul provine dintr-o mulțime de surse, mai mult sau mai puțin cunoscute.
La nivel mondial cel mai comun este uleiul din boabe de soia. După ce a trecut printr-un proces numit hidroliză, din boabele de soia se extrage uleiul vegetal pe care îl folosim în bucătărie.
„Studiile arată că multe dintre aceste uleiuri vegetale pot avea grăsimi trans ascunse. De asemena, există uleiuri parțial hidrogenate (produse modificate chimic) ascunse în spatele unor ingrediente ca „amestec de uleiuri vegetale”. Numeroase cercetări au arătat că grăsimile trans și uleiurile hidrogenate cauzează disfuncții cardiace, cum ar fi nivelul ridicat al colesterolului ridicat și, în cele din urmă, blocarea arterelor.
De ce nu este recomandat uleiul vegetal pentru gătit
Indiferent din ce este făcut uleiul vegetal, experții nu îl recomandă pentru gătit din cauza numeroaselor implicații negative asupra sănătății. Jurnalul American de Nutriție Clinică spune că nu este recomandat să folosești ulei vegetal pentru gătit, deoarece crește colesterolul LDL și nu este la fel de sănătos pentru inimă precum uleiul de măsline sau de canola.
„Un studiu realizat de Universitatea din California arată că nu este sănătos să folosești ulei vegetal, deoarece are 80% grăsimi și 20% proteine, ceea ce înseamnă că este în mare parte făcut din acizi grași saturați, care sunt periculoși pentru organism”, explică Cowin. Nutriționistul spune că nutrienții sunt prezenți în cantitate mică. Acest lucru înseamnă că gătitul cu acest ulei nu oferă prea multe beneficii organismului în comparație cu alte uleiuri.
Din fericire, există o mulțime de alternative sănătoase la uleiurile vegetale. Dacă vrei să îți stimulezi metabolismul și să pierzi în greutate alege cantități mici de ulei de avocado sau de ulei de măsline extravirgin.