Zacuscă de pește. Zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat

Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Dacă nu ai o rețetă proprie de zacuscă de pește, îți recomandăm să încerci rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat.

Publicat: 23 august 2022, 07:32

Galerie foto

Zacusca de pește este ideală a fi consumată în zilele de post cu dezlegare la pește / Rețetefeldefel.ro

Preparând această zacuscă nu vei mai fi nevoită să dai banii pe conservele de pește din comerț. Este mult mai gustoasă, dar și mai sănătoasă. Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, nu sunt ingrediente complexe. Iar modul de preparare nu este unul laborios.

Citește și

În plus, poți pregăti o cantitate mai mare de care te vei bucura pe tot parcursul sezonului rece. Și mai mult de atât, vei avea asigurată una dintre mese în zilele de post cu dezlegare la pește.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea macroului proaspăt care necesită fierbere în apă cu oțet și sare.

Pași necesari pentru pregătirea macroului

Curăță peștele de interior și de aripioare, apoi îndepărtează-i capul. Păstrează-l însă, nu îl arunca. Poți prepara din el o delicioasă rețetă de ciorbă de pește.

Clătește bine peștii cu apă rece și porționează-i în bucăți mai mici. Pune pe flacăra aragazului o cratiță ci apa. Când apa începe să fiarbă, adaugă o linguriță de sare și amestecă până când aceasta se topește. Adaugă și 150 ml de oțet, apoi scufundă bucățile de macrou în lichidul care fierbe. Lasă bucățile de macrou să fiarbă pentru aproximativ 15 minute de la primul clocot al apei.

După fierbere, transferă bucățile de macrou într-o sită pentru a se scurge și a se răci. Cu o pensetă de bucătărie îndepărtează oasele din toate bucățile de pește. Apoi, toacă carnea de pește mai mărunt. Îndepărtează pielea și oasele de la macroul afumat și toacă-l mărunt și pe acesta. Când ai tot peștele pregătit poți începe și prepararea rețetei de zacuscă.

Pași necesari pentru a prepara zacuscă de pește

Pune o cratiță mare pe flacăra aragazului și adaugă uleiul. Curăță ceapa, toac-o solzișori și adaug-o în uleiul fierbinte. Las-o să se prepare până când devine sticloasă.

Curăță morcovii, toacă-i mărunt sau dă-i pe răzătoare și adaugă-i peste ceapă. Adaugă și 1-2 linguri din supa în care a fiert peștele, pentru a nu se arde ingredientele în uleiul încins.

Apoi, toacă mărunt ardeii copți, bine scurși și adaugă-i în cratița pentru zacuscă. Adaugă și unul sau doi ardei iuți trecuți prin mașina de tocat. Lasă ingredientele să fiarbă pentru 8-10 minute. Adaugă cele două tipuri de macrou mărunțite, pasta de roșii și condimentele.

Ca să-ți ușurăm munca, îți oferim și un articol cu sfaturi despre cum se curăță perfect ardeii copți.

Amestecă bine toate ingredientele și pune cratița la cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius. Lasă delicioasa zacuscă de pește să se prepare la cuptor pentru aproximativ o oră. Pregătește borcanele și capacele pe care trebuie să le sterilizezi înainte. Pune zacusca fierbinte în borcanele așezate într-o tavă metalică.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Zacusca de pește se pune fierbinte în borcane sterilizate / Rețetefeldefel.ro


Închide ermetic capacele și pune din nou tava cu borcane la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins. După stingerea focului, lasă borcanele în cuptor până când se vor răci. Abia apoi le poți transfera în cămară.

Și dacă ai dat start preparării rețetelor de zacuscă, îți oferim și o rețetă de zacuscă de vinete, simplă și tare gustoasă.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă