10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină

Fără coacere

Suntem mereu pe fugă și, uneori, seara nu avem nici timp și nici putere să gătim ceva sănătos. Totuși, există preparate delicioase care nu necesită mai mult de jumătate de oră, cu tot cu timpul de pregătire al ingredientelor. Ce zici de o listă cu 10 preparate gata în 30 de minute?

Cristina Catană
Publicat: 21 mai 2023, 07:00
Preparate gata în 30 de minute pentru o cină în familie / Profimedia Images

La cină ar trebui să consumăm preparate mai ușoare, cu multe legume și mai puțini carbohidrați. Rețetele pe care ți le propunem sunt nu doar foarte gustoase, ci și sărace în calorii, ca să te poți bucura și de un somn bun.

Fajitas de pui

Fajitas de pui este o rețetă rapidă pe care o poți prepara pentru familia ta. În plus, este un tip de preparat ce poate fi luat și următoarea zi la birou.

Poți pune în fajitas de pui ce legume îți plac / Profimedia Images

Nu vei avea nevoie de foarte multe ingredinete pentru a realiza fajitas de pui.

Ingrediente

  • 4 lingurițe de ulei de canola
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță de pudră de chilli
  • ½ linguriță de paprika
  • ½ linguriță de fulgi de ardei iute
  • 700 g piept de pui dezosat tăiat fâșii
  • ½ ardei gras roșu tăiat fâșii
  • ½ ardei gras verde tăiat fâșii
  • 4 fire de ceapă verde tocată mărunt
  • ½ de ceapă tocată mărunt
  • 6 foi de tortilla încălzite

Mod de preparare

Într-ul bol mare se amestecă 2 linguri de ulei, sucul de lămâie și condimentele. Se adaugă pieptul de pui, se acoperă cu compoziție și se dă la rece pentru 4 ore.

Într-o tigaie de fontă se sotează ardeii grași și ceapa în restul de ulei. Se scot și se păstrează calzi.

Puiul se scoate și se curăță de marinadă. În aceeași tigaie se pune puiul pentru 5-6 minute, apoi se pun înapoi în tigaie ardeii.

Compoziția se pune în centrul unei tortilla și se înfășoară. Se pot pune sosuri după gust.

Citește și

Pui cu ciuperci și lămâie

La cină este indicat să sconumi preparate care conțin protine. În acest sens, te intivăm să urmărești mai jos rețeta de pui cu ciuperci și lămâie.

Dacă vrei un sos mai ușor poți elimina făina / Profimedia Images

Un preparat lejer și sățios, perfect pentru serile de vară.

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui, tăiate pe jumătate
  • 75 g făină de grâu + 2 linguri de făină
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml supă de pui + 3 linguri de supă de pui
  • 200 g ciuperci proaspete tăiate felii
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare

Se bate carnea de pui. Într-un vas mare se amestecă 75 g făină, sare și piperul. Se adauga carnea de pui și se acoperă cu făina.

Într-o tigaie neaderentă, se prăjește carnea de pui în ulei, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se scot apoi din tigaie și se păstrează cald.

Se adaugă supa de pui în tigaie și se amestecă pentru a se curăța resturile de prăjeașă din tigaie. Se aduce în punctul de fierbere. Se pun ciupercile și se lasă 3-5 minute sau până când se înmoaie. Restul de făină se amestecă cu cele 3 linguri de supă de pui și se omogenizează. Se adaugă în compoziția de pe foc se lasă să fiarbă și se amestecă până când se îngroașă. Se adaugă sucul de lămâie. Se servește cu carnea de pui.

Rețeta de Lasagna

Rețeta de Lasagna se prepară rapid și poate fi serviă la cină. Este o rețetă perfectă pentru mesele în familie.

Lasagna rămasă de la cină poate fi un pachet pentru a doua zi la birou / Profimedia Images

Te vei bucura de porții delicioase și sățioase. Îți recomandăm și rețeta de lasagna cu legume. Este perfectă în perioada de vară.

Ingrediente

  • 350 g carne de vită tocată
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 conservă de roșii cu busuioc și usturoi
  • 800 g sos de roșii
  • 4 cepe tocate mărunt
  • 2 ouă mari, bătute
  • 1 borcan de cottage cheese
  • 1 linguriță de condimente italienești
  • 9 foi de lasagna
  • 150 g brânză cheddar
  • 150 g mozzarella mărunțită

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă se gătește carnea de vită cu usturoiul. Se amestecă sfărâmând carnea de vită. Când carnea nu mai este roz se adaugă roșiile și sosul de paste. Se lasă să fiarbă și se transferă într-un bol.

Într-un bol mic se amestecă ouăle, ceapa, brânza cottage și condimentele.

În tigaie se pune un strat de carne, unul de brânză, o foaie de lasagna. Se repetă până se temină compoziția. Se adaugă o cană de apă sau de supă de legume. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 15-17 minute.

Când este gata, se ia de pe foc și se presară brânzeturile. Se acoperă și se mai lasă 2 minute sau până când brânza este topită. Se servește cald.

Linguine vegetariene

Linguine vegetariene sunt perfecte pentru persoanele care nu-și doresc să consume carne la masa de seară.

În loc de linguine poți să folosești ce tip de paste dorești pentru acest preparat / Profimedia Images

Această rețetă nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, îți vei impresiona familia cu un preparat gustos și arătos.

Ingrediente

  • 200 g de paste linguine
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 dovlecei zucchini, feliați foarte subțire
  • 200 g ciuperci proaspete, feliate
  • 1 roșie tocată mărunt
  • 2 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper
  • 200 g brânză provolone mărunțită
  • 3 lingurițe de parmezan mărunțit
  • 2 lingurițe de busuioc mărunțit

Mod de preparare

Pastele linguine se gătesc potrivit indicațiilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie se pun until și uleiul și se topesc. Se adaugă dovleceii și ciupercile. Se sotează 3-5 minute. Se adaugă roșia, ceapa, usturoiul și condimentele. Se reduce temperatura, se acoperă și se mai lasă 3 minute.

Se scurg pastele după ce sunt gata. Se pun în amestecul de legume. Deasupra se presară brânza. Se servește cald.

Vită cu sparanghel

Vita cu sparanghel este ideală pentru iubitorii de carne. Este o rețetă bogată în proteine și fibre. Această masă este sățioasă și te ajută să-ți întrunești necesarul zilnic de nutrienți.

Carnea de vită cu sparanghel reprezintă o combinație elegantă pentru cină / Profimedia Images

Ingrediente

  • 400 g de mușchi de vită
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 1 lingură de ulei de rapiță
  • 2 căței de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde tocată
  • 100 g unt mărunțit
  • 400 g sparanghel
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 linguriță de sos de soia
  • ½ linguriță de suc de lămâie
  • 1 pachet orez prefiert

Mod de preparare

Se presară mușchiul de vită cu sare și piper. Într-o tigaie se încinge uleiul la temperatură medie. Se sotează mușchiul de vită timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi se adaugă usturoiul și ceapa verde. Se mai lasă carnea de vită 2-3 minute și apoi se scoate din tigaie.

În aceeași tigaie se încălzește untul pe foc mediu. Se sotează sparanghelul și ciupercile. Se adaugă carnea de vită, sosul de soia și sucul de lâmâie. Se amestecă puțin cât să se întrepătrundă aromele. Se servește cu orez fiert simplu.

Cod cu ardei gras

Pentru iubitorii de paște avem o rețetă de cod cu ardei gras. Este o rețetă delicioasă ce îmbină aromele legumelor suculente cu peștele bine gătit.

Codul poate fi înlocuit cu orice tip de pește cu carne slabă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 ceapă medie feliată
  • 250 g supă de pui
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de coajă de lămâie
  • ¼ linguriță de sare
  • 4 bucăți de file de cod
  • 200 g de ardei gras verde tăiat fâșii
  • 200 g de ardei gras roșu tăiat fâșii
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1 linguriță de apă rece
  • 1 lămâie feliată

Mod de preparare

Într-o tigaie mare neaderentă se pun ceapa, supa de pui, sucul și coaja de lămâie, sarea, usturoiul și oregano. Compoziția se aduce la punctul de fierbere și apoi se dă focul mai mic. Se acoperă și se mai lasă 6-8 minute sau până când ceapa este moale.

Peștele și ardeii se pun deasupra amestecului de ceapă. Se acoperă tigaia și se lasă să fiarbă până când petele este gata, aproximativ 6-9 minute. Se scot peștele și legumele.

Se amestecă amidonul de porumb cu lingurița de apă și se omogenizează. Se pune în compoziția din tigaie încer amestecând. Se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă încă 2 minute până se îngroașă. Se pun înapoi peștele și ardeii. Se sevește cald cu felii de lămâie.

Tigaie fierbinte cu cârnați și legume

Tigaia fierbinte cu cârnați și legume poate fi o idee genială pentru masa de seară. Acest preparat îți va pune în farfurie atât proteine, cât și vitamine și fibre.

Cu cât pui mai multe legume, cu atât cina va fi mai delicioasă / Profimedia Images

Este un preparat rapid și ideal pentru cina alături de familie.

Ingrediente

  • 200 g de cârnați (de preferat proaspeți)
  • 1 lingură de ulei de canola
  • 1 dovlecel de vară tăiat cuburi
  • 5 fire de ceapă verde tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 400 g roșii tocate mărunt
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Într-o tigaie mare se prăjesc cârnații în ulei de rapiță, la foc mediu. Se scot pe un șervețel pentru a curăța grăsimea.

Cârnații se taie în rondele apoi se adaugă împreună cu dovleacul și ceapa în tigaie. Se mai lasă 3-4 minute sau până când se înmoaie legumele. Se pune usturoiul și se mai lasă încă 1 minut, apoi se adaugă roșiile, sosul Worcestershire  și ardeiul iute. Se mai lasă încă 3-4 minute.

Creveți cu brânză feta

Creveții sunt deliciile de care nu ar trebui să te lipsești. Pentru masa de seară îți propunem o rețetă de creveți cu brânză feta. Este o rețetă rapidă ce nu necesită foarte multă îndemânare în bucătărie.

Dacă vrei să te simți ca în vacanță poți încerca creveții cu brânză feta / Profimedia Images

Te poți bucura de acest preparat fără a fi un chef bucătar. Descoperă mai jos rețeta simplă și rapidă.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de piper măcinat
  • ½ linguriță de sare
  • 800 g roșii în suc propriu
  • 100 ml vin alb
  • 400 g creveți decorticați
  • 2 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 g brânză feta mărunțită

Mod de preparare

Într-o tigaie mare se încinge uleiul. Se adaugă ceapa și se lasă 4-6 minute. Se pun apoi usturoiul și condimentele. După 1 minut se pun roșiile și vinul. Se aduce compoziția la punctul de fierbere. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă fără a acoperi vasul timp de 5-7 minute.

Se adaugă crevețiii și pătrunjelul. Se mai lasă 5-7 minute și se amestecă din când în când. Se ia de pe foc și se integrează brânza feta. Se acoperă și se mai lasă până când brânza se înmoaie. Se servește cald.

Rețeta de curry cremos de pui

Rețeta de curry cremos de pui poate fi ideală pentru masa de seară. Carnea de pui este recomandată pentru cină, fiind o carne slabă. Acest preparat nu necesită foarte mult timp pentru a fi gata. Încearcă și rețeta de curry indian de pui.

Pentru curry picant poți adăuga fulgi de ardei iute / Profimedia Images

Vei avea nevoie de timp și răbdare pentru a îmbina condimentele pe care le vei folosi.

Ingrediente

  • 300 g orez prefiert
  • 450 g piept de pui dezosat feliat în fâșii de 2 cm
  • 1 linguriță de curry
  • 1 linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 lingură de ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 400 g baby spanac
  • 1 roșie tocată

Mod de preparare

Se gătește orez conform indicațiilor date de producător. Carnea de pui se presată cu sare, piper și curry. Într-o tigaie mare se sotează pieptul de pui cu ceapa.

Se adaugă laptele de cocos și pasta de tomate. Se aduce la punctul de fierbere și apoi se dă focul mai mic. Se lasă să fiarbă pentru 5 minute fără a acoperi tigaia. Se adaugă apoi spanacul și roșia și se mai fierbe 2-3 minute. Se servește cu orez.

Cotlete de porc cu lămâie și ierburi aromatice

Pentru iubitorii de carne avem o rețetă de cotlete de porc cu lămâie și ierburi aromatice. Este o rețetă rafinată și gustoasă. Dacă vrei să-ți surprinzi familia, atunci aceasta este rețeta ideală pentru tine.

Cotletele se pot servi cu ierburi aromatice / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • ½ linguriță de busuioc uscat
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de pătrunjel uscat
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță de rozmarin uscat
  • 2 bucăți de cotlet cu os
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Se amestecă condimentele și se freacă cu ele cotletele pe ambele părți. Într-o tigaie cu suprafață neaderentă se încinge uleiul. Se adaugă carnea și se lasă 5-8 minute pe fiecare parte.

Se iau de pe foc cotletele și se stropesc cu zeama de lămâie. Se lasă acoperite pentru 5 minute și se servesc calde.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii