5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceasta

Fără coacere

Descoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. Înghețata este prin excelență desertul verii. Poate fi oricum îți dorești tu: simplă, cu fructe, cu cafea, cu bucăți de biscuiți. Important este să fie cremoasă, iar acest lucru îl poți obține ușor respectând pașii de preparare.

Publicat: 2 iulie 2022, 06:01 / Actualizat: 2 iulie 2022, 8:36
Ingredientul principal în înghețata de casă este smântâna lichidă / Shutterstock

De ce să faci înghețată în casă când sunt atâtea produse în magazine? În primul rând, pentru că poți să combini aromele care îți plac. Apoi, atunci când faci tu înghețata, poți să folosești ingrediente de cea mai bună calitate, iar prețul final al preparatului să nu fie la fel de mare ca al unui produs similar, achiziționat din magazin. Un alt aspect este că poți controla cantitatea de zahăr, ceea ce nu este puțin lucru, având în vedere câtă înghețată se consumă vara.

Oricât de precaută și atentă ai fi la alimentație, sunt momente în care foamea e mai puternică decât determinarea sau dorința de a slăbi. Pentru astfel de situații, îți oferim aici o listă cu alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care nutriționiștii spun că le poți consuma fără griji, chiar și atunci când vrei să slăbești. 

Înghețată din două ingrediente

În această înghețată poți pune chipsuri de ciocolată, sirop de ciocolată, nuci, cireșe confiate, orice fel de fructe tocate mărunt sau biscuiți pisați.

Ingrediente

  • 500 g smântână pentru frișcă foarte rece
  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 2 lingurițe de extract de vanilie (opțional).

Mod de preparare

Se bate smântâna la viteză mare până se întărește.  Se încorporează laptele condensat îndulcit. Apoi, se adaugă ingredientele opționale dorite. Se transferă într-un recipient cu capac și se congelează timp de 6 ore.

Poți să te bucuri de înghețata de vanilie simplă sau poți adăuga în ea fructe sau ciocolată / Shutterstock
Citește și

Înghețată de vanilie

Dacă adori aromele intense de vanilie, această rețetă de înghețată de casa va fi cu siguranță pe gustul tău. Ingredientele deosebite și cremozitatea acestui desert te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

  • 600 ml smântână pentru frișcă
  • 240 g lapte integral
  • 2 lingurițe de extract de vanilie (sau semințele de o păstaie de vanilie)
  • 1/2 linguriță de sare kosher
  • 3 gălbenușuri mari
  • 165 g zahăr granulat.

Mod de preparare

Se pune un recipient care se închide etanș la congelator. Se amestecă smântâna, laptele, vanilia și sarea într-o cratiță medie la foc mediu 5-7 minute. Se răzuiește fundul oalei în mod regulat cu o spatulă flexibilă pentru a preveni lipirea sau arderea.

Între timp, se bat gălbenușurile cu zahărul într-un bol rezistent la căldură, până se omogenizează.

Când amestecul de smântână este gata se amestecă încet în ouă. Se pune compoziția obținută înapoi în cratiță și se fierbe la foc mediu. Se răzuiește fundul în mod regulat pentru a preveni orice lipire sau ardere. Când crema este suficient de groasă se ia de pe foc. Apoi, se toarnă bolul în care au fost bătute ouăle și se așează într-un vas mai mare umplut cu apă cu gheață. Se amestecă din când în când până se răcește la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute, apoi se mai pune la frigider pentru încă o oră. 

Se transferă înghețata în recipientul răcit și i se acoperă suprafața cu un pergament. Se congelează până se solidifică, aproximativ 2 ore.

Pentru o aromă mai puternică este recomandat să folosești păstaie de vanilie / Shutterstock

Înghețată cu piersici și smântână

Există o mulțime de rețete de înghețată de casă, dar cea ci piersici și smântână e cu adevărat deosebită. Acest desert rece poate fi consumat ca o băutură rece sau ca o înghețată. Oricum, este foarte fin și aromat.

Ingrediente

  • 2- 3 piersici coapte bine
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 500 ml smântână.

Mod de preparare

Se curăță și se îndepărtează sâmburii de la piersici. Se taie în cuburi mici.

Într-un robot de bucătărie sau blender se pasează piersicile cu sucul de lămâie până când amestecul este destul de omogen. Se adaugă zahărul și smântâna și se mai pasează puțin cât să se omogenizeze.

Compoziția se pun într-un vas și se congelează. Apoi, se scoate de la congelator, se scoate din vas și se pune din nou la blender și se procesează până când amestecul este foarte fin.

Se servește imediat sau se congelează din nou cel puțin 3 ore.

Cu cât sunt mai coapte piersicile cu atât va fi mai bună înghețata / Shutterstock

Înghețată în stil sicilian

Printre cele cinci rețete de înghețată de casă pe care ți le propunem se numără și cea în stil sicilian. Dacă vrei să te simți ca o vacanță în Italia prepară această înghețată simplă, dar atât de cremoasă.

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 400 g lapte integral
  • 90 g zahăr
  • 3 linguri de de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare.

Mod de preparare

Se amestecă smântâna cu laptele într-o oală mică și se pun la foc mediu. Separat, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea. Când compoziția de pe foc a fiert se pune o lingură peste amestecul de zahăr și se amestecă până se omogenizează, fără să facă cocoloașe. Se repetă procesul până se pune jumătate din amestecul lichid. Apoi, se toarnă totul în oala cu lapte. Se lasă pe foc la foc mediu,  amestecând încet, dar constant cu un tel până când amestecul se îngroașă, aproximativ un minut. 

Se transferați amestecul într-un vas termorezistent și deasupra se pune o folie de plastic pentru a nu face coajă. Când s-a răcit se dă la congelator până se solidifică.

Poți servi înghețata cu multă frișcă deasupra / Shutterstock

Înghețată de cafea

Înghețata de cafea nu prea se găsește în magazine, așa încât dacă este preferata ta o poți face acasă. Iar dacă ești fană a preparatelor cu cafea, poți să savurezi la tine acasă un pahar răcoritor de iced coffee cu piure de banane. Rețeta vedetă a acestei veri.

Ingrediente

  • 300 ml smântână de frișcă, bine răcită
  • 175 grame lapte condensat îndulcit
  • 2 linguri de cafea instant
  • 2 linguri de lichior de cafea.

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele împreună până se obține un amestec aerisit, de culoarea cafelei cu lapte.

Se pune compoziția în două recipiente și se dă la congelator pentru 6 ore sau peste noapte.

Pentru un gust mai intens poți adăuga și un praf de scorțișoară / Shutterstock

iar dacă te gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău, îți propunem să testezi rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Textura cremei e fină și aerată.

Citește și
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Te-ar mai putea interesa și
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub supravegherea atentă a medicilor
Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub supravegherea atentă a medicilor
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Ruladă cu ciocolată și banane
Ruladă cu ciocolată și banane
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Dermatofitoza la copii: cum se manifestă, de ce apare și cum o poți trata
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Adele a împlinit 36 de ani. Cântăreața este foarte fericită alături de familia ei și se bucură de o viață împlinită
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver

Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver