Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată

Fără coacere
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Românească

În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.

Andrada Marinica
Publicat: 23 ianuarie 2023, 07:00
Pentru rețeta de croissante franțuzești se pregătește un aluat dospit, care se prepară cu unt, ouă și lapte / Shutterstock

Indiferent de vârstă, cu siguranță există care să ne amintească de momentele frumoase dintr-o viață fără griji și lipsită de responsabilități zilnice. Probabil că majoritatea preferă croissantele cu umplutură de ciocolată.

Acestea se pot prepara însă și cu cremă de vanilie sau e pot umple cu gem ori magiun, în funcție de preferințe.

Ingrediente

Ce poți face cu aluatul franțuzesc

Chiar dacă rețeta de aluat franțuzesc de croissante necesită un timp mai mare de pregătire și are mai multe etape, nu ezita să o încerci. Rezultatul merită tot efortul și timpul de așteptare. Aluatul are un gust aparte, iar de textura lui nici nu mai vorbim. Este aerată și foietată și pur și simplu se topește în gură.

În cazul în care nu ai poftă de croissante, avem o veste bună pentru tine. Acest aluat se poate folosi și la alte preparate, fie ele dulci sau sărate. Pe site ai o varietate de rețete care să te bucure atât pe tine, dar și pe cei dragi. Poți încerca și această rețetă de rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideale pentru micul dejun.

Citește și

Mod de preparare

Primul pas în realizarea acestui aluat franțuzesc pentru croissante este să pregătești drojdia pe care o amesteci cu zahărul într-un bol până devine lichidă.

Pașii necesari pentru preparare

Pune cantitatea de lapte într-un bol, la încălzit, iar în alt vas încălzește sarea. Topește 125 de grame de unt și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Peste amestecul de drojdie cu zahăr pune laptele călduț, omogenizează, apoi adaugă 100 gr de făină și amestecă din nou. Adaugă pe rând untul, gălbenușurile și omogenizează bine de fiecare dată. Încorporează mai apoi treptat făina, timp în care torni și apa călduță în fir subțire. La final, presară sarea și frământă până obții un aluat nelipicios, dar care să nu fie foarte ferm.

Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la rece pentru 30 de minute.

Între timp, scoate de la frigider 250 de grame de unt. Împarte untul în două bucăți egale pe care mai apoi le împachetezi individual în două folii de plastic. Întinde fiecare bucată de unt cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea unei coli A4. Pune și foile de unt la frigider până trec cele 30 de minute ale aluatului dat la rece. Încearcă un croissant proaspăt alături de un gem delicios de caise.

Cum asamblezi aluatul franțuzesc

După ce s-a scurs timpul, a venit momentul să asamblezi aluatul franțuzesc. Scoate-l de la rece, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l astfel încât o foaie de unt să acopere 2/3 din dimesiunea aluatului.

Pune foaia de unt la un capăt al foii de aluat. Lasă marginile laterale ale aluatului libere. Îndoaie partea liberă a aluatului peste jumătatea foii de unt. Mai apoi, îndoaie peste aceasta partea opusă a foii de aluat cu unt. Aluatul împachetat se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la frigider pentru încă 30 de minute.

Când timpul a trecut, pune din nou aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul. Aluatul și-a mărit volumul în frigider, a devenit mai moale, așa că se va modela ușor. Ca să nu se lipească, presară puțină făină și pe sucitor.

Întinde din nou aluatul într-o foaie mai lungă, apoi împachetează-l al fel ca la pasul anterior. Se pune din nou la rece. Este necesar să repeți această operațiune de trei sau patru ori la interval de 40 de minute.

După ce l-ai împachetat a patra oară, lasă aluatul peste noapte, în folie alimentară, la frigider. A doua zi este perfect pentru croissante delicioase sau orice alt tip de desert.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros