Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
În fiecare dintre noi a rămas o fărâmă de copilărie, nu-i așa? Și pentru că cornurile au făcut parte din viața fiecăruia la un moment dat, azi venim în ajutorul tău cu o rețetă de aluat franțuzesc de croissante, numai bun de făcut în zilele de răsfăț.
Indiferent de vârstă, cu siguranță există care să ne amintească de momentele frumoase dintr-o viață fără griji și lipsită de responsabilități zilnice. Probabil că majoritatea preferă croissantele cu umplutură de ciocolată.
Acestea se pot prepara însă și cu cremă de vanilie sau e pot umple cu gem ori magiun, în funcție de preferințe.
Ingrediente
Ce poți face cu aluatul franțuzesc
Chiar dacă rețeta de aluat franțuzesc de croissante necesită un timp mai mare de pregătire și are mai multe etape, nu ezita să o încerci. Rezultatul merită tot efortul și timpul de așteptare. Aluatul are un gust aparte, iar de textura lui nici nu mai vorbim. Este aerată și foietată și pur și simplu se topește în gură.
În cazul în care nu ai poftă de croissante, avem o veste bună pentru tine. Acest aluat se poate folosi și la alte preparate, fie ele dulci sau sărate. Pe site ai o varietate de rețete care să te bucure atât pe tine, dar și pe cei dragi. Poți încerca și această rețetă de rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideale pentru micul dejun.
Mod de preparare
Primul pas în realizarea acestui aluat franțuzesc pentru croissante este să pregătești drojdia pe care o amesteci cu zahărul într-un bol până devine lichidă.
Pașii necesari pentru preparare
Pune cantitatea de lapte într-un bol, la încălzit, iar în alt vas încălzește sarea. Topește 125 de grame de unt și lasă-l să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Peste amestecul de drojdie cu zahăr pune laptele călduț, omogenizează, apoi adaugă 100 gr de făină și amestecă din nou. Adaugă pe rând untul, gălbenușurile și omogenizează bine de fiecare dată. Încorporează mai apoi treptat făina, timp în care torni și apa călduță în fir subțire. La final, presară sarea și frământă până obții un aluat nelipicios, dar care să nu fie foarte ferm.
Acoperă aluatul cu o folie alimentară și lasă-l la rece pentru 30 de minute.
Între timp, scoate de la frigider 250 de grame de unt. Împarte untul în două bucăți egale pe care mai apoi le împachetezi individual în două folii de plastic. Întinde fiecare bucată de unt cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea unei coli A4. Pune și foile de unt la frigider până trec cele 30 de minute ale aluatului dat la rece. Încearcă un croissant proaspăt alături de un gem delicios de caise.
Cum asamblezi aluatul franțuzesc
După ce s-a scurs timpul, a venit momentul să asamblezi aluatul franțuzesc. Scoate-l de la rece, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l astfel încât o foaie de unt să acopere 2/3 din dimesiunea aluatului.
Pune foaia de unt la un capăt al foii de aluat. Lasă marginile laterale ale aluatului libere. Îndoaie partea liberă a aluatului peste jumătatea foii de unt. Mai apoi, îndoaie peste aceasta partea opusă a foii de aluat cu unt. Aluatul împachetat se acoperă din nou cu folie și se mai lasă la frigider pentru încă 30 de minute.
Când timpul a trecut, pune din nou aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul. Aluatul și-a mărit volumul în frigider, a devenit mai moale, așa că se va modela ușor. Ca să nu se lipească, presară puțină făină și pe sucitor.
Întinde din nou aluatul într-o foaie mai lungă, apoi împachetează-l al fel ca la pasul anterior. Se pune din nou la rece. Este necesar să repeți această operațiune de trei sau patru ori la interval de 40 de minute.
După ce l-ai împachetat a patra oară, lasă aluatul peste noapte, în folie alimentară, la frigider. A doua zi este perfect pentru croissante delicioase sau orice alt tip de desert.