Biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură
Surprinde-i pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete și cu daruri dulci. Îți recomandăm să prepari o rețetă de biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură.
Galerie foto
Biscuiții sunt minunați și îndeplinesc toate condițiile pentru a fi în temă cu specificul respectivelor zile. Nu ai altceva de făcut decât să prepari un aluat fraged din care decupezi biscuiții sub formă de inimioare. Apoi îi umpli cu un jeleu preparat și acesta la fel de simplu, din dulceață de zmeură.
Poți opta pentru o dulceață de căpșuni sau chiar de cireșe, dacă le preferi pe acestea. Important este să obții culoarea roșie, simbolică zilelor în care celebrăm dragostea. După prepararea biscuiților, îi poți împacheta în cutii speciale pentru cadouri și îi vei surprinde pe cei dragi cu așa cadouri delicioase. Dacă timpul îți permite, mai poți prepara și o rețetă de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru biscuiții sub formă de inimioară.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita aluatului fraged, va trebui să ții cont de câteva recomandări importante. Folosește unt și făină de calitate, iar untul adaug-l rece, abia scos de la frigider.
Cum prepari aluatul pentru biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură
Trece 400 de grame de făină prin sită, într-un bol de frământare. Amestecă făina cu un praf de sare și zahărul pudră. Restul de 50 de grame de făină le dai deoparte pentru pasul de modelare a biscuiților. Pune untul rece, tăiat în cuburi, la mijlocul făinii. Tot acolo pune și cele două ouă tot acolo.
Apoi, amestecă rapid cu vârfurile degetelor, toate ingredientele din bol până când obții un aluat fraged și sfărâmicios. Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la rece pentru 35-40 de minute.
Descoperă și o rețetă de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade. Presară făină pe masa de lucru și, cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul în foi de maxim 5 mm grosime. Rupe câte o bucată de aluat, dacă masa nu îți permite să întinzi tot aluatul odată.
Cu o formă specială pentru biscuiți cu decupaj la mijloc, sub formă de inimioară, decupează aluatul și formează biscuiții. Decupează jumătate de aluat cu o formă fără decupaj la mijloc.
Transferă biscuiții decupați în tava tapetată cu hârtie de copt, dar la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptor și coace biscuiții la 180 de grade pentru 15 minute.
Pune dulceața de zmeură la fiert împreună cu amidonul, iar după ce amidonul este suficient de hidratat, trece jeleul prin sită.
După coacerea și răcirea biscuiților, unge biscuiții întregi cu jeleu de zmeură și așază-i pe cei cu decupaj peste ei. presează-i pentru a se lipi bine și a acoperi jeleul formele de inimioară decupate.
Opțional, îi poți decora și cu zahăr pudră. Dacă mai dorești astfel de rețete pentru ziua de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți mai recomandăm și o rețetă de prăjitura Lamington cu gem de zmeură.