Blat umed pentru tort. Rețetă simplă de blat ce nu mai necesită însiropare

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru reușita unui tort delicios și spectaculos, blatul de tort reprezintă piesa principală. Îți oferim în acest scop o rețetă de blat umed pentru tort ce nu mai necesită însiropare.

Maria Udrea
Publicat: 25 martie 2023, 08:00

Galerie foto

Pentru a nu secționa blatul de tort în mai multe părți, se pot coace două blaturi / Shutterstock

Dacă ți se întâmplă adesea să nu-ți reușească pe deplin tortul pentru că nu l-ai însiropat suficient, rețeta blatului umed te va scăpa de această grijă. Este un blat cu o textură spongioasă ce se hidratează de la umiditatea cremelor ce-l acompaniază.

Citește și

Poți prepara pentru un astfel de blat orice cremă dorești. Îl poți prepara cu o zi înainte de folosire, ca orice blat de tort obișnuit. Se prepară mult mai ușor decât pandișpanul clasic, fără a mai separa albușurile de gălbenușuri. Se păstrează perfect în forma de copt mai multe zile, la loc răcoros. Odată ce îl vei încerca, reușita sa te va convinge să-l repeți necontenit.

Descoperă aici și o rețetă de blat de tort cu amidon. Este un blat dens și foarte pufos. În continuare te lăsăm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării blatului umed.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de amestecarea ingredientelor pentru blatul de tort este să prepari o cafea la filtru sau la espressor după gustul propriu. Aceasta va aromatiza plăcut blatul de tort. Dacă nu dorești un tort cu aromă de cafea, o poți înlocui cu lapte, dar adaugi mai multă pudră de cacao.

Cum prepari un blat umed pentru tort

După ce ai pregătit cafeaua, las-o să se răcească și adună pe masa de lucru celelalte ingrediente și ustensilele necesare amestecării lor. Compoziția pentru acest blat de tort se prepară într-un timp foarte scurt și cu un minimum de efort.

Înainte de a începe să amesteci ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt. Ingredientele sunt calculate pentru o formă cu diametrul de 30 cm, dar poți prepara două blaturi în forme cu diametrul de 22 cm. Pune hârtie de copt la baza formei, iar lateralele unge-le cu ulei și presară puțină făină.

Sparge cele două ouă într-un bol și adaugă peste ele uleiul, iaurtul și cafeaua răcită. Amestecă-le bine până când obții  o compoziție fluidă și omogenă.

În alt bol, amestecă ingredientele solide, adică făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, zahărul și sarea. Amestecă-le și pe acestea foarte bine. Nu uita să treci făina prin sită, dar și praful de copt pentru a nu se forma cocoloașe.

Peste ingredientele solide adaugă treptat compoziția fluidă, în timp ce amesteci energic. Vei obține un aluat omogen și ciocolatos, dar ușor cursiv.

Întinde compoziția în interiorul formei de copt și nivelează-i uniform suprafața. Coace minunatul blat umed pentru tort la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.

Și dacă te întrebi ce creme poți folosi pentru un astfel de blat, îți oferim și o rețetă de tort cu cremă de ciocolată și ananas.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor
Prăjitura revani, desertul grecesc cu griș și blat umed
Prăjitura revani, desertul grecesc cu griș și blat umed
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă