Bruschette cu friptură în sos de bere, pentru una dintre gustările zilei

Fără coacere
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Italiană

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm o rețetă de bruschette cu friptură în sos de bere. Familia se va bucura de un așa preparat gustos și consistent.

Maria Udrea
Publicat: 12 mai 2023, 07:00

Galerie foto

Bruschetele cu friptură se decorează cu rondele de ceapă roșie, de ardei iuți și cu verdeață / Profimedia Images

Friptura se prepară din carne de porc cu bere la cuptor. Mai adaugi și câteva legume pentru aromă și consistență, dar și puțină pastă de roșii. Vei obține un sos delicios din legumele coapte, cu care vei tartina feliile de pâine. Poți opta și pentru carnea de vită sau de pui, important este să iasă fragedă și să se desfacă în franjuri după preparare.

Bruschetele sunt de origine italiană și fac parte din categoria aperitivelor. Sunt servite, de obicei, înainte de felul principal al mesei. Rețeta clasică se prepară din pâine proaspătă care se coace sau se prăjește. După prăjire feliile de pâine sunt frecate fierbinți cu usturoi și unse cu ulei de măsline, apoi presărate cu sare și piper.

Citește și

De-a lungul timpului și rețeta de bruschette a fost adaptată și s-au creat combinații dintr-o gamă foarte largă de ingrediente. Cele mai frecvente combinații sunt din avocado, roșii, măsline, cașcaval, șuncă și multe altele. Descoperă aici o rețetă simplă și rapidă de bruschette cu roșii și măsline. Mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru bruschette cu friptură în sos de bere.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pornirea cuptorului la 175 de grade Celsius și aducerea pe masa de lucru a ingredientelor și ustensilelor necesare. Toate ingredientele, mai puțin pâinea se vor prepara la cuptor în același timp.

Cum prepari bruschette cu friptură în sos de bere

Mai întâi pregătește legumele pe care le cureți, le clătești și le tai în franjuri, sau în bucăți mai mici. Porționează și carnea de porc în bucăți mai mici pentru a se prepara mai rapid.

Descoperă și o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor.

Ia o crăticioară și pune ulei în ea. Apoi adaugă legumele, iar peste acestea așază bucățile de carne. Asezonează ingredientele cu sare și piper, apoi toarnă berea peste ele. Introdu crăticioara la cuptor și prepară friptura cu legumele timp de aproximativ o oră și 30 de minute, la 175 de grade Celsius.

Când carnea este bine preparată scoate-o pe un tocător de lemn și desfă-o în franjuri.

Adaugă pasta de roșii în sosul de legume din cratiță și mai pune-o pe foc pentru aproximativ 10 minute. Apoi adaugă în sos și franjurile de carne și amestecă-le bine prin sos.

Scurge legumele din sos pasează-le și trece-sosul rezultat prin sită. Adaugă muștar după gust.

Taie pâinea în felii subțiri și oblice. Pune feliile de pâine la rumenit într-o tigaie antiaderentă, așezată pe flacăra aragazului.

Apoi, unge feliile de pâine cu un strat generos din sosul de legume. Așază peste sos franjurile din friptura de porc. Decorează delicioasele bruschette cu friptură în sos de bere cu rondele de ceapă roșie și de ardei iuți, dar și cu verdeață proaspătă.

Savurează-le alături de cei dragi când stați la povești sau vizionați emisiunea preferată.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat