Budincă de chia cu lapte de cocos, desert fără coacere
Vrei un desert gustos, aromat, ușor de preparat și după care să nu aștepți prea mult timp? Zis și făcut. Încearcă această rețetă de budincă de chia cu lapte de cocos și sigur nu vei regreta.
Fie că ai nevoie de un mic dejun sățios, o gustare sănătoasă sau de un desert rapid, budinca de chia te va scoate din orice încurcătură. Modul de preparare este extrem de simplu. Chia este perfectă în combinație cu orice tip de fructe, indiferent de sezon.
Chiar dacă alegi fructe proaspete, congelate sau nuci precum alunele ori fisticul sau de ce nu chiar și ciocolată amăruie, rețeta de budincă de chia cu lapte de cocos va deveni preferat ta.
O poți aroma așa cum vrei tu, în funcție de preferințe. Poți folosi vanilie, scorțișoară, ghimbir sau chiar cacao pentru a obține gustul perfect. De asemenea, laptele de cocos poate fi și el înlocuit cu orice alt tip de lapte vegetal. Fie că e de soia, de orez sau de migdale, rezultatul este la fel de gustos.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un vas amestecă foarte bine laptele de cocos cu mierea și semințele de chia. Laptele de cocos se folosește de obicei în combinație cu chia pentru că este destul de consistent și este mult mai aromat spre deosebire de alte tipuri de lapte vegetal.
După ce ai amestecat foarte bine cele trei ingrediente, pune compoziția la frigider pentru o oră sau două. Semințele vor absorbi tot lichidul și vei obține o budincă consistentă, aromată și delicioasă.
Pune budinca în cupe, cam 150 de grame în fiecare, și decorează cu fructe proaspete, congelate sau nuci. Budinca de chia se poate păstra și peste noapte la frigider și așa vei avea pregătit micul dejun a doua zi.
Beneficiile semințelor de chia
Semințele de chia sunt extrem de hrănitoare și sunt un aliment foarte sănătos. Chia înseamnă în limba mayașă putere. De-a lungul timpului s-a demonstrat că acestea dau energie și vitalitate dacă sunt introduse în dieta zilnică.
Sunt bogate în antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, prevenind și ajutând la tratarea afecțiunilor. Pentru că sunt de asemenea bogate în fibre, acestea îmbunătățesc digestia și reglează tranzitul intestinal. Odată ajunse în stomac funcționează asemenea unui prebiotic.
Semințele de chia sunt asemănătoare la gust cu nucile și pot fi consumate atât în stare crudă, dar și înmuiate în prealabil în apă. Chiar dacă nu s-a ajuns încă la o concluzie clară, mai mulți specialiști spun că semințele de chia înmuiate sunt mai ușor de digerat de către organism. Un dezavantaj al faptului că sunt deseori consumate crude este că nutrienții lor nu se absorb la fel de ușor în organism.