Kombucha este o băutură fermentată obținută prin fermentarea ceaiului dulce, de obicei din ceai verde sau negru, cu ajutorul unei colonii de bacterii și drojdii. Această băutură are o consistență efervescentă și un gust ușor acidulat, ce variază în funcție de timpul de fermentare și de ingredientele adăugate.
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare ziMerele sunt fructele cele mai accesibilă. Sunt disponibile tot timpul anului, în orice zonă a lumii, sunt ieftine, sunt versatile, sunt bogate în nutrienți. Găsești atât de multe soiuri, încât este imposibil să nu găsești să nu fie unul pe placul tău. Sunt și mere dulci, și mere acrișoare, și mai crocante și cu textură mai moale. Totuși, unele dintre ele sunt mai bogate în nutrienți decât altele. Iată care este cel mai sănătos soi de mere.
Cel mai sănătos soi de mere. Cum să alegi pe cele potrivite pentru tineFeta este cea mai faimoasă brânză din Grecia care a cucerit gurmanzii din întreaga lume. Are un gust pe care îl recunoști imediat și este delicioasă atât simplă, cât și în diverse preparate ca salate, plăcinte, tarte. Descoperă și tu 4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des. Vezi de ce o recomandă nutriționiștii.
4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai desOul este unul dintre alimentele de bază care nu trebuie să lipsească din dieta ta. Ouăle sunt bogate în nutrienți, grăsimi și proteine care ajută organismul să funcționeze la parametrii maximi. Culoarea gălbenușului este un indicator pentru valoarea nutritivă a oului? Descoperă ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștiiCiocolata neagră nu trebuie ocolită pentru că are atât de mulți nutrienți încât este păcat ca organismul tău să nu se bucure de ei. Descoperă și tu 7 beneficii ale consumului de ciocolată neagră. Vezi de ce e recomandat să o incluzi în dieta ta.
7 beneficii ale consumului de ciocolată neagră. De ce e recomandat să o incluzi în dieta taGulia este o legumă pe cât de sănătoasă și de gustoasă, pe atât de puțin populară în România. Se cultivă cu precădere în zona Transilvaniei, dar este consumată mult prea puțin de către populația țării noastre. Află în cele ce urmează care sunt beneficiile consumului de gulie.
Beneficiile consumului de gulie. Cum poate fi inclusă în dieta zilnicăTrebuie să adaugi semințe de in în dieta ta pentru a te bucura de o digestie bună, dar nu numai. Nutriționiștii recomandă consumul unei lingurițe de semințe de in în fiecare zi. Fie că le cumperi întregi sau deja mărunțite există o mulțime de variante de a le integra în meniul tău. Descoperă 5 motive pentru care e indicat să consumi semințe de in în fiecare zi.
5 motive pentru care e indicat să consumi semințe de in în fiecare zi, potrivit nutriționiștilorConsumul de legume și fructe de sezon este unul dintre cele mai simple moduri de a susține o alimentație sănătoasă. Alege produse care cresc în zona ta, pe care le găsești proaspete în piețe sau în supermarketuri. Descoperă cele 6 fructe și legume de primăvară pe care trebuie să le consumi.
6 fructe și legume de primăvară pe care trebuie să le consumi sezonul acestaNu lăsa să treacă primăvara fără să te bucuri de gustul de leurdă. Acest usturoi sălbatic înrudit cu arpagicul este o încrucișare între usturoi și ceapă, se folosește în supe, sosuri, piureuri, alături de legume sotate.
Leurda sau usturoiul sălbatic. 4 rețete perfecte pentru primăvarăGhimbirul este unul dintre puținele condimente pe care le poți folosi și proaspăt și uscat și pudră și confiat. Este atât de versatil că poate fi ingredient în preparate sărate, dulci, se poate face ceai din el sau smoothie.
Ghimbirul, cel mai versatil condiment. Cum să îl folosești în bucătărie sau ca tratamentSemințele de in sunt un ingredient foarte valoros din punct de vedere nutrițional, însă trebuie consumate cu grijă, respectând un anumit mod de preparare. Doar așa îți vor putea susține sănătatea sistemului digestiv. Hai să descoperim modul în care semințele de in te pot ajuta să slăbești.
Semințele de in te pot ajuta să slăbești. Cum trebuie să le consumi ca să funcționezeOrganismul persoanelor care suferă de diabet nu produce suficientă insulină sau nu o folosește în mod corect pe cea existentă ceea ce duce la acumularea unei cantități mari de glucoză în sânge. Dacă și tu ai fost diagnosticată cu diabet, o soluție pentru a rezolva această problemă este să alegi alimente care scad glicemia.
Alimente care scad glicemia. Ce poți consuma pentru a reduce riscul de apariție a diabetuluiGutuile sunt consumate de secole, atât datorită gustului lor, dar și pentru beneficiile lor nutritive. Le consumau chiar și grecii și romanii în Antichitate și sunt menționate chiar și în textele biblice. Hai să aflăm împreună care sunt beneficiile consumului de gutui.
Beneficiile consumului de gutui. De ce trebuie să le mănânci zilnicCiocolata a fost consumată de civilizațiile aztece de mii de ani, iar europenii au descoperit-o abia în secolul al XVI-lea. De atunci, despre ciocolată se spune că este un simbol al luxului și al răsfățului. Află cele mai interesante 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai până acum.
16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știaiSparanghelul este o legumă verde care este ușor de recunoscut datorită formei sale. Se găsește în stare proaspătă primăvara și conservat tot restul anului. Din această cauză este mai scump decât alte legume. Acesta se gătește de obicei la grătar, la abur sau prăjit. Hai să aflăm împreună totul despre sparanghel.
Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumiGhimbirul este un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Beneficiile ceaiului de ghimbir îl fac ideal de consumat atât la micul dejun, cât și în timpul zilei. Poți să-l faci fie din bucăți de ghimbir proaspăt, fie din pliculețele pe care le găsești pe rafturile magazinelor.
Beneficiile ceaiului de ghimbir. Când și cum se consumăGuavele sunt fructe tropicale cu coajă verde-gălbuie, care cresc pe copaci. Sunt originare din America Centrală și extrem de populare printre iubitorii de fructe exotice. În zona lor, ele sunt considerate remediu tradițional pentru o serie de afecțiuni ale organismului. Cercetările demonstrează că într-adevăr acestea influențează în mod pozitiv organismul.
Totul despre guava, fructul minune din America de SudKiwano, uneori cunoscut sub numele de pepene galben cu coarne sau pepene kiwano, este un fruct exotic, originar din Africa Subsahariană. Răsadurile sunt plantate primăvara, iar fructele se coc perfect în timpul sezonului cald de vară. Dacă vrei să știi mai multe despre acest fruct, atunci hai să aflăm împreună ce este kiwano.
Ce este kiwano, fructul care seamănă cu un pepene cu coarneVrei un desert gustos, aromat, ușor de preparat și după care să nu aștepți prea mult timp? Zis și făcut. Încearcă această rețetă de budincă de chia cu lapte de cocos și sigur nu vei regreta.
Budincă de chia cu lapte de cocos, desert fără coacereFie că alegi să-l folosești la paste, la ciorbe sau la tocăniță, un suc de roșii făcut în casă este cel care dă gustul special. Dacă nu pui nici conservanți, poți să stai liniștită și în ceea ce privește sănătatea.
Suc de roșii fără conservanți. O rețetă gustoasă și sănătoasăPreparatele din bucătăria turcească au căpătat din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Așa s-a întâmplat și cu ayran, o băutură răcoroasă, care se prepară din iaurt cremos, sare și apă.
Ayran, băutură turcească tradițională: beneficii și mod de preparareDescoperă zece beneficii ale laptelui cu turmeric, dar și cum îl poți prepara la tine acasă. Laptele cu turmeric, cunoscut și sub numele de laptele de aur, este o băutură indiană care a câștigat popularitate în culturile occidentale.
10 beneficii ale laptelui cu turmeric. Cum îl poți prepara la tine acasă