Castraveți murați pentru iarnă. Rețetă simplă și rapidă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Castraveții murați sunt nelipsiți din cămările noastre pentru că fac parte din lista cu cele mai simple, dar și cele mai gustoase murături. Dacă nu ai o rețetă proprie, îți oferim mai jos cea mai simplă și rapidă rețetă de castraveți murați pentru iarnă.

Publicat: 7 august 2022, 07:38

Galerie foto

Soluția lichidă se toarnă fierbinte peste castraveții din borcane / RețeteFeldefel.ro

Ingredientele pentru murarea castraveților sunt dintre cele mai uzuale, deci nu vei duce lipsă de ele. Le găsești în piață, dar și în magazinele alimentare de cartier sau în hipermarketuri.

Pe lângă folosirea lor alături de fripturi sau garnituri, castraveții murați dau gust și consistență multor salate și aperitive. Sunt nelipsiți în salata de boeuf preparată la sărbătorile de iarnă. Se adaugă în diferite rețete de salate de cartofi sau de ciuperci și piept de pui. Iar în salata de ciuperci cu ton sunt de neînlocuit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a conserva și tu într-un mod simplu castraveții.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea rețetei de castraveți murați pentru iarnă constă în alegerea și pregătirea ingredientelor, precum și sterilizarea borcanelor. Optează pentru castraveți drepți, de mărime mică și medie pentru a se așeza frumos în borcane. Ai nevoie și de câțiva castraveți mai mici cu care poți umple golurile ce se creează în borcane.

Cum pregătești ingredientele pentru murarea castraveților

După ce ai ales castraveții, spală-i bine în apă rece cu buretele de vase, folosind partea abrazivă. Apoi lasă castraveții în apă rece până când te ocupi de celelalte ingrediente.

Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și tai-o longitudinal în 6-8 bucăți. Curăță cățeii de usturoi, clătește-i și pe aceștia și taie-i în sferturi. Curăță și morcovii și taie-i în bastonașe, pentru a-i îndesa ușor în golurile din borcane. Clătește și crenguțele de mărar cu flori, dar cu mare atenție pentru a nu se scutura.

Când ai toate aceste ingrediente pregătite și ai adus pe masa de lucru și condimentele, poți prepara soluția lichidă pentru murarea castraveților.

Cum prepari saramura pentru rețeta de castraveți murați pentru iarnă

Înainte de a prepara saramura, pune ingredientele de bază în borcanele sterilizate. Ai aici câteva metode pentru sterilizarea borcanelor.

Pune la baza borcanelor 2-3 felii de ceapă, câte un cățel de usturoi tăiat în sferturi și câte o crenguță de mărar.

Vezi mai multe imagini cu castraveții murați accesând GALERIA FOTO!

Înainte de a pune castraveții în borcane, se adaugă celelalte ingrediente din listă / RețeteFeldefel.ro


Apoi introdu castraveții în borcane, pe lungime. Printre castraveți îndeasă bastonașe de hrean și de morcovi. Acolo unde se mai creează goluri ocupă-le cu castraveții micuți. Deasupra mai adaugă câte o floare de mărar și o foaie de dafin.

Adaugă peste ingredientele din borcan câte o linguriță cu boabe de muștar și 1/2 linguriță cu boabe de piper negru. După ce ai așezat toate ingredientele în borcane, pune borcanele într-o tavă metalică și poți prepara saramura.

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune în ea apa, oțetul, sarea și zahărul. Amestecă în cratiță cu o spatulă până când se topesc sarea și zahărul. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere apoi stinge focul. Adaugă oțetul, amestecă din nou în vas și toarnă saramura fierbinte în borcane. Urmărește ca saramura sa acopere toate ingredientele din borcane. Închide borcanele cu capacele aferente și lasă-le să se răcească pe masa din bucătărie, apoi le poți trece în cămară etichetate cu data preparării.

După ce ai terminat de conservat castraveții, fă-ți timp și pentru rețeta de gogoșari în oțet. Nici aceștia nu pot lipsi din cămară.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă
Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor