Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilor

Dacă treci pragul unui restaurant pescăresc te aștepți să găsești acolo numai preparate proaspete și delicioase. Nu este întotdeauna așa și trebuie să fii foarte atentă la detalii pentru a avea o experiență plăcută. Află ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc.

Preparat dintr-un restaurant pescăresc aranjate într-un bol negru
Înainte de a comanda trebuie să te asiguri că ingredientele sunt proaspete / Shutterstock

Meniul unui restaurant pescăresc ar trebui să fie un adevărat răsfăț dacă îți plac astfel de preparate.

Ar trebui să găsești supe, ciorbe, icre, salate și o mulțime de preparate cu fructe de mare și pește de diverse tipuri.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc

Peștele este una dintre cele mai bune surse de aicizi grași esențiali omega 3 care sprijină buna funcționare a inimii și a creierului. Fructele de mare au și ele o mulțime de vitamine și minerale. Important este să știi ce să alegi. Află care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.

Unele restaurante, chiar dacă sunt specializate în pește și fructe de mare nu le servesc chiar proaspete. Fie că nu se găsesc în zonă și transportul lor ar fi mult prea scump, fie că le este mai comod așa, aleg de multe ori să folosească produse congelate.

Iată ce să nu comanzi din meniul unui restaurant specializat în pește, potrivit EatThis.com.

Supa de fructe de mare

Supa de fructe de mare este unul dintre cele mai slabe preparate din meniul restaurantele pescărești. De obicei conține ingrediente din conserve, în special scoici. Nu este nimic rău în acest lucru în general, însă în ceea ce privește scoicile există niște probleme.

În iulie 2022, Food and Drug Administration (FDA) din SUA a oferit un raport în care arăta că scoicile în conservă conțin cantități mai mari decât cele admise de acid perfluorooctanoic (PFOA).

Acesta se elimină foarte greu din organism, iar multe studii citate de Societatea Americană împotriva Cancerului au arătat că poate cauza cancer testicular și de rinichi.

Calamari pane

Nu doar scoicile din conservă sunt un motiv pentru care trebuie să eviți supa de fructe de mare. De obicei, restul ingredientelor (făina, cartofii, smântână) sunt prezente în cantități atât de mari încât acoperă gustul pe care tu îl cauți.

În felul acesta preparatul are un cost mai mic pentru restaurant. În schimb ție ți se va cere mai mult doar pentru că în denumire apare sintagma ”fructe de mare”.

Dacă nu sunt gătiți cu atenție, respectându-se tehnicile de lucru, calamarii pane se transformă dintr-un aperitiv delicios într-un dezastru. Ori sunt prea gătiți, ori rămân aproape cruzi.

Citește cu atenție recenziile înainte să mănânci la un restaurant cu specific de pescăresc. Dacă nu alegi corect vei da și o mulțime de bani și nici nu vei mânca bine.

Recomandările autorităților

Din cauza acestor descoperiri, autoritățiile au recomandat oamenilor să nu depășească mai mult de 300 de grame de scoici conservate pe lună.

Dacă te asiguri că sunt folosite fructe de mare proaspete, din surse sigure, atunci poți comanda cu încredere.

În același raport FDA notează că în cadrul unei diete echilibrate ”fructele de mare au beneficii nutriționale atât pentru adulți, cât și pentru copii, sprijinind sistemul imunitar, întărind oasele, ajutând inima să funcționeze corect și reducând riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer”.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Regula fermoarului ar putea intra în Codul Rutier din România. Ce sancţiuni riscă şoferii care nu o respectă
"Regula fermoarului" ar putea intra în Codul Rutier din România. Ce sancţiuni riscă şoferii care nu o respectă
"Regula fermoarului" ar putea intra în Codul Rutier din România. Ce sancţiuni riscă şoferii care nu o respectă
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica lui Jennifer Lopez, Emme. Ce a dezvăluit artista despre viața personală a fiicei ei
Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica lui Jennifer Lopez, Emme. Ce a dezvăluit artista despre viața personală a fiicei ei
Cât de mult a crescut și cum arată acum fiica lui Jennifer Lopez, Emme. Ce a dezvăluit artista despre viața personală a fiicei ei
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide