Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilor
Dacă treci pragul unui restaurant pescăresc te aștepți să găsești acolo numai preparate proaspete și delicioase. Nu este întotdeauna așa și trebuie să fii foarte atentă la detalii pentru a avea o experiență plăcută. Află ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc.
Meniul unui restaurant pescăresc ar trebui să fie un adevărat răsfăț dacă îți plac astfel de preparate.
Ar trebui să găsești supe, ciorbe, icre, salate și o mulțime de preparate cu fructe de mare și pește de diverse tipuri.
Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc
Peștele este una dintre cele mai bune surse de aicizi grași esențiali omega 3 care sprijină buna funcționare a inimii și a creierului. Fructele de mare au și ele o mulțime de vitamine și minerale. Important este să știi ce să alegi. Află care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Unele restaurante, chiar dacă sunt specializate în pește și fructe de mare nu le servesc chiar proaspete. Fie că nu se găsesc în zonă și transportul lor ar fi mult prea scump, fie că le este mai comod așa, aleg de multe ori să folosească produse congelate.
Iată ce să nu comanzi din meniul unui restaurant specializat în pește, potrivit EatThis.com.
Supa de fructe de mare
Supa de fructe de mare este unul dintre cele mai slabe preparate din meniul restaurantele pescărești. De obicei conține ingrediente din conserve, în special scoici. Nu este nimic rău în acest lucru în general, însă în ceea ce privește scoicile există niște probleme.
În iulie 2022, Food and Drug Administration (FDA) din SUA a oferit un raport în care arăta că scoicile în conservă conțin cantități mai mari decât cele admise de acid perfluorooctanoic (PFOA).
Acesta se elimină foarte greu din organism, iar multe studii citate de Societatea Americană împotriva Cancerului au arătat că poate cauza cancer testicular și de rinichi.
Calamari pane
Nu doar scoicile din conservă sunt un motiv pentru care trebuie să eviți supa de fructe de mare. De obicei, restul ingredientelor (făina, cartofii, smântână) sunt prezente în cantități atât de mari încât acoperă gustul pe care tu îl cauți.
În felul acesta preparatul are un cost mai mic pentru restaurant. În schimb ție ți se va cere mai mult doar pentru că în denumire apare sintagma ”fructe de mare”.
Dacă nu sunt gătiți cu atenție, respectându-se tehnicile de lucru, calamarii pane se transformă dintr-un aperitiv delicios într-un dezastru. Ori sunt prea gătiți, ori rămân aproape cruzi.
Citește cu atenție recenziile înainte să mănânci la un restaurant cu specific de pescăresc. Dacă nu alegi corect vei da și o mulțime de bani și nici nu vei mânca bine.
Recomandările autorităților
Din cauza acestor descoperiri, autoritățiile au recomandat oamenilor să nu depășească mai mult de 300 de grame de scoici conservate pe lună.
Dacă te asiguri că sunt folosite fructe de mare proaspete, din surse sigure, atunci poți comanda cu încredere.
În același raport FDA notează că în cadrul unei diete echilibrate ”fructele de mare au beneficii nutriționale atât pentru adulți, cât și pentru copii, sprijinind sistemul imunitar, întărind oasele, ajutând inima să funcționeze corect și reducând riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer”.