Cea mai cremoasă supă cremă de morcovi pe care o poți face acasă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Supa cremă de morcovi este cremoasă, bogată în vitamine, se face ușor și poate fi congelată pentru a fi consumată mai târziu. Nu ai niciun motiv să nu o încerci. Dacă ai copii, cu siguranță această rețetă este modalitatea perfectă să îi convingi să consume morcovi.

Publicat: 3 august 2022, 06:16
Poți congela supa cremă de morcovi până la 6 luni / Shutterstock

În cazul în care ai în frigider mulți morcovi cu care nu știi ce să faci, poți încerca această supă cremă, indiferent dacă este cald sau frig afară. O poți consuma caldă, dar este la fel de bună și rece în zilele toride ale verii.

Ingrediente

Mod de preparare

Se încing untul și uleiul într-o tigaie, la foc mediu, până se topește untul. Se adaugă ceapa și țelina și se gătesc, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 4-6 minute.

Se adaugă usturoiul și cimbrul sau pătrunjelul și se lasă aproximativ 10 secunde. Apoi se pun morcovii, apa și supa de legume/pui. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se mai lasă aproximativ 25 de minute. Apoi se pune totul într-un blender și se pasează până se omogenizează.

Se adaugă smântâna lichidă și se asezonează cu sare și piper.

 

Citește și

Sfaturi pentru a face supă cremă de morcovi

Această supă cremă de morcovi este cremoasă și dulce. O poți păstra la frigider pentru 3-4 zile sau o poți congela pentru aproximativ 6 luni. Ideal este să folosești pungi speciale pentru congelator în care să porționezi supa raportat la numărul de persoane din casă.

Unul dintre ingredientele necesare pentru această supă cremă de morcovi este supa de legume sau de pui. Dacă nu ai poți folosi apă, însă preparatul nu va mai fi la fel de gustos. Supa de pui se face foarte repede. Pune la fiert 2-3 bucăți de carne de pui cu câteva legume rădăcinoase, foaie de dafin, sare, piper. Când carnea s-a fiert, o scoți din oală. Zeama rezultată o poți folosi pentru a face supa cremă de morcovi, iar restul ingredientelor pot fi utilizate pentru alte feluri de mâncare. Pentru supa de legume este suficient să fierbi câteva legume rădăcinoase cu un strop de ulei de măsline, sare și piper. Din legumele rămase poți face un piure. Află de aici câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun piure.

Beneficiile nutritive ale morcovilor

Morcovii sunt legume pline de nutrienți. Nu doar că vei avea un preparat savuros dacă îi gătești, ci vei primi și o adevărată porție de sănătate. 100 g de morcovi conțin:

  • 73% din necesarul zilnic de vitamina A;
  • 9% din necesarul zilnic de vitamina K;
  • 8% din necesarul zilnic de potasiu și fibre;
  • 5% din necesarul zilnic de vitamina C;
  • 2% din necesarul zilnic de calciu și fier.

Morcovii conțin și o cantitate impresionantă de antioxidanți care, potrivit cercetărilor ajută la lupta cu stresul oxidativ, crescând imunitatea organismului. Betacarotenul, care este și el un antioxidant, ajută la menținerea sănătății ochilor.

Antioxidanții pot reduce riscul de apariție a cancerului. Este dovedit științific faptul că aceștia antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi dăunători din corpul tău, dar și împotriva inflamațiilor. Acestea sunt responsabile și cu apariția bolilor cardiovasculare, așa că dacă vei consuma mai mulți morcovi îți vei ajuta și inima să rămână sănătoasă.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile consumului de gulie. Cum poate fi inclusă în dieta zilnică
Beneficiile consumului de gulie. Cum poate fi inclusă în dieta zilnică
Supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină
Supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină
Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate
Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor