Cele mai bune fursecuri cu ciocolată și unt. Rețeta pe care o poți prepara acasă

Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Englezească

Dacă pregătești fursecuri cu ciocolată și unt nu ai cum să dai greș niciodată. Ori de câte ori ai musafiri sau îți este poftă de ceva delicios prepară acest desert. Este cea mai bună rețetă de fursecuri din lume.

Cristina Catană
Publicat: 10 iunie 2023, 07:00
Untul face aceste fursecuri cu ciocolată moi și aromate / Shutterstock

La prima vedere fursecurile cu ciocolată și unt nu au nimic deosebit. Ingredientele sunt similare altor rețete. Totuși, tehnica de lucru este cea care le face să fie adorate de toată lumea. Ingredientul cheie aici este, desigur, untul care este topit până devine brun. El dă gustul special, de caramel, dar și textura moale a fursecurilor.

Citește și

Toate ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă uiți să scoți ouăle din frigider trece-le pe sub un jet de apă caldă pentru câteva minute cât să se încălzească.În caz contrar se vor coagula imediat la contactul cu untul călduț. Nu uita să încerci și rețeta clasică, iar mai jos găsești ingredientele și modul de preparare al delicioaselor fursecuri cu ciocolată și unt.

Ingrediente

Mod de preparare

Se pune untul într-o cratiță mare și se pune pe foc să se topească amestecând constant. După câteva minute, va începe să se rumenească și va căpăta o culoare de chihlimbar auriu. Se lasă până când capătă o aromă de nucă. Se transferă imediat untul într-un castron mediu.

Se lasă deoparte să se răcească timp de 10 minute. Apoi se mixează cu zahărul brun și cu cel granulat până se combină. După aceea se încorporează oul, gălbenușul de ou, vanilia și iaurtul.

Într-un alt castron se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Apoi se adaugă încet ingredientele uscate la ingredientele umede și se mixează la viteză mică până când se combină. După aceea se pun ambele tipuri de chipsuri de ciocolată și se amestecă la viteză mică până când se încorporează în aluat.

Se dă aluatul timp de 2 ore la frigider minimum, maximum 24 de ore. Aluatul trebuie să fie foarte rece.

Cum formezi și prepari fursecurile

Odată ce aluatul este răcit, se preîncălzește 180°C de grade și se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Din aluat se formează bile care se pun la distanță de 4 cm una de cealaltă.

Fursecurile se coc  9-11 minute sau până când marginile lor încep să devină aurii. Se lasă să se răcească apoi se presară cu fulgi de sare.

Cum poți congela aluatul de fursecuri cu ciocolată și unt

Poți face mai mult aluat de fursecuri pe care să îl congelezi, urmând să îl folosești atunci când ai nevoie de e. După ce aluatul s-a răcit la frigider pentru cel puțin 30 de minute, formează bile pe care le pui pe o tavă și le dai la congelator până se întăresc.

Apoi le scoți, le pui în pungi speciale și le pui din nou în congelator. În felul acesta te asiguri că nu se vor lipi unele de celelalte. Când ai timp nu uita să încerci și reeta de fursecuri cu scorțișoară.

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Te-ar mai putea interesa și
Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromate
Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromate
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat