Cele mai bune fursecuri cu ciocolată și unt. Rețeta pe care o poți prepara acasă
Dacă pregătești fursecuri cu ciocolată și unt nu ai cum să dai greș niciodată. Ori de câte ori ai musafiri sau îți este poftă de ceva delicios prepară acest desert. Este cea mai bună rețetă de fursecuri din lume.
La prima vedere fursecurile cu ciocolată și unt nu au nimic deosebit. Ingredientele sunt similare altor rețete. Totuși, tehnica de lucru este cea care le face să fie adorate de toată lumea. Ingredientul cheie aici este, desigur, untul care este topit până devine brun. El dă gustul special, de caramel, dar și textura moale a fursecurilor.
Toate ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă uiți să scoți ouăle din frigider trece-le pe sub un jet de apă caldă pentru câteva minute cât să se încălzească.În caz contrar se vor coagula imediat la contactul cu untul călduț. Nu uita să încerci și rețeta clasică, iar mai jos găsești ingredientele și modul de preparare al delicioaselor fursecuri cu ciocolată și unt.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune untul într-o cratiță mare și se pune pe foc să se topească amestecând constant. După câteva minute, va începe să se rumenească și va căpăta o culoare de chihlimbar auriu. Se lasă până când capătă o aromă de nucă. Se transferă imediat untul într-un castron mediu.
Se lasă deoparte să se răcească timp de 10 minute. Apoi se mixează cu zahărul brun și cu cel granulat până se combină. După aceea se încorporează oul, gălbenușul de ou, vanilia și iaurtul.
Într-un alt castron se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Apoi se adaugă încet ingredientele uscate la ingredientele umede și se mixează la viteză mică până când se combină. După aceea se pun ambele tipuri de chipsuri de ciocolată și se amestecă la viteză mică până când se încorporează în aluat.
Se dă aluatul timp de 2 ore la frigider minimum, maximum 24 de ore. Aluatul trebuie să fie foarte rece.
Cum formezi și prepari fursecurile
Odată ce aluatul este răcit, se preîncălzește 180°C de grade și se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Din aluat se formează bile care se pun la distanță de 4 cm una de cealaltă.
Fursecurile se coc 9-11 minute sau până când marginile lor încep să devină aurii. Se lasă să se răcească apoi se presară cu fulgi de sare.
Cum poți congela aluatul de fursecuri cu ciocolată și unt
Poți face mai mult aluat de fursecuri pe care să îl congelezi, urmând să îl folosești atunci când ai nevoie de e. După ce aluatul s-a răcit la frigider pentru cel puțin 30 de minute, formează bile pe care le pui pe o tavă și le dai la congelator până se întăresc.
Apoi le scoți, le pui în pungi speciale și le pui din nou în congelator. În felul acesta te asiguri că nu se vor lipi unele de celelalte. Când ai timp nu uita să încerci și reeta de fursecuri cu scorțișoară.