Chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing
Dacă îți plac deserturile foarte aromate și cu fructe în compoziție, îți recomandăm să încerci rețeta de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing.
Galerie foto
Aluatul de chec este unul clasic, a cărei rețetă o știm din caietul bunicii, îngălbenit de vreme. Însă afinele adăugate și lămâia, din belșug, îl fac mai special. Checul este mai special atât ca gust cât și ca aspect, mai ales decorat cu glazură tot pe bază de lămâie. Culoarea galbenă intensă a checului se datorează atât cojilor de lămâie adăugate, cât și gălbenușurilor amestecate cu un praf de sare.
Checul face parte din colecția de deserturi care, odată încercate, se cer rapid repetate. Rețetele de chec sunt foarte versatile. Pornind de la rețeta clasică, poți adăuga multe alte ingrediente pentru gusturi și texturi diferite.
Poți adăuga fructe proaspete sau uscate, bănuți de ciocolată, pudră de cacao și multe altele. O rețetă deosebită de chec este cea a în care se adaugă iaurt. Acesta oferă aluatului un plus de umiditate și o textură mai densă. Descoperă aici o rețetă de chec cu lămâie și iaurt. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării checului cu afine.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru a prepara aluatul de chec este să separi albușurile de gălbenușuri și să le lași la temperatura camerei 20-30 de minute. Astfel, albușurile se vor amesteca mai bine, iar bezeaua va fi una reușită.
Cum prepari chec cu afine și lămâie
După ce albușurile au ajuns la temperatura camerei pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem albușurile în bolul mixerului și presără un praf de sare peste ele. Adaugă un praf de sare și peste gălbenușuri precum și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă-le bine pentru a-și intensifica culoarea. Apoi adaugă uleiul și omogenizează bine amestecul de ingrediente.
Amestecă și albușurile presărate cu sare până când devin spumoase. Adaugă zahărul, treptat, alternând cu sucul de lămâie. Amestecă energic până când rezultă o bezea fermă.
Încorporează încet compoziția de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Apoi adaugă lingură cu lingură făina. Omogenizează ușor aluatul apoi adaugă afinele.
Pune hârtie de copt în tava de chec și întinde uniform aluatul pentru chec cu afine și lămâie în ea. Coace checul pentru 35–40 de minute, la 180 de grade Celsius,.
Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi îl poți transfera pe un platou pentru a-l glazura.
Descoperă aici și o rețetă de chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci.
Cum prepari glazura Royal Icing
Pentru reușita glazurii alege zahăr pudră cu adaos de amidon. Amestecă bine albușul cu o furculiță, până când începe să se formeze spumă deasupra. Apoi adaugă zahărul pudră și sucul de lămâie. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție cremoasă.
Glazurează deliciosul chec cu afine și lămâie cu această compoziție, după propria imaginație. Lasă glazura să capete consistență deasupra checului, apoi poți să îl porționezi.
Dacă mai dorești o altă rețetă de chec la fel de delicios și spectaculos, îți oferim rețeta de chec umed cu iaurt și căpșuni.