Chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie. Un desert gustos și spectaculos
Dacă te întrebi ce poți face din albușurile care îți rămân deseori de la preparate unde folosești doar gălbenușuri, îți oferim o idee de a le folosi. Poți prepara o rețetă de chec din albușuri cu mac, foarte gustos și cu aspect spectaculos.
Galerie foto
Macul adăugat în aluaturi oferă acestora o textură deosebită și un aspect interesant. Se poate adăuga atât în blaturi de prăjituri cât și în aluaturi fragede sau dospite, dar și în creme. Este ideal de folosit și la decorarea aluaturilor precum cel de pâine, de covrigi, de cozonac și multe altele. Te va încânta nu doar cu aspectul lui, ci și cu gustul crocant.
Din categoria rețetelor de cremă cu mac, îți recomandăm să încerci o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic. Este un tort pe care merită să-l prepari pentru momente speciale petrecute alături de familie și prieteni. Mai jos îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru checul preparat din albușuri și mac.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe să amesteci ingredientele, scoate albușurile de la rece și pune-le în bolul mixerului. Lasă-le la temperatura camerei pentru cel puțin 30 de minute, pentru a le putea mixa mai bine. De asemeni, scoate și untul de la rece și pune-l într-un bol pentru a se înmuia. Apoi adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente necesare rețetei.
Cum prepari rețeta de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă clasică de chec în care așezi hârtie de copt.
După ce untul s-a înmuiat la temperatura camerei adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă-le bine cu mixerul până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă coaja de lămâie răzuită fin și făina amestecată cu macul. vei obține o compoziție mai densă, dar cremoasă.
Descoperă și o rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară.
Curăță mixerul și introdu-l în bolul cu albușuri. Mixează energic albușurile până când obții o bezea cristalină. Încorporează bezeaua de albușuri în compoziția de mai sus, adăugând-o lingură cu lingură, în timp ce amesteci cu o spatulă. Amestecă încet cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Întinde compoziția în tava de chec și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptorul încălzit și coace checul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. În ultimele cinci minute de coacere, poți face testul cu scobitoarea pentru a te asigura ce coacerea perfectă a checului.
Lasă deliciosul chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie să se tempereze mai întâi în forma de copt, apoi transferă-l pe un grătar de răcire.
Decorează-l cu zahăr pudră înainte de a-l porționa.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari un chec delicios îți recomandăm să încerci rețeta de chec din albușuri cu ciocolată și fistic.