Chifteluțe din piept de pui la cuptor, mai gustoase și mai sănătoase
Chifteluțele sunt preferatele tuturor, dar mai ales ale copiilor. Acestea sunt printre preparatele cu carne pe care le acceptă cel mai ușor cei mici. Dacă dorești ca chifteluțele să-ți iasă și gustoase, dar și sănătoase, îți oferim o rețetă de chifteluțe din piept de pui la cuptor.
Galerie foto
Este o rețetă de chifteluțe mai simplă ca și mod de preparare. Nu mai ai grija întoarcerii periodice a chiftelelor pentru a nu se arde, ca la rețeta de chiftele prăjite în ulei. În plus, nu vei mai umple nici bucătăria cu miros de prăjeală.
Pieptul de pui este tipul de cane cel mai căutat în toate bucătăriile lumii. Poți prepara din piept de pui o mulțime de preparate, toate adorate de amatorii consumului de carne. Poți prepara friptură la grătar, cuptor sau tigaie, salate cu piept de pui, supe și ciorbe sau feluri principale. Amintim aici rețeta clasică de șnițele din piept de pui, de care nu te saturi niciodată. Iar mai jos, îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării chifteluțelor din piept de pui.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas premergător preparării chifteluțelor din carne de pui constă în pregătirea ingredientelor necesare. Amestecul de ingrediente pentru chifteluțe necesită un timp de relaxare la rece pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Ce trebuie să faci înainte de prepararea chifteluțelor
Pune carnea tocată într-un bol și adaugă peste ea sare și piper, proaspăt măcinate. Curăță ceapa și toac-o fin sau dă-o pe răzătoare. Curăță usturoiul și trece-l prin presă, sau dă-l pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată din bol.
Curăță cartoful, clătește-l bine cu apă rece și dă-l pe răzătoare. Stoarce bine în mâini cartoful răzuit și adaugă-l peste ingredientele din bol. Apoi adaugă verdeața tocată și oul și omogenizează bine amestecul de ingrediente. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. Aromele ingredientelor se vor degaja și se vor întrepătrunde într-un gust delicios.
Pași necesari preparării rețetei de chifteluțe din piept de pui la cuptor
După ce s-au scurs cele 30 de minute, poți aprinde cuptorul la 200 de grade Celsius pentru a se încălzi. În funcție de cât de moale este compoziția pentru chiftele, adaugi pesmet. Apoi, îți ungi mâinile cu puțin ulei și modelezi chiftelele sub formă de bile, de mărimea unei mingi de ping pong, sau chiar mai micuțe.
Pune hârtie de copt în tava cuptorului și așază chifteluțele la o distanță mică unele față de altele. Pune tava la cuptor și coace chifteluțele pentru 35 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă chifteluțele să se tempereze, apoi le poți servi ca gustare, sau alături de garnitura preferată.
Dacă prepari o cantitate mai mare de chifteluțe și îți mai rămân pentru a doua zi, prepară din ele rețeta de chifteluțe în sos de roșii cu usturoi, la cuptor.
Iar dacă ești în căutarea mai multor rețete cu carne de pui, îți recomandăm să încerci și rețeta de tocăniță din carne de pui cu legume la grill.