Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă
Dacă adori ciorbele de pasăre cu gust acrișor, îți recomandăm să încerci o rețetă de ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă. Este gustoasă și hrănitoare de la așa combinație de ingrediente.
Galerie foto
Carnea de cocoș este printre cele mai gustoase, din categoria cărnurilor de pasăre. Iar dacă acesta este crescut la sol, ne putem bucura și de o carne foarte sănătoasă. Pentru că are textura mai fibroasă și mai tare, este ideală de folosit la ciorbe și supe. Prin fierbere mai îndelungată carnea de cocoș devine mai fragedă, iar gustul ciorbelor sau supelor va fi absolut delicios.
Poți acri ciorbele în diferite moduri, în funcție de anotimpul în care le prepari. În anotimpurile călduroase, de bază pentru acrit ciorbele sunt fructele verzi și roșiile proaspete. În anotimpurile reci, ciorbele se acresc cu zeamă de varză, zeamă de murături și suc de roșii.
Descoperă aici mai multe metode de acrit ciorbele, în funcție de anotimp. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii, dar și a legumelor, pentru a le avea la îndemână când va trebui să le adaugi în oala cu ciorbă. Iar în intervalul de timp când fierbe ciorba, pregătești și tăițeii de casă. Aceștia se vor adăuga în ciorbă spre final de fierbere.
Cum prepari tăițeii pentru ciorbă de cocoș cu castraveți acri
Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă sarea și oul și amestecă bine toate ingredientele, până când obții un aluat ferm. Dă formă sferică aluatului, împachetează-l în folie și lasă-l la odihnit timp de 30 de minute.
După acest interval de timp, presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Secționează-l în fâșii lungi și subțiri, cu ajutorul unui cuțit. Lasă fâșiile de aluat la uscat, răsfirate într-o tavă cu hârtie de copt, la temperatura camerei. Le lași acolo până când le vine rândul să fie adăugate în ciorbă.
Cum prepari ciorba de cocoș
Porționează carnea în bucăți mai mici și clătește-le bine cu apă rece. Adaugă 4 litri de apă într-o oală și așază oala pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă carnea de cocoș și las-o să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma cu o sită deasă și mișcorează intensitatea focului. Acoperă oala cu capac și lasă carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă la testul cu furculița. Adaugă și puțină sare, pentru a accentua gustul cărnii.
Curăță ceapa și rădăcinoasele, toacă-le în cuburi mai mari și adaugă-le în ciorbă când carnea începe să se pătrundă. Ardeiul roșu și roșia le vei adăuga în delicioasa ciorbă de cocoș cu castraveți acri spre final de fierbere, pentru a rămâne ușor crocante.
După ce legumele și carnea de cocoș sunt pătrunse, adaugă castraveciorii murați, tăiați în bucăți mai mici, împreună cu saramura acestora. Lasă ciorba să ajungă din nou la punctul de fierbere și adaugă tăițeii de casă. Iar când tăițeii sunt aproape fierți, adaugă roșia curățată de coajă și tocată mărunt, dar și ardeiul roșu, curățat și tocat în cuburi.
Mai fierbe ciorba timp de 6-8 minute, iar înainte de stingerea focului, adaugă mărarul verde și leușteanul verde, tocate mărunt.
Tot din categoria rețetelor de ciorbă din carne de pasăre, încearcă și rețeta de ciorbă de pui a la grec, gustoasă și acrișoară.
Galerie foto