Ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Rețetă de ciorbă cu gust acrișor

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, poți prepara o rețetă de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Iaurtul adăugat în ciorbă va oferi un gust acrișor, dar și un plus de cremozitate.

Maria Udrea
Publicat: 15 ianuarie 2023, 07:00

Galerie foto

Ciorba de legume dreasă cu iaurt este gustoasă servită caldă, dar și rece / Shutterstock

Ciorbele de legume sunt binevenite după mesele copioase de la sărbători sau diferite evenimente. În plus, sunt și sănătoase, sunt pline de vitamine și sunt ușoare. Poți adăuga combinația preferată de legume proaspete sau chiar congelate. Găsești pe piață o mulțime de legume rădăcinoase care oferă ciorbelor gust și consistență. Dar găsești în magazine și pachete cu legume congelate, speciale pentru supe și ciorbe.

Citește și

Indiferent pentru ce tip de legume optezi, ciorba va ieși gustoasă. Fin categoria rețetelor de ciorbe acrișoare, dar cu carne, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de pui a la grec. Până atunci, prepară ciorba de legume pe care o detaliem mai jos, cu listă completă de ingrediente și pași de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pune apa la fiert pentru ciorbă, pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina și le toacă-le în cuburi. Poți opta și pentru a le da pe răzătoarea mare.

Spală dovlecelul și toacă-l în cuburi fără a-i îndepărta coaja. Tot în cuburi potrivit de mari toacă și cartofii după ce îi cureți și îi clătești bine. Mai ai de curățat ardeiul, pe care de asemeni îl toci în cuburi, de opărit roșiile, de curățat și tocat mărunt, iar verdeața o speli și o lași la scurs.

Cum prepari ciorbă de legume dreasă cu iaurt

Când ai toate ingredientele pregătite așază oala pe flacăra aragazului și pune apa la fiert. Când apa începe să fiarbă, adaugă o lingură de sare și amestecă până când sarea este dizolvată.

Pune și uleiul într-o tigaie adâncă așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se încingă și adaugă ceapa. Călește-o puțin, doar până când își lasă aroma în ulei. Apoi adaugă morcovii, păstârnacul și țelina.

Amestecă ingredientele cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform. Stropește-le și cu puțină apă fierbinte, pentru a nu prinde gust de prăjeală. Când sunt ușor pătrunse adaugă-le în apa din oală. Adaugă și cartoful, dovlecelul și ardeiul gras.

Fierbe legumele pentru 10-15 minute, la foc de intensitate medie, apoi adaugă roșiile și frunzele de țelină cu tulpinile aferente, fără a le toca. Le lași să fiarbă întregi până când își lasă aroma în ciorbă, apoi le îndepărtezi, spre final de fierbere.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu iaurtul și oțetul. Pune și puțină supă fierbinte pentru a dilua amestecul și a-l încălzi. Apoi toarnă-l în oala cu ciorbă de legume, amestecând intens pentru omogenizare.

Mai lasă delicioasa ciorbă de legume dreasă cu iaurt să fiarbă pentru 5-6 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper, iar după stingerea focului, adaugă verdeața tocată mărunt.

Din aceleași legume folosite la această ciorbă, mai poți prepara data viitoare și o rețetă de supă cremă de legume cu crutoane aromate.

Citește și
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Ciorbă de urzici cu orez, prânzul de care ai nevoie pentru a învinge astenia de primăvară
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Ciorbă de burtă. Rețeta clasică pe care o poți face și acasă
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
06:49
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte
05:44
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
29 aprilie, 08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
29 aprilie, 06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
29 aprilie, 06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Pâine împletită pentru masa de Paște
Pâine împletită pentru masa de Paște
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
fresh

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă