Ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Rețetă de ciorbă cu gust acrișor
Pentru atunci când dorești să faci pauză de la preparatele cu carne, poți prepara o rețetă de ciorbă de legume dreasă cu iaurt. Iaurtul adăugat în ciorbă va oferi un gust acrișor, dar și un plus de cremozitate.
Galerie foto
Ciorbele de legume sunt binevenite după mesele copioase de la sărbători sau diferite evenimente. În plus, sunt și sănătoase, sunt pline de vitamine și sunt ușoare. Poți adăuga combinația preferată de legume proaspete sau chiar congelate. Găsești pe piață o mulțime de legume rădăcinoase care oferă ciorbelor gust și consistență. Dar găsești în magazine și pachete cu legume congelate, speciale pentru supe și ciorbe.
Indiferent pentru ce tip de legume optezi, ciorba va ieși gustoasă. Fin categoria rețetelor de ciorbe acrișoare, dar cu carne, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de pui a la grec. Până atunci, prepară ciorba de legume pe care o detaliem mai jos, cu listă completă de ingrediente și pași de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pune apa la fiert pentru ciorbă, pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul și țelina și le toacă-le în cuburi. Poți opta și pentru a le da pe răzătoarea mare.
Spală dovlecelul și toacă-l în cuburi fără a-i îndepărta coaja. Tot în cuburi potrivit de mari toacă și cartofii după ce îi cureți și îi clătești bine. Mai ai de curățat ardeiul, pe care de asemeni îl toci în cuburi, de opărit roșiile, de curățat și tocat mărunt, iar verdeața o speli și o lași la scurs.
Cum prepari ciorbă de legume dreasă cu iaurt
Când ai toate ingredientele pregătite așază oala pe flacăra aragazului și pune apa la fiert. Când apa începe să fiarbă, adaugă o lingură de sare și amestecă până când sarea este dizolvată.
Pune și uleiul într-o tigaie adâncă așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se încingă și adaugă ceapa. Călește-o puțin, doar până când își lasă aroma în ulei. Apoi adaugă morcovii, păstârnacul și țelina.
Amestecă ingredientele cu o spatulă pentru a se pătrunde uniform. Stropește-le și cu puțină apă fierbinte, pentru a nu prinde gust de prăjeală. Când sunt ușor pătrunse adaugă-le în apa din oală. Adaugă și cartoful, dovlecelul și ardeiul gras.
Fierbe legumele pentru 10-15 minute, la foc de intensitate medie, apoi adaugă roșiile și frunzele de țelină cu tulpinile aferente, fără a le toca. Le lași să fiarbă întregi până când își lasă aroma în ciorbă, apoi le îndepărtezi, spre final de fierbere.
Amestecă într-un bol gălbenușurile cu iaurtul și oțetul. Pune și puțină supă fierbinte pentru a dilua amestecul și a-l încălzi. Apoi toarnă-l în oala cu ciorbă de legume, amestecând intens pentru omogenizare.
Mai lasă delicioasa ciorbă de legume dreasă cu iaurt să fiarbă pentru 5-6 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper, iar după stingerea focului, adaugă verdeața tocată mărunt.
Din aceleași legume folosite la această ciorbă, mai poți prepara data viitoare și o rețetă de supă cremă de legume cu crutoane aromate.