Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Dacă ești în căutarea unei rețetă de friptură din carne de porc, poți pune pe listă și rețeta de coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.
Rețeta nu este complexă, dar se prepară în două etape. Prima etapă constă în blanșarea coastelor de porc pentru 2-3 minute într-o soluție cu condimente. A doua etapă constă în prepararea lor la cuptor asezonate cu un sos dulce-picant. La cuptor nu vor sta mai multe de 40 de minute la temperatură medie. Carnea este deja ușor pătrunsă în urma opăririi.
Coastele de porc sunt printre cele mai îndrăgite specialități de carne pentru rețetele de friptură. Carnea de pe oase este ușor împănată cu grăsime motiv pentru care friptura iese foarte fragedă și suculentă. Coastele pot fi preparate atât la cuptor cât și la tigaie sau pe grătar, dar și asortate cu alte sortimente din carnea de porc. Sunt absolut delicioase prepararea în oricare dintre variantele menționate.
Descoperă aici și o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor. În continuare te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi pregătește coastele de porc pe care le porționezi și le cureți de surplusul de grăsime și pielițe. Apoi vei pregăti soluția lichidă în care blanșezi coastele, pentru a le oferi un gust aromat și picant.
Cum procedezi pentru a prepara coaste de porc dulci-picante
Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune apă în ea. Adaugă în apă toate condimentele enumerate în lista de ingrediente. Adaugă și rondele de ardei iute. Amestecă condimentele prin apă și lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute de la primul clocot. Apoi adaugă coastele de porc porționate și lasă-le timp de 2-3 minute să se opărească.
Într-un bol încăpător pregătește sosul cu care vei glazura coastele înainte de a le introduce în cuptor. Adaugă în bol ketchupul, muștarul și uleiul și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă treptat și din condimente și gustă sosul pentru a-l potrivi după propriul gust.
Scoate coastele din soluția lichidă și lasă-le să se scurgă. Apoi glazurează-le pe toate părțile cu sosul din bol. Unge cu ulei o tavă de cuptor sau un vas termorezistent și așază coastele glazurate în el.
Introdu vasul în cuptor și setează temperatura la 175 de grade Celsius. Prepară coastele pentru aproximativ 40 de minute. Pe parcursul timpului, mai întoarce-le coastele de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Poți savura delicioasele coaste dulci-picante calde, alături de o salată proaspătă de roșii cu castraveți și salată verde. Le poți servi și cu o salată de murături, sau una de crudități. Îți oferim în acest scop și o rețetă de salată de varză cu țelină și morcov, plină de vitamine și de sănătate.