Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe

Timp de gătire: 1 oră și 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru că este sezonul conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara în cel mai simplu mod, cum ar fi această rețetă de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe.

Maria Udrea
Publicat: 15 octombrie 2022, 06:00 / Actualizat: 3 ianuarie 2023, 16:16

Galerie foto

Conopida preparată întreagă la cuptor va fi crocantă la exterior și suculentă la interior / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne asigură că cele mai eficiente pentru sănătatea organismului sunt dietele cu legume și fructe de sezon. Echilibrul unui organism sănătos constă în adaptarea lui la fiecare anotimp în parte. De aici și recomandarea de a consuma cât mai multe legume și fructe de sezon. Indiferent de preferințele noastre culinare, natura are mereu cea mai bună soluție pentru noi și pentru sănătatea organismului nostru.

Citește și

Toamna este anotimpul cel mai bogat în legume și fructe pline de vitamine și minerale. Consumul acestora ne pregătește organismul pentru iarnă, întărindu-i imunitatea. Una dintre legumele cu astfel de proprietăți benefice este și conopida, care se gătește extrem de simplu.

Vezi aici o rețetă de steak de conopidă la cuptor. Iar mai jos, îți oferim rețeta simplă și rapidă de conopidă la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas, premergător preparării, constă în curățarea conopidei de frunze și de cotor și spălarea acesteia în apă rece. Apoi, începe prin a pune conopida într-un vas cu apă rece, cât să o acopere. Adaugă și 2 linguri de oțet și lasă conopida în apă pentru 10 minute. Clătește-o din nou cu apă rece și pune-o într-o sită, la scurs. Prin degajarea acidității oțetului vei scăpa de insectele ascunse în buchetele de conopidă. Găsești aici o altă rețetă delicioasă de conopidă la cuptor!

Cum prepari conopidă întreagă la cuptor

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește un bol în care vei prepara un sos de muștar cu semințe. Cu acest sos vei unge conopida înainte de coacere.

Topește untul într-o tigaie și adaugă-l în bol. Lasă-l să se răcească treptat, apoi amestecă-l cu pudra de ghimbir, cele două tipuri de muștar, sucul de lămâie, boia de ardei, sare și piper proaspăt măcinat. Sucul de lămâie este important pentru a împiedica oxidarea conopidei. În același timp, sucul este util și pentru a ajuta conopida să se pătrundă mai bine și într-un timp mai scurt.

Vezi aici cum se prepară și o rețetă de conopidă pane!

Pune conopida într-un vas rotund, o tavă sau un vas de yena, cu cotorul în jos. Toarnă puțină apă în vas, atât cât să acopere baza acestuia. Unge conopida pe toată suprafața cu sosul de muștar. Apoi pune o hârtie de copt deasupra conopidei și pune vasul la cuptor pentru o oră.

Înlătură hârtia de copt cu 10 minute înainte de expirarea timpului de coacere pentru a se rumeni conopida mai frumos. Mai unge conopida cu sosul din vas pentru a prinde o culoare frumoasă.

În timpul servirii, decorează conopida cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime. Și dacă îți place conopida și murată, îți recomandăm să încerci rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Pluto în Vărsător aduce schimbări majore. Cât va dura perioada de transformare pentru nativii din zodiac
Cele trei mari gafe făcute de candidaţi la dezbaterea prezidenţială şi cât îl va costa pe Ciolacu scandalul Nordis - analist
Cele trei mari gafe făcute de candidaţi la dezbaterea prezidenţială şi cât îl va costa pe Ciolacu scandalul Nordis - analist
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Tiago Oțil, primul interviu alături de tatăl lui. Ce a spus la microfon fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Marlene Favela și-a împodobit casa de sărbători. Fiica sa a furat toate privirile în mediul online
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Piure de cartofi cu usturoi, de post
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Jennifer Lopez a împărtășit noi fotografii din interiorul conacului ei de 68 de milioane de dolari din Bel Air, California. Diva încearcă să vândă proprietatea pe care a împărțit-o cu Ben Affleck
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
Ce sunt fațetele dentare. La ce se folosesc și cine le poate purta
fresh

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii