Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Rețetă pentru micul dejun

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu preparate savuroase la micul dejun, îți recomandăm rețeta de cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Le poți prepara de seara, iar dimineața le reîncălzești la microunde.

Maria Udrea
Publicat: 6 octombrie 2023, 07:00

Galerie foto

Cornurile sunt delicioase servite la micul dejun, alături de un pahar cu iaurt sau ceai / Shutterstock

Combinația dintre brânza sărată și pătrunjelul verde este una delicioasă, pe care o regăsești în mai multe preparate culinare. O regăsești în rețetele de omlete, de plăcinte sau de tarte, dar și în salate. Iar aluatul pentru cornuri, este unul dospit, dar mai special. Este ușor asemănător aluatului pentru croissantele franțuzești. Chiar dacă aluatul necesită mai multe etape de pregătire, rezultatul final merită tot efortul și timpul de așteptare. După coacere, aluatul expandează și devine foarte aerat și foietat.

Citește și

Descoperă aici și rețeta tradițională de aluat franțuzesc pentru croissante. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea cornurilor pufoase cu brânză și pătrunjel.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a da start frământării aluatului pentru cornuri, adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele cu care vei lucra. Dacă ai un mixer pentru frământarea aluatului, folosește-l pentru a-ți ușura munca.

Cum pregătești aluatul pentru cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel

Trece făina prin sită în bolul mixerului și creează un loc adânc la mijlocul ei. Amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și 2 linguri de lapte cald și adaugă amestecul în adâncitura de la mijlocul făinii. Acoperă bolul cu un ștergar curat și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Amestecă restul de lapte cald cu zahărul și sarea, până când acestea se dizolvă. Adaugă și albușul de la ou și uleiul cald și omogenizează bine amestecul de ingrediente.

Adaugă acest amestec peste drojdia dezvoltată și pornește mixerul pentru a frământa aluatul.

Frământă aluatul pana când devine omogen și nelipicios și se desprinde singur de pe pereții bolului.

Descoperă aici și o rețetă de cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză.

Împarte aluatul în 8 bucăți pe care le întinzi cu sucitorul în discuri de mărimea unei farfurii. Unge 7 dintre discuri cu unt moale și așază-le unul peste altul. Deasupra așază discul neuns. Apoi trece cu sucitorul de aluatul peste pachetul de discuri și întinde-l într-un disc mare, de cel puțin 50 de cm.

Secționează discul de aluat în 16 bucăți triunghiulare. Adaugă la baza lor câte o lingură din brânza amestecată cu pătrunjelul tocat și rulează-le către vârf.

Așază cele 16 cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel în două tăvi, pe hârtie de copt. Acoperă-le cu ștergare și lasă-le să crească timp de 15-20 de minute. Apoi le ungi cu gălbenușul rămas, diluat cu o linguriță de lapte.

Coace cornurile 25-30 de minute la 200 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos.

Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, poți încerca rețeta de burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare