Cremă de cacao și unt. O rețetă simplă și rapidă
Această cremă de cacao și unt este ușor de făcut, foarte gustoasă și are numai patru ingrediente. Este folosită pentru torturi, fursecuri și diverse prăjituri. Iubitorii de ciocolată cu siguranță o știu din Amandine sau prajitura Excelent.
Este o cremă fină pe care o poți pune atât în tortul delicios pregătit pentru cei dragi cât și într-o prăjitură delicioasă atunci când ai invitați la masă.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru această cremă de cacao și unt este să pui pe foc o cratiță cu apă și las-o să fiarbă. Deasupra ei pune o cratiță mai mică, dar ai grijă să existe o distanță între cele două.
Cum prepari crema de cacao și unt
În cratița de deasupra pune ouăle și zahărul și amestecă-le foarte bine timp de 7 – 8 minute până devine cremoasă. Dacă ai un termomentru trebuie să știi că ouăle sunt gătite la 70 – 75 °C.
Ia vasul de pe foc și adaugă cantitatea de cacao. După ce s-a încorporat bine cacaoa, transferă crema într-un bol și las-o să se răcească. La final adaugă esența de rom și vei obține o cremă omogenă și gustoasă.
Pune untul într-un bol de mixer și amestecă-l bine pănă devine cremos și spumos. Untul trebuie să fie la temperatura camerei ca să-ți iasă perfect. Apoi încorporează untul, puțin câte puțin, în crema obținută mai sus. Amestecă până când se formează o cremă fină.
Această cremă de cacao și unt o poți folosi imediat sau o poți păstra la frigider într-un bol acoperit. Când vrei să o folosești nu trebuie decât să o scoți de la rece și să o lași la încâlzit până ajunge la temperatura camerei.
Poftă bună!
Consumul de cacao are multe beneficii asupra sănătății
În primul rând, pudra de cacao este bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9. Conține și multe minerale precum calciu, magneziu, zinc și fier. Unele studii arată o legătură între consumul de cacao și prevenția anumitor boli cardiovasculare. Mai poți încerca unul dintre cele 10 alimente bune pentru inimă pe care le poți mânca în fiecare zi.
Un alt avantaj este conținutul ridicat de antioxidanți, care reduc riscul dezvoltării diabetului zaharat, bineînțeles că este recomandat un consum moderat de cremă de cacao și unt.
Un consum constant de cacao ajută la curățarea vaselor de sânge datorită flavonoidelor pe care le conține. Tot acestea sunt responsabile de încetinirea procesului de îmbătrânire prematură și au rolul de a reduce incidența bolilor de inimă.
Un alt lucru care este bine de știut este că un consum constant de cacao are un efect benefic asupra memoriei.