Cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan. Un desert simplu și savuros

Fără coacere
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Rețeta de cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan este simplă și rapidă. Cream de zahăr ars cu blat de pandișpan poate fi un desert perfect pentru un weekend cu familia, chiar și un tort pentru zile speciale. Are o consistență atât de cremoasă încât îl vor îndrăgi toți de la mic la mare.

Cristina Catană
Publicat: 16 martie 2024, 05:58
Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan se servește rece, de la frigider / Shutterstock

Pentru a obține cea mai bună cremă de zahăr ars trebuie să ai în primul rând un vas termorezistent gros care să nu lase zahărul să se ardă. Tot pentru a evita acest lucru este necesar să ai răbdare și să nu dai foarte tare. O flacără medie este perfectă.

Odată ce zahărul începe să se topească, poți să-l amesteci ușor cu o spatulă de lemn pentru a asigura topirea uniformă. Evită amestecul excesiv sau constant pentru a preveni cristalizarea zahărului. Lucrul cu caramelul fierbinte poate fi periculos. Fii atent și folosește mănuși de bucătărie și alte măsuri de protecție pentru a preveni arsurile.

Citește și

De asemenea, este important ca atunci când dai crema de zahăr ars la cuptor să pui în tavă apă fierbinte suficientă. Verifică din când în când și mai completează în cazul în care s-a evaporat. În felul acesta desertul se va coace uniform și va avea consistența cremoasă pe care toată lumea o iubește.

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un vas termorezistent cu diametrul de 22 cm se pune zahărul și se lasă să se topească amestecând constant. Când devine lichid se întinde uniform pe fundul vasului și apoi se lasă deoparte să se răcească.

Cum prepari rețeta de cremă de vanilie

Între timp, se bat bine ouăle și zahărul până capătă consistența unei creme. Apoi se pune laptele și se mixează până își triplează volumul și devin ca o crema. Se adaugă apoi laptele și esența de vanilie. Se mixează bine până când toate ingredientele se omogenizează. compoziția rezultată se toarnă în vasul cu zahăr caramelizat.

Cum prepari blatul pentru rețeta de cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan

Pentru blat se pun într-un castron ouăle și un praf de sare și se bat bine. După ce și-au dublat volumul se pun zahărul și esența de vanilie și se încorporează. Crema rezultată ar trebui să aibă o culoare deschisă, aproape albă. După aceea se pun laptele și uleiul și se mixează la viteză mică până se încorporează.

Într-un alt vas se amestecă bine făina cu praful de copt și apoi se pune în compoziția de lapte și ouă. Se pune puțin câte puțin, amestecându-se cu o spatulă de jos în sus. Apoi se toarnă peste crema de zahăr ars, în centrul acesteia, fără să se niveleze.

Vasul termorezistent se pune într-o tavă de cuptor adâncă. Apoi se pune în tavă apă fiartă până la jumătatea vasului cu cremă de zahăr ars. Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Apoi se pune cu atenție tava și se lasă să se coacă aproximativ o oră. După aceea, se scoate și se lasă să se răcească. Apoi se poate răsturna pe un paltou și se dă la rece.

Cum se servește crema de zahăr ars cu blat de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat de pandișpan trebuie dată la rece pentru câteva ore și apoi se poate servi. Se potrivește bine cu frișcă, cremă de vanilie sau înghețată.

Dacă vrei să aduci un contrast de gusturi poți să o decorezi cu fructe proaspete—zmeură, vișine fără sâmburi, căpșuni, felii de mango, boabe de rodie sau cu sos de fructe. La fel de potrivite sunt și dulceața sau fructele din compot cu condiția să le scurgi de zeamă.

Poți turna o cantitate mică de caramel topit peste crema de zahăr ars înainte de a o servi. În felul acesta vei intensifica aroma și gustul de caramel. Caramelul topit se poate întinde cu o lingură pentru a crea un design elegant pe suprafața cremei.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă