Crumble cu prune și nuci. Desert simplu și rapid
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le testezi, adaugă și rețeta de crumble cu prune și nuci. Se prepară simplu, rapid și nu necesită multe ingrediente.
Crumble este un desert din bucătăria englezească. Conține un înveliș crocant având ca bază un amestec de făină și unt. La aceste două ingrediente se pot adăuga nuci, alune, migdale sau cereale. Dacă este preparat ca desert, aluatul se îndulcește cu zahăr după gust. De obicei sub acest crumble se adaugă fructe de sezon, fructe din compot, dulceață sau gem.
Dar deliciul absolut îl deține cel cu fructe proaspete, de sezon. Mai târziu, poți prepara rețeta de crumble cu un gem de prune aromat. Îți oferim mai jos rețeta unuia dintre cele mai simple și rapide deserturi cu fructe.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea prunelor. Nu opta pentru cele mai coapte prune pentru că acestea sunt suculente și vei obține un desert cu mult lichid.
Spală bine prunele cu apă rece, apoi lasă-le la scurs sau șterge-le cu prosoape de hârtie. Desfă prunele în două cu ajutorul unui cuțit și îndepărtează-le sâmburii. Apoi taie fiecare jumătate în două sau în trei felii, în funcție de mărimea lor.
Pregătește o formă de copt rotundă cu diametrul de aproximativ 24 cm. Unge forma de copt la interior cu puțin unt, apoi presară la baza ei nuca măcinată, amestecată cu pesmetul. Presară prunele peste stratul de nucă și pesmet. Peste prune pune zahăr vanilinat și pudra de scorțișoară. Lasă vasul cu prunele pregătite deoparte și prepară aluatul.
Pași necesari preparării aluatului pentru crumble cu prune și nuci
Înainte de a a începe prepararea aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru prepararea aluatului, mai întâi trece făina prin sită și pune-o într-un bol. Adaugă peste ea, zahărul tos și pe cel vanilinat și un praf de sare. Amestecă bine aceste ingrediente. Adaugă în bolul cu ingrediente untul rece, tăiat în cuburi.
Cu vârfurile degetelor, frământă rapid toate ingredientele, până când obții niște firimituri mai mari. Presară-le peste prunele din forma de copt.
Vezi mai multe imagini cu desertul în GALERIA FOTO!
Pune forma de copt la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când firimiturile se rumenesc frumos la suprafață. Lasă deliciosul crumble cu prune și nuci să se tempereze, apoi îl poți savura cu poftă alături de cei dragi.
Vă veți bucura de o explozie de arome și de un aluat gustos, sfărâmicios și crocant. Poate fi servit atât cald, cât și rece. Poți savura deliciosul desert alături de un pahar cu limonadă cu pepene roșu.
Dar poate fi servit și cu o cupă din înghețata preferată. Îți oferim în acest scop și o rețetă de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată.