Curry de pui cu năut. O mâncare picantă și aromată
Dacă dorești pentru masa de prânz o mâncare gustoasă, ușor picantă și aromată, rețeta de curry de pui cu năut întrunește toate condițiile.
Carnea de pui este în preferințele tuturor când vine vorba de o mâncare rapidă, gustoasă și sănătoasă. În plus, se poate combina cu multe alte ingrediente pentru un gust deosebit și pentru consistență. Pieptul de pui, în special, este porțiunea de carne cea mai des folosită pentru preparate deosebite. Este mai slab și se pătrunde foarte repede, indiferent de alegerea modului de preparare.
Năutul este o leguminoasă bogată în proteine, grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați. Consumul de năut este recomandat de către specialiștii în nutriție, mai ales pentru conținutului ridicat de fibre. Fibrele sunt asociate, în primul rând, cu sănătatea sistemului digestiv. Pe lângă proprietatea de a favoriza digestia, fibrele oferă și senzație de sățietate.
Poți afla mai multe despre importanța năutului în alimentație citind acest articol complet despre: beneficiile consumului de năut. Iar mai jos, urmărește rețeta pas cu pas, pe bază de năut și carne de pui.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea ingredientelor necesare acesteia. Consultă lista și adună pe masa de lucru toate ingredientele pentru a nu fi nevoită să le cauți în timpul preparării.
Cum prepari curry de pui cu năut
Începe cu pregătirea condimentelor și a legumelor cu care vei asezona atât carnea de pui cât și năutul. Curăță și toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute. Curăță și pieptul de pui de grăsime și tendoane și taie-l în cuburi potrivit de mari. Condimentează bucățile de carne doar cu puțină sare și piper.
Pune uleiul într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se încingă și adaugă cuburile din piept de pui. Amestecă-le intens în uleiul încins până când se rumenesc ușor pe toate părțile. Apoi le transferi în alt vas cu o spumieră.
Descoperă și o rețetă delicioasă de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume.
În uleiul din tigaie adaugă ingredientele tocate, dar și condimentele și puțină sare. Amestecă-le și călește-le și pe acestea pentru 1-2 minute în uleiul încins. Apoi adaugă pasta de roșii, boabele de năut fierte, cuburile din piept de pui și aproximativ 200 ml de apă.
Acoperă tigaia cu un capac și fierbe ingredientele până când sosul format scade consistent. Pe parcurs, gustă deliciosul curry de pui cu năut și mai potrivește-i gustul cu sare și condimente.
Pentru servit, prepară o garnitură clasică de orez, simplă și gustoasă. Decorează mâncarea cu verdeață tocată, pentru un gust de prospețime. Iar dacă dorești o rețetă de curry, dar fără carne, îți recomandăm să încerci rețeta de curry de năut și conopidă.