Dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume!
Dacă obișnuiești să prepari ardei umpluți, cu siguranță te vei descurca ușor și cu dovleceii umpluți. Doar trebuie să cureți interiorul dovleceilor și să prepari separat amestecul de carne cu legume. Umpli dovleceii, îi pui la cuptor și în câteva minute te vei răsfăța cu gustul lor.
Poți opta pentru orice tip de carne, însă vara, cea mai recomandată este carnea de pui. Este mai sănătoasă, mai slabă caloric și se prepară rapid. Dacă te-am convins să prepari dovlecei umpluți, îți oferim mai jos rețeta cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleceilor, apoi a ingredientelor pentru umplut dovleceii. Urmează aceste sfaturi pentru că poți folosi pentru umplutură și miezul scobit din dovlecei.
Pași de urmat în pregătirea dovleceilor
Spală bine dovleceii și taie-i în jumătăți, transversal. Trasează margini de 1 cm grosime cu vârful unui cuțit ascuțit. Apoi, cu o lingură, scobești interiorul jumătăților de dovlecei, urmărind marcajul pentru margini.
Toacă miezul dovleceilor și pune-l într-o sită. Presară puțină sare peste el și lasă-l să se deshidrateze. Procedezi în același mod ca la rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie.
Presară sare și în interiorul cupelor de dovlecei. Lasă-le și pe acestea deoparte, să se deshidrateze.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
Înainte de a umple jumătățile de dovlecei cu compoziția de carne și legume, le tamponezi cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul format în urma deshidratării.
Pași de urmat pentru prepararea umpluturii
Pentru umplutură procedezi ca la rețeta de ardei umpluți, dar nu adaugi orez. Curăță și tocă legumele mărunt, iar pieptul e pui trece-l prin mașina de tocat. Spală bine pătrunjelul și toacă-l mărunt.
Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul în ea, la încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le ușor prin ulei. Când acestea se pătrund ușor, adaugă morcovii și ardeiul. Amestecă-le și pe acestea cu ceapa și usturoiul. Când morcovii sunt pătrunși adaugă carnea de pui și miezul dovleceilor tocat mărunt și bine scurs de lichid. Presară sare și condimentele și amestecă intens pentru a se omogeniza amestecul și a se pătrunde ingredientele uniform.
Când carnea este bine pătrunsă, stinge focul. Lasă ingredientele pentru umplutură să se răcească ușor. Apoi, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și cele două ouă. Omogenizează bine compoziția.
Pași de urmat pentru a prepara dovlecei umpluți cu piept de pui și legume
Când ai dovleceii pregătiți, la fel și umplutura, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Umple dovleceii cu amestecul de carne și legume și așază-i într-o tavă de cuptor. Adaugă deasupra umpluturii și jumătăți, sau sferturi de roșii cherry. Presară mozzarella răzuită pe deasupra.
Pune tava cu dovleceii umpluți la cuptor și lasă-i 15-20 de minute la temperatura de 200 de grade Celsius.
Îi poți savura simpli, decorați cu pătrunjel verde, sau cu un sos de roșii, cu smântână sau cu un sos de brânzeturi.
Și dacă îți plac preparatele cu dovlecei, îți mai oferim o rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Este tot o rețetă simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.