Gogoși cu flori de salcâm. Rețeta de încercat vara aceasta
Nu ai auzit de gogoși cu flori de salcâm? Este unul dintre deserturile pe care trebuie să le încerci în zilele calde. Sunt atât de aromate, de moi în interior și de crocante la exterior încât vei vrea să le încerci mereu. Alături de un pahar de limonadă sunt perfecte într-o zi caldă.
Gogoși cu flori de salcâm se prepară în special în Franța și Italia, dar și în România sau alte zone în care cresc salcâmii. În unele zone se numesc flori de salcâm în aluat, în altele flori de salcâm prăjite sau beignet d'acacia. Oricum le-ai spune sunt delicioase.
În funcție de zona în care sunt preparate rețeta suferă modificări. La bază aluatul este unul de clătite. Poate conține lapte, apă minerală sau bere sau un amestec între cele trei ingrediente. De asemenea poate fi aromat cu esență de vanilie, dar poți pune și apă de portocal sau alte esențe după placul tău.
Înainte de a găti florile, trebuie să te asiguri că în interior nu se ascunde nicio insectă. Spală florile de salcâm și lasă-le într-un bol timp de 30 de minute, astfel încât insecta să poată ieși din flori.
Ingrediente
Mod de preparare
Se aleg florile și se lasă pe tulpină. Se clătesc și se lasă într-un bol să se usuce. Între timp se face aluatul. Se amestecă făina cu praful de copt. Apoi se adaugă treptat laptele și berea. După ce acestea s-au încorporat se adaugă oul, sarea și apa de flori de portocal.
Cât timp se prăjesc gogoșile cu flori de salcâm
Se pune ulei într-o tigaie și se lasă să se încingă. Florile se salcâm se trec prin aluat și apoi se prăjesc. Se scot pe un prosop de hârtie, apoi se presară cu zahăr pudră și se servesc calde.
Încearcă și rețeta de gogoși cu iaurt.
Ce se mai poate prepara din flori de salcâm
Florile de salcâm sunt comestibile și pot fi folosite în diverse preparate culinare. Ele au un gust dulce și aromatic, adăugând o notă subtilă de miere în mâncărurile în care sunt utilizate.
Pot fi mâncate și crude, dar pot fi transformate și în diverse preparate culinare. Ai grijă să le culegi din zone fără prea mare trafic și să le speli foarte bine înainte de a le consuma.
Ceai de flori de salcâm
Poți folosi florile de salcâm pentru a prepara un ceai aromat și relaxant. Adaugă câteva flori într-o ceașcă cu apă fierbinte și lasă-le să infuzeze timp de 5-10 minute. Strecoară ceaiul și poți îndulci după preferință cu miere. Încearcă și rețeta de ceai de ghimbir.
Sirop de flori de salcâm
Florile de salcâm pot fi folosite pentru a prepara un sirop delicios și parfumat. Fierbe un amestec de apă, zahăr și flori de salcâm timp de aproximativ 10 minute.
Strecoară siropul și lasă-l să se răcească înainte de a-l folosi. Poți adăuga siropul de flori de salcâm în băuturi, cocktailuri sau deserturi.
Descoperă și rețeta de sirop concentrat de flori de soc.
Salate și deserturi
Florile de salcâm pot fi utilizate pentru a decora salate de fructe proaspete sau deserturi. Nu doar că aduc un plus de aromă, dar au și un aspect foarte plăcut.
Miere de salcâm
Unele albine produc miere din nectarul florilor de salcâm. Mierea de salcâm este apreciată pentru aroma și gustul său distinctiv. Poți utiliza mierea de salcâm în diverse rețete și preparate, ca îndulcitor natural.